«Κάνε κότσο τα μαλλιά σου…», made in China

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Μας ενδιαφέρει; Εμφανίσεις: 140907

Από τα τετζέρια στα εξτένσιονς. Ίσως να αναρωτηθείτε τι «γυρεύει η αλεπού στο παζάρι» που λέει και θυμόσοφος λαός μας!

«Κάνε κότσο τα μαλλιά σου[1]

να φανεί η αρχοντιά σου…»

Μου ήλθε αυτό το τραγουδάκι όταν είδα το δέμα μα το τσουλούφι από την Κίνα. Το άκουγα όταν ήμουν τσορομπίλη.

Γνωρίζατε ότι με 2,5 ευρώ σου έρχεται ολόκληρος κότσος από την Κίνα χωρίς δασμούς, χωρίς φόρους και δωρεάν τα μεταφορικά.

Επίσης εάν θέλετε κουβαρίστρες και καρφίτσες μπορείτε να τις έχετε με 0.80 του ευρώ ή 80 λεπτά χωρίς φόρους και Φ.Π.Α. χωρίς δασμούς όπως φαίνεται και στα δέματα που πέρασαν στο τελωνείο του αεροδρομίου της Αθήνας. Θα  τα φέρει στην πόρτα σας, ο κακομοίρης ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ με εντολή βέβαια του CHINA POST.

Είναι εκατομμύρια τα δέματα που μπαίνουν καθημερινά στη χώρα και αρκετά δις τα χρήματα που εξανεμίζονται στους κινέζους για να κάνουν τους γάμους τους στην Σαντορίνη.

Έλα εσύ εμποράκο τώρα να τα βγάλεις πέρα με αυτή την κατάσταση. Θα σε φάει δόλιε η "μαρμάγκα". Πλήρωσε υπαλλήλους, δασμούς, Φ.Π.Α., ασφάλεια, έκτακτη εισφορά και από πάνω και προκαταβολή φόρου.

Εσείς, οι ελληναράδες «πατριώτες» (που ψωνίζετε από τους Κινέζους) δεν γνωρίζετε ότι με αυτό που κάνετε αφενός θα μείνουν άνεργα τα παιδιά μας και αφετέρου η υπογεννητικότητα θα «πιάσει πάτο» και τότε δεν θα χάσουμε μόνο την Μακεδονία και την Θράκη αλλά και την Πελοπόννησο.

Εσείς οι «μαγγιόροι», οι αριστεροί που υποτίθεται ότι θα τα διορθώνατε όλα, εσείς που σας ενόχλησαν οι σαγιονάρες και μας βάλατε να φοράμε αρβύλες το ντάλα... κατακαλόκαιρο, είναι ψιλά γράμματα δεν τα βλέπετε εσείς αυτά ή δεν θέλετε να ασχολείστε με αλλότρια.

Και σεις της αντιπολίτευσης που ξεκινήσατε αυτό το "χτικιό", μας μιλάτε τώρα για πρωτογενή παραγωγή και επανεκκίνηση της οικονομίας. «Πιάσ' το αβγό και κούρευ' το»!

Αλλά και εσείς οι δημοσιογραφίσκοι της «κακιάς ώρας», να χαίρεστε τις παρωπίδες σας.

Αυτή η πληγή είναι μεγάλη κατάντια για τη χώρα και αν σύντομα δεν επουλωθεί τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για όλους μας. 

Κώστας Παπαντωνόπουλος Φλεβάρης 2019

 

[1] Μπορεί να είσαι όμορφη

κούκλα ζωγραφισμένη

όμως αυτό το χτένισμα

διόλου δε σου πηγαίνει.

Μπορεί να έχεις πρόσωπο

που μοιάζει σαν φεγγάρι

κι αν κάνεις κότσο τα μαλλιά

θα έχεις άλλη χάρη.

Ποτέ μου δε με άκουσες

μα να μ’ ακούσεις τώρα

και θα θυμάσαι την στιγμή

και το΄την `δω την ώρα.

Κάνε κότσο τα μαλλιά σου

να φανεί η αρχοντιά σου,

να φανεί η αρχοντιά σου

κάνε κότσο τα μαλλιά σου.

Εκτύπωση