Ευγενία Κότσαλη του Βασιλείου (Καραμαλή) 1918 - 2015

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από το Αντρώνι Εμφανίσεις: 7954

vgeno kaligari

Έφυγε την Παρασκευή 6.03.2015 η θειά Βγένο (του Καληγάρη) Κότσαλη, χήρα Βασιλείου (Καραμαλή) που γεννήθηκε πριν 97 χρόνια στο Αντρώνι.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 15.00 στη γενέτειρά της.
Στα παιδιά της Δήμο, Αργύρη και σε όλους τους συγγενείς της, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

 Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, τον καλό μας συμπατριώτη και φίλο Γιώργο Μαρκόπουλο από τη Γιάρμενα.

 Η θειά Βγένο, ήταν γειτόνισσα μου και θα μου λείψει η συντροφιά της και η φιγούρα της όταν θα βρίσκομαι στο χωριό. Με το που έφτανα στο σπίτι μου, ερχόταν πάντα να με προϋπαντήσει με γλυκά λόγια. Την συμπαθούσα και την εκτιμούσα από τα παιδικά μου χρόνια όταν συχνά βρισκόμουν στο σπίτι της. Τελευταία με επαινούσε, ιδίως όταν ο γιός της ο Αργύρης της είχε δείξει στην Αθήνα τη σελίδα αλλά είχε πάντα την ένια αν και πως θα την φωτογραφήσω. Ήταν πολύ καλή μάνα και καμάρωνε για τα παιδιά της.

Ιδιαίτερη όμως αδυναμία της ήταν ο μικρός, που τον αποκαλούσε χαϊδευτικά και «χρυσή κοιλίτσα». Δεν πρόκανα να τη ρωτήσω και για την παροιμία που έλεγε ο Βασιλάκης, «στην καστανιά του Παπαλιώνη κλαίει η Βγένο και δεν μωρώνει». Καλοτάξιδη να είσαι θειά Βγένο και ελαφρύ το χώμα που θα σε αγκαλιάσει.

nionios giorghs vgeno

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Στο Βίντεο εικονίζονται, ο μπάρμπα Νιόνιος (Λεωνίδας) Σίνος, ο Γιώργης Παπαντώνης και η θειά Βγένο Κότσαλη που κατά διαβολική σύμπτωση έφυγαν όλοι μαζί σε ένα χρόνο. Πρώτος έφυγε ο μπάρμπα Νιόνιος την 1 Μαρτίου 2014, ακολούθησε πριν λίγες μέρες 23.02.2015 ο Γεώργιος Παπαντώνης (Καρπόζηλος) και τώρα 6.03.2015 η θειά Βγένο (του Καληγάρη).
Τους αποθανάτισα ένα πρωινό έξω από το σπίτι μου στο Αντρώνι, την Κυριακή ‎28 ‎Οκτωβρίου ‎2012, στις 10:27:09 μμ να κάθονται στη μάντρα της εκκλησίας. Επίσης στη συνέχεια, θα ακούσετε τη θειά Βγένο με τι πόνο μοιρολογάει για το σύντροφό της, τον μπάρμπα Βασίλη. Είχα προσπαθήσει αρκετές φορές να την καταγράψω αλλά όταν με αντιλαμβανόταν σταμάταγε. Τα βίντεο δεν είναι καλής ποιότητας αλλά αξίζει να τους ακούσουμε έστω και πολύ λίγο για να τους κρατήσουμε στις καρδιές μας.

Εκτύπωση