ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ: Παναγιώτα Τακτικού-Πρόσωπο της Χρονιάς 2018

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Πελοπόννησος Εμφανίσεις: 136207

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει αυτό το θαυμάσιο κορίτσι από τις σελίδες μας. Η Γιώτα, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της, στα Τριπόταμα Καλαβρύτων για να αναλάβει τη διεύθυνση των εκτροφείων πέστροφας και του εστιατορίου «Ο ΜΥΛΟΣ».
Μας συνδέουν πολλές αναμνήσεις από αυτό το μαγαζί και το εκτροφείο όταν στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, περνούσαμε εκεί όμορφες στιγμές με τα τότε πιτσιρίκια μας.
Φέτος, (αν είμαστε καλά) θα επιστρέψουμε στα ίδια λημέρια με τα εγγόνια μας.
Επίσης, πέρασαν δέκα χρόνια και βάλε από τον άκαρπο αγώνα μας για την διάσωση των μνημείων της αρχαίας Ψωφίδας.
Δείτε εδώ την "ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ" μας: http://www.antroni.gr/index.php/o-topos-mas/2012-12-06-23-58-15/diafora/246-diafora/kataggelies/1181-sygkalypsi-katastremmenon-arxaiotiton-sta-tripotama

Η Παναγιώτα Τακτικού το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2018 στην κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε βραβεία που διοργανώνει η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Η Παναγιώτα Τακτικού σπούδασε Κλασική Φιλολογία και έχει master με ειδίκευση στο Αρχαίο Θέατρο. Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα και έλαβε πολλές διακρίσεις, με σημαντικότερη υποτροφία από το Center for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Harvard. Παρά τις ευκαιρίες για μόνιμη εγκατάσταση και εργασία στις ΗΠΑ αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της, στην Αρχαία Ψωφίδα, στα όρια των σημερινών χωριών Τριπόταμα Καλαβρύτων και Αστράς Ηλείας, και να αναλάβει την διεύθυνση των εκτροφείων πέστροφας Ερυμάνθου και του εστιατορίου «Ο ΜΥΛΟΣ» που στεγάζεται στον από Τουρκοκρατίας λιθόκτιστο νερόμυλο των προγόνων της, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης. Παράλληλα, συνδυάζοντας γνώσεις του παρελθόντος, της ιστορίας και της παράδοσης διοργανώνει project λαογραφίας στον παλιό νερόμυλο, περιπάτους στην φύση και στον αρχαιολογικό χώρο της Ψωφίδος. Όραμά της είναι η εξέλιξη της ιχθυοτροφικής μονάδας και η εκτροφή οξύρρυγχου, καθώς και η ανάδειξη της επιχείρησής της σε διεθνή γαστρονομικό προορισμό. Ευελπιστεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους νέους να επιστρέψουν στην πατρώα γη, ν’ ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και άλλες δραστηριότητες στην φύση και να αποκτήσει ξανά η επαρχία ζωή.

Στοιχεία επικοινωνίας: 2692051380

facebook: https://www.facebook.com/mylos.tripot...

site: https://sites.google.com/site/mylostr...

Ιχθυοτροφείο "ο Μύλος", μια όαση στα σύνορα Ηλείας - Αχαΐας

Εκτύπωση