Παναγιώτης Παπαντώνης του Βασιλείου (Γλάρου) 1959-2019

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από το Αντρώνι Εμφανίσεις: 10121

Έφυγε την Πέμπτη 26.12.2019 ο Παναγιώτης Παπαντώνης του Βασιλείου (Γλάρου) και της Κατίνας που γεννήθηκε στο Αντρώνι πριν 60 χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 15.00 στη γενέτειρά του.

Στη σύζυγό του Ελένη στο γιό του Βασίλη, στα αδέλφια του Μαρία, Νίκο, Γεωργία, Βάσω και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

Ο Παναγιώτης ήταν παιδί πολυμελούς οικογένειας που έμεινε ορφανός και από τους δύο γονείς όταν ήταν ακόμη τσορομπίλη. Ο πατέρας του Βασίλης πέθανε το 1962 σε ηλικία 57 ετών όταν ο Παναγιώτης ήταν τριών χρόνων. Η μάνα του η Κατίνα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την πίεση της οικογένειας και έφυγε στα 37 της όταν ο Παναγιώτης ήταν 8 χρόνων. Την κύρια ευθύνη για το μεγάλωμα των ορφανών, ανέλαβε τότε ο μεγαλύτερος αδελφός τους ο αείμνηστος Γιώργης.

Ο Παναγιώτης γύρισε και εγκαταστάθηκε στο χωριό μας εξασκώντας το επάγγελμα του υδραυλικού αλλά έκανε και άλλες δουλειές. Κάποιο διάστημα δούλεψε και στον πρώην δήμο Λασιώνος.

Ο πατέρας του ήταν ο Βασίλης (1905-1962) γιός του Γεωργίου και της Γεωργίας Παπαντώνη. Παππούς του Βασίλη ήταν ο Μιχαήλ γι’ αυτό και ο Παναγιώτης είχε το παρατσούκλι Μιχαλάκης.

Η μάνα του η Κατίνα (1930 - 1967), ήταν κόρη της Μαρίας του Λυκοτόμαρου από το Καλιμάνι που χήρεψε 19 χρονών από τον Παναγιώτη Πανούτσο (1888 πατέρα του Μεγακλή). Κατόπιν, παντρεύτηκε τον Γιώργο Δημόπουλο (Ντουμάμης) από τη Γιάρμενα. Παιδιά τους ήταν: 1) Η Κατίνα που παντρεύτηκε τον Βασίλη Παπαντώνη (Γλάρο). 2) Η Φολόη που παντρεύτηκε στην Μποκοβίνα τον Παπαχρυσανθάκη (Μούστο). 3) Η Ροϊδούλα (γιαγιά της γνωστής μας Ρόης) παντρεύτηκε στη Γιάρμενα τον Νίκο Αντωνόπουλο (αγροφύλακα). 4) Ο Χρήστος παντρεύτηκε στη Γιάρμενα την Θανάσω Τριαντοπούλου και 5) η Ντίνα έμεινε ελεύθερη.και ζει στην Αθήνα.

Εκτύπωση