Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Γιαννούλα Μπαλάσκα - Παπαδοπούλου 1937-2019

Έφυγε την Τρίτη 22.10.2019 η Ιωάννα Μπαλάσκα – Παπαδοπούλου που γεννήθηκε στο Αντρώνι πριν 82 χρόνια.

Η κηδεία της έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα.

Στον σύζυγό της Χρήστο, στα παιδιά της Αθηνά, Κατερίνα, στα αδέλφια της Χρύσανθο, Αθηνά, Λούλα, Μαρία, Ηλία και σε όλους τους συγγενείς της, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Η Γιαννούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό μας, ήταν κόρη του παπα Κοσμά Παπαδόπουλου και της Αικατερίνης Τούμπλαρη. Παντρεύτηκε τον Χρήστο Μπαλάσκα από το γειτονικό μας χωριό Κλινδιά, ταξιτζή στο επάγγελμα. Καρπός του γάμου τους ήταν οι τσούπες τους Αθηνά και Κατερίνα. Μάθαμε από συγγενή της, ότι η Γιαννούλα είχε μια χρόνια περιπέτεια με την υγεία της που την ταλαιπώρησε χρόνια. Καλό της ταξίδι και ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

Ο παπά Κοσμάς (1909) και η παπαδιά του, η Αικατερίνη Τούμπλαρη

Σαφή πληροφόρηση του δυσάρεστου αγγέλματος δεν είχαμε. Μεμονωμένα, κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες μας ήλθαν από τον γνωστό Γιώργο της Γιάρμενας και τον Αλέκο Συλάιδο.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates