Μηνυτήρια αναφορά για καταστροφή αρχαιοτήτων στην Αρχαία Ψωφίδα

Γονική Κατηγορία: Αρχαιολογικοί χώροι Αρχαίοι Ναοί Εμφανίσεις: 64217


Ωλονός (Ερύμανθος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ                  30 Ιουλίου 2020

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ              Αριθ.Πρωτ.:120

ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ  O «ΩΛΟΝΟΣ»

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.";}">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μάρκου Μπότσαρη 10

Αργυρούπολη 16452

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Μηνυτήρια αναφορά για καταστροφή αρχαιοτήτων στην Αρχαία Ψωφίδα

Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης ο «Ωλονός», ερωτά τις δικαστικές αρχές Αχαΐας για την τύχη της μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με την Καταστροφή αρχιτεκτονικών μελών στην Aρχαία Ψωφίδα.

 Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαντωνόπουλος, πρόεδρος σήμερα του Συλλόγου «Ωλονός», κατέθεσε στις 14 Απριλίου του 2009, στο Αστ. Τμήμα  Αργυρούπολης Αττικήςμηνυτήρια αναφορά προς τον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αχαΐας, με Αριθ. Πρωτ.: 1016/120/63-α’ που αφορούσε καταστροφή αρχαιοτήτων στην αρχαία πόλη Ψωφίδα προκειμένου να κατασκευαστούν εκεί το νέο καμπαναριό και πέτρινα τοιχία στην Μονή της κοίμησης της Θεοτόκου στο τότε δ.δ. Ψωφίδας του δήμου Αροανίας και σήμερα Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Καλαβρύτων.

Στην συνέχεια του έγινε πρόσκληση για κατάθεση στο Πταισματοδικείο Αθηνών στις 8.10 2009 με Αριθ. Πρωτ.:1016/11/14, στην 11η Πταισματοδίκη Αθηνών  αρμόδιο για την υπόθεση όπου έδωσε περισσότερα στοιχεία από προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων.

Έκτοτε οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν του παρείχαν καμία ενημέρωση και είναι άγνωστο εάν προχώρησαν σε δίκη για να τιμωρηθούν οι ένοχοι ή αν η υπόθεση ετέθη στο αρχείο.

Ο Πρόεδρος                                                  ΤΟ Δ.Σ.

Παπαντωνόπουλος Κώστας    Μαρκόπουλος Ι. (Ταμπουρόγιαννης) 

6977223610                                   Μπιλάλης Κώστας

                                                       Τσούλου Θάλεια

                                                       Αθανασόπουλος Ανδρέας

                                                       Μαρτζάκλης Θοδωρής

                                                       Καραμέρος Τάσος


 

 


Εκτύπωση