Κεντρικη Σελιδα
  • Εγγραφή

Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Η Χριστίνα Σίνου είναι δικό μας παιδί, κόρη του Διονύση Σίνου από το Αντρώνι (Λαζουπάλι). Ο πατέρας της είναι καλός συμπατριώτης και στις ταχτικές συναντήσεις που είχαμε μας ενημέρωνε για την πρόοδο της κόρης του.

Έκτοτε, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα σπουδαία άλματα της Χριστίνας και πιστεύουμε ότι θα φθάσει σε υψηλά επιστημονικά επίπεδα αλλά και σε συγγραφικές κατακτήσεις, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς της, τους συγγενείς της αλλά και εμάς τους συμπατριώτες της.

Σπούδασε Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γλασκώβης στη Σκοτία, και εκπόνησε το διδακτορικό της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας, με θέμα τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη (με πλήρη υποτροφία από το ΙΚΥ, την ΕΕ και το Sylff Foundation).

Δίδαξε Φιλοσοφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης (εντεταλμένη διδασκαλίας) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Νομικός Πολιτισμός" (2009-2011), στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών αγαθών (Π.Δ. 407/80) (2006-07), στην Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) (επιστημονική συνεργάτης) (2002-2013) καθώς και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) (2006-).

Διετέλεσε ερευνήτρια Φιλοσοφίας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο έργο "Ακαδημία Πλάτωνος - Οι δρόμοι της γνώσης" (2013-2015) στο οποίο υλοποίησε τις εξής ψηφιακές δράσεις (ελεύθερα προσβάσιμες στο κοινό):

Ατλαντίδα (ψηφιακό αποθετήριο): www.plato-academy.gr/atlantida

Εγκυκλοπαίδεια του Πλάτωνα: http://plato.ehw.gr

Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα, Kρέοντος 1, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα Πλοηγός Φιλοσοφίας (εφαρμογή σε κινητά/ταμπλέτες): www.plato-academy.gr/philosophy-explorer καθώς και τις εκπαιδευτικές δράσεις:

Διεθνές θερινό σχολείο φιλοσοφίας: www.plato-academy.gr/web/guest/research-summer-schools

Διάλογοι-Εκπαιδευτικά προγράμματα για την Α΄-Β΄θμια εκπαίδευση: http://dialogoi.plato-academy.gr

Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών στο έργο Ανάπτυξη της Ελληνικής Ερευνητικής Υποδομής για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Digital Humanities) DARIAH.

Έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κολέγιο Αθηνών-Ψυχικού, το Ίδρυμα Β.- Μ. Θεοχαράκη και το Ίδρυμα Τσιχριτζή.

Έχει λάβει το βραβείο «Γ. Φωτεινού» από την Ακαδημία Αθηνών και έπαινο από τον Σύλλογο Ελληνίδων Επιστημόνων.

Γνωρίζει Αγγλικά (Proficiency Cambridge, επάρκεια και άδεια διδασκαλίας), Γαλλικά (Superieur III, επάρκεια και άδεια διδασκαλίας), Γερμανία (Mittelstufe), Ιταλικά (Celi 2). Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και σεμινάρια, ενώ μελέτες της περιλαμβάνονται σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Κώστας Παπαντωνόπουλος, Αλωνάρης 2020

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Στατιστικά Μετρητές

Χρήστες
247
Άρθρα
1136
Εμφανίσεις Άρθρων
22655245

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 549 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ειδησεογραφικά

 

To Antroni.gr

δέχεται τα πάντα, από σχόλια, ιδέες, κακίες, συμβουλές, ειδήσεις, ακόμη και μόνιμες σελίδες.

Tηλ. 210-9949879
Φαχ. 210-9949874
Κιν. 6977-223610
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδω.

 

Παράκληση

To antroni.gr καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την συγκέντρωση γραπτού υλικού και φωτογραφιών πάσης φύσεως βγαλμένες από την ζωή των κατοίκων των χωριών μας, για την δημιουργία αρχείου. Παράκληση εάν κατέχετε τέτοιου είδους υλικό να μας το ενεχυρήσετε για ανατύπωση και επιστροφή του εντός ολίγων ημερών. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να απευθυνθείτε στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Γλωσσάρι

Α Β Γ Δ Ε Ζ H Θ Ι Κ  Λ Μ  Ν Ξ  Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ  
 ↔↔↔

Δημοτικά τραγούδια

 

S5 Tab Show

S5 Box

Login

Register

Δημοφιλή άρθρα