Γεωργία Τσούλη (Κανελλακοπούλου) 1938-2018

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από το Αντρώνι Εμφανίσεις: 25076

Έφυγε σήμερα το πρωί 22.04.2018 η Γεωργία Τσούλη (Κανελλακοπούλου) χήρα του Θανάση (Τρικόκη) ,που γεννήθηκε πριν 80 χρόνια στο Αντρώνι.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 15.00 στη γενέτειρά της.
Στα παιδιά της Κώστα, Γιάννη, Μαρία, στα αδέλφια της Παναγιώτη, Αθανασία, Αργύρη, Ευγενία και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Η Γεωργία ύστερα από το θάνατο του αγαπημένου της συντρόφου Θανάση, που έφυγε στις 9 Νοεμβρίου 2013, συνέχισε να λειτουργεί το καφενείο από πολύ μπονόρα, όπου ήταν το απάγκιο για αρκετούς ηλικιωμένους συμπατριώτες, το σημείο άφιξης του ταχυδρόμου αλλά και το πρατήριο σιγαρέτων και άρτου.
Ήταν πολύ εργατική, καλή μάνα μια καλοσυνάτη γυναίκα που μεγαλώσαμε στη ίδια γειτονιά.
Ήταν κόρη του Λάκη Κανελλακόπουλου - Καλιγάρη και της Μαρίας του Πιπέρη από το Κούμανι.
Θυμάμαι το γάμο της και συγκεκριμένα το ατύχημα του αδελφού της Παναγιώτη (με το δυναμίτη) στην εξέλιξη του γλεντιού.
Τα παρατσούκλια που την συνόδεψαν στην ζωή της ήταν: Λίζα και Μούργα.

Η Γιωργία ήταν αθόρυβος άνθρωπος, τόσο όσο και το περπάτημά της. Τη θυμάμαι αδύνατη, πάντα με μαντήλι δεμένο πίσω. Για ένα διάστημα κουβαλούσε μεγάλο βάρος στις πλάτες της, αφού πέρα από τους μεσόκοπους που είχαν στέκι για δηλωτή το καφενείο της, σε καθημερινή βάση, έπρεπε να εκσυγχρονιστεί και να φτιάχνει και φραπέ (καφές πολυτελείας για το χωριό εκείνη την εποχή), αφού εκεί σύχναζαν και οι νεολαίοι του χωριού. Τη θυμάμαι να γυρίζει το καλοκαίρι μεσημεριάτικα από το θέρο αγνώριστη, με κατάμαυρα μούτρα από τα χερόβολα, μ´ ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο του Θανάση, ν´ ανοίγει κατευθείαν το μαγαζί και μ´ ένα σέικερ στο χέρι να ετοιμάζει καφέδες.
Καλό Ταξίδι Γεωργία!
Τάδε έφη ένας μεσήλικος νέος της τότε εποχής.

Βίντεο με τη Γιωργία από τις αποκριές του 2013

Θανάσης Τσούλης εδώ!

Εκτύπωση