Από γειτονικά χωριά 2006-2014

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από γειτονικά χωριά Εμφανίσεις: 14104

 ΦΟΛΟΗ-ΠΕΛΟΠΙΟ

Έφυγε σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, ο Χρήστος (Τάκης) Κυριακόπουλος που γεννήθηκε πριν 59 χρόνια στη Φολόη (Γιάρμενα).

Ο Τάκης για 20 χρόνια (1982-2002), ασχολήθηκε με τα κοινά στη Φολόη. Τέσσερα χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Φολόης, τέσσερα χρόνια τοπικός πρόεδρος του δήμου Φολόης και τα υπόλοιπα ως κοινοτικός σύμβουλος.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη γενέτηρά του.

Στην σύζυγό του Νίκη, στα αδέλφια του Ανδρέα, Παναγιώτη, Θεόδωρο και σε όλους τους Φολοήτες τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Γάμος στη Γιάρμενα πριν 31 χρόνια Εδώ

Την σελίδα ενημέρωσε ο Γιώργος Μαρκόπουλος

ΚΛΙΝΔΙΑ

Έφυγε την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη ο Θεόδωρος Γιαννακόπουλος ετών 97.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Σάββατο στον Άγιο Βασίλειο στο Κλινδιά.

Στα παιδιά του Διονύση, Κώστα και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε πλήθος Αντρωναίων καθώς η οικογένεια είχε στενές συγγενικές σχέσεις με το Αντρώνι. Η σύζηγος του εκλιπόντος Μαριγώ, που πέθανε στις 4. 04. 1997 είχε καταγωγή από το σόι των Κωστοπουλαίων από το Αντρώνι. Ήταν κόρη του Τασάνι, αδελφή του Σωτήρη και του Αντώνη. Επίσης οι κόρες του γιού του Κώστα έχουν παντρευτεί τους Αντρωναίους, Παναγιώτη Κανελλακόπουλο και Κώστα Χρυσανθακόπουλο που ζει στον Καναδά.

Έφυγε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου ο Ανδρέας Γκάτσης σε ηλικία 77 ετών.

Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή στον Άγιο Βασίλειο στο Κλινδιά.

Στη σύζυγό του Αμαλία, στα παιδιά του Γιώργο, Σπύρο και Φλώρα, στα αδέλφια του Νίκο, Ηλία και Ευαγγελία, στα εγγόνια και όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Την ενημέρωσε έκανε ο φίλος της σελίδας και αριθμομνήμων Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

ΦΟΛΟΗ

Έφυγε στις 27 Ιουλίου 2012 η Άννα Κυριακοπούλου του Ανδρέα, ετών 49.

Η κηδεία της έγινε στις 27.07 στη Γιάρμενα.

Στη μητέρα της Ευγενία, στον αδελφό της Γιώργο και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας

ΚΛΙΝΔΙΑ

Έφυγε στις 24 Ιουλίου 2012 ο Ιωάννης Λεγάκης ετών 81.

Η κηδεία του έγινε στις 25.07 στον Άγιο Βασίλειο στο Κλινδιά.

Στη σύζυγο του Μαρία και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο μπάρμπα Γιάννης είχε διατελέσει κοινοτάρχης την περίοδο 1982- 86

Για τα δύο γεγονότα μας ενημέρωσε ο φίλος της σελίδας, Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

NTINAIIKA

ntineika  pasxa  2007 003

Έφυγε την Παρασκευή 20.07.2012 η θειά Ευγενία (χήρα) Κωνσταντίνου Ντίνου 81 ετών που διέμενε στα Ντιναίικα της κοινότητας Κακοταρίου Δ.Ε. Λασιώνος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η κηδεία της έγινε το απομεσήμερο της Κυριακής στο Κακοτάρι. Επικήδειο εκφώνησε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Στην τελευταία της κατοικία τη συνόδευσε πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά της Ορεινής Ηλείας.

Στα παιδιά της Γιώργη, Δυονύση & Χαρίκλεια, στα αδέλφια Αρτέμη & Βασιλική Σταθοπούλου, Άννα (χήρα) Σπύρου Παναγόπουλου, Βασιλική Σταθοπούλου, Διαμάντω (χήρα) Ανδρέα Σταθόπουλου, στα ανίψια στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς της τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

ntinou eugenia dsc02995

Θα μας λείψει η καλοσυνάτη θειά Ευγενία, ιδιαίτερα σε εμάς που ανεβαίναμε ταχτικά στα Ντιναίικα. Μας υποδεχόταν πάντα με το χαμόγελο και ευχαριστιόταν να μας προσφέρει ζεστή κουλούρα και πίτες από το φούρνο της. Καλό ταξίδι θεά Ευγενία.

AMAΛΙΑΔΑ

dimitris tsoulosΈφυγε από κοντά μας (μετά από ανίατη ασθένεια), την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, ο Δημήτριος Κωνσταντίνου Τσούλος. Γεννημένος στην Ροδιά Ηλείας το 1940, πατέρας της Θάλειας, συζύγου του Ηλία Τουτούνη.

Ο μπάρμπα- Δημήτρης μας είχε συνοδέψει (πριν τρία περίπου χρόνια) στο οδοιπορικό μας στα Ντιναίικα – Πετρωτό και στο Κάστρο της Οχιάς.

Στους αγαπητούς μας φίλους, Θάλεια, Ηλία και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Αμυγδαλή (Μπαρμπότα)

georgios tsiganos mparmpta

Έφυγε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, ο Τσίγγανος Γεώργιος του Παναγιώτη, ετών 82 από τον οικισμό Αμυγδαλή (Μπαρμπότα).

Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

Την σελίδα ενημέρωσε ο Γιώργος Καραχάλιος και η φωτογραφία είναι του Ηλία Τουτούνη.

......

ΦΟΛΟΗ

mpompas andreas 27 .08. 2008Έφυγε χθες Τετάρτη 23.05.2012 στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρέας Μπόμπαςτου Χαραλάμπους που γεννήθηκε στη Φολόη (Γιάρμενα) πρίν από 81 χρόνια.

Ο Ανδρέας Μπόμπας, ήταν μηχανικός – εργολάβος με δραστηριότητες στην Βόρεια Ελλάδα και τη Ρουμανία. Προκειμένου να βοηθήσει το χωριό του, εγκατέλειψε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και κατέβηκε στη Γιάρμενα όπου διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας, την οκταετία 1990-98.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως κοινοτάρχης, κατασκευάστηκαν τα δύο γεφύρια που ένωσαν το χωριό του με το Κλινδιά, τις Χαραγές και τη Σπαρτουλιά, ασφαλτοστρώθηκε ο κεντρικός δρόμος από τη διασταύρωση του δρόμου Πύργου – 111 έως την πλατεία του χωριού, αντικαταστάθηκε όλο το δίκτυο ύδρευσης έως το Καλιμάνι, κατασκευάστηκε η δεξαμενή ύδρευσης, η πλατεία στα Πριοβολέικα - Μπομπέικα και ανοίχθηκαν εσωτερικοί δρόμοι που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους του χωριού του.

Τον μισθό που έπαιρνε ως κοινοτάρχης, τον διέθετε γιά υποτροφία στα παιδιά του χωριού, που φοιτούσαν τότε στο πανεπιστήμιο. Ακόμη, βοήθησε οικονομικά (με ζωοτροφές) τους κτηνοτρόφους των χωριών, Φολόης και Πέρσαινας, μετά τις καταστροφικές πυρκαϊές της Ηλείας, το 2007.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Πέμπτη στις 17.00 στη Φολόη. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ο αντιδήμαρχος, o πρώην δήμαρχος Λασιώνος, σύσσωμο το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου ο Κένταυρος και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο εκφώνησε και εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντα, ο δικηγόρος Βασίλης Δημόπουλος.

Στη σύζυγό του Βέρα, στο γιο του Χαράλαμπο στις αδελφές του Ολυμπία, Τούλα, Άννα και σε όλους τους συμπατριώτες Γιαρμεναίους, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Την σελίδα μας ενημέρωσε, ο φίλος Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

ΦΟΛΟΗ (ΓΙΑΡΜΕΝΑ)

Έφυγε σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, ο Χρήστος (Τάκης) Κυριακόπουλος που γεννήθηκε πριν 59 χρόνια στη Φολόη (Γιάρμενα).

Ο Τάκης για 20 χρόνια (1982-2002), ασχολήθηκε με τα κοινά στη Φολόη. Τέσσερα χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Φολόης, τέσσερα χρόνια τοπικός πρόεδρος του δήμου Φολόης και τα υπόλοιπα ως κοινοτικός σύμβουλος.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη γενέτηρά του.

Στην σύζυγό του Νίκη, στα αδέλφια του Ανδρέα, Παναγιώτη, Θεόδωρο και σε όλους τους Φολοήτες τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Την σελίδα ενημέρωσε ο Γιώργος Μαρκόπουλος

......

Δημήτριος Τσώνος 2009 - 1928

Έφυγε σήμερα Σάββατο το μεσημέρι 12.12.2009 στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας ο αγαπημένος μας δάσκαλος, Δημήτριος Τσώνος, που γεννήθηκε πριν 81 χρόνια στο Σιτοχώρι Tριφυλίας, νομού Μεσσηνίας.

To 1959 εγκαταστάθηκε στο χωριό μας και επί 14 χρόνια (1959-1973) εργάστηκε στο σχολείο Αντρωνίου αρχικά ως δάσκαλος και εν συνεχεία ως διευθυντής που προήγαγε το σχολείο μας από 2θέσιο σε 4θέσιο. Ο ίδιος μου είχε αναφέρει ότι «εφλέγετο να ανυψώσει το σχολείο στο ανώτερο δυνατό σημείο». Συνεργάστηκε άριστα με τον απελθόντα τότε πρόεδρο +Λύσανδρο Παναγόπουλο και απέκτησε το χωριό μας συγκοινωνία.

Με εράνους και άλλες ενέργειες κατόρθωσε να αγοραστεί οικόπεδο δύο περίπου στρεμμάτων (σημερινό γήπεδο) προκειμένου να χτιστεί καινούργιο σχολείο. Σκοπός του ήταν η καλύτερη επιμόρφωση των παιδιών του ορεινού χωριού μας, που επί δεκαετίες είχαν στερηθεί λόγω της έλλειψης συγκοινωνίας και μακροπρόθεσμα η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών.

Εργάστηκε αφιλοκερδώς για δέκα περίπου χρόνια στο νυκτερινό σχολείο ώστε να αποκτήσουν στοιχειώδη μόρφωση πολλοί νέοι και νέες που μέχρι τότε στερούνταν της δυνατότητας ακόμη και να υπογράψουν. Μεταξύ αυτών τελείωσε το δημοτικό και ο +Κωνσταντίνος Θωμάς (παπά-Ντίνος) που με την βοήθεια του δασκάλου κατόρθωσε και χειροτονήθηκε ιερέας του χωριού.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στο Σιτοχώρι στις 12.00

Στη σύζυγο του Χριστίνα στην κόρη του Γιάννα και σε όλους τους συγγενείς του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

↔ 

ΚΟΥΜΑΝΙ

Έφυγε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ο Νικίας Νικολετόπουλος που γεννήθηκε πριν 80 χρόνια στο Κούμανι.

Η κηδεία του έγινε την ίδια μέρα στις 17.00 στην Αγία Τριάδα στο χωριό.

Στη θειά Δυονυσία, στα παιδιά του Ανδρέα και Φωτεινή Νικολετοπούλου, Ευγενία και Χαράλαμπο Κιούφτη, Χρυσάφο και Ευστράτιος Κοντό, Θεμιστοκλή και Σταυρούλα Νικολετοπούλου, Ροζαλία και Γεώργιο Δαλκαφούκη, Ιωάννα και Γεώργιο Παπαγεωργίου, στα 18 εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς του, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Τον Μπάρμπα Νικέα, έτσι τον λέγαμε, τον γνώριζα από μικρός και την τελευταία φορά τον επισκέφτηκα στις 21 Αυγούστου 2007, στο σπίτι του στο Κούμανι, μαζί με τον Νάσο Αλεξόπουλο. Κάναμε μία κουβέντα γύρω από την ζωή του, την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου μας. Τον ενημέρωσα και με την άδειά του κατέγραψα σχεδόν όλη την κουβέντα μας.
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ                                            .
                                                                   
  Έφυγε ο αγαπητός μας καθηγητής στο γυμνάσιο της Δίβρης Κώστας Ασλανίδης.

Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατό του από τον Διβριώτη συμμαθητή μου Κώστα Αγγελόπουλο.

Η ηπιότητα του χαρακτήρα του ήταν από τις ισχυρότερες αρετές του. Ενέπνεε πάντα σε όλους μας εμπιστοσύνη. Προσωπικά θρηνώ την απώλεια του και εκφράζω στους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ο αείμνηστος καθηγητής είχε παραβρεθεί στη συγκέντρωση των τάξεων 1968-69-70 παλιών συμμαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Λαμπείας στις 28 Ιουλίου 2007 και είχε υποσχεθεί να παραβρεθεί και στην επόμενη το 2010.

Αν έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

ΦΟΛΟΗ

Έφυγε την Τετάρτη 10.10.2012 ο Γεώργιος Β. Χρονόπουλος που γεννήθηκε πριν 83 χρόνια στη Γιάρμενα.

H κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 4 μ.μ. στη Γιάρμενα.

Στη σύζυγό του Αφροδίτη, στα παιδιά του Βασίλη, Κλεοπάτρα, Νίκο, Θοδωρή και Ανδρέα, στα αδέλφια του Νίκο, Μαρίνα, Βασίλη στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο μπάρμπα Γιώργης είναι ο πατέρας του συντρόφου μας Ανδρέα Χρονόπουλου, που είναι αντιπρόεδρος στο σύλλογο "ΩΛΟΝΟΣ".

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης «ΩΛΟΝΟΣ»,

εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στον Ανδρέα Χρονόπουλο, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Ωλονός», στην οικογένειά του και τους οικείους,

για την απώλεια του Γεωργίου Βασιλείου Χρονόπουλου, ετών 83, από την Φολόη.

Σημείωση: Αντί στεφάνων, στη μνήμη του εκλιπόντος ο Σύλλογος «Ωλονός» κατέθεσε χρηματικό ποσό, στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φολόης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Άγναντα (Σινούζι)

touni kyriaki

Έφυγε σήμερα Σάββατο 9.02. 2013 η μητέρα του αγαπητού μας φίλου και συνεργάτη της σελίδας Ηλία Τουτούνη.

Η Κυριακή Τουτούνη (συζ. Παναγιώτη) το γένος Δανίκα, γεννήθηκε το 1930 στα Άγναντα (Σινούζι) και διέμενε στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδος.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Κυριακή στις 15.00 στον Άγιο Ιωάννη (Κοκλάκι) Αμαλιάδος.

Στα παιδιά της Γιώργο, Ηλία, Ευφροσύνη, Βίκτωρα, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

 

ΚΛΙΝΔΙΑ

avramis vas

Δολοφονήθηκε χθες Τετάρτη 20.03.2013 ο Bασίλης Αβράμης που γεννήθηκε πριν 33 χρόνια στο Κλινδιά Ηλείας.

Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 16.00 στην γενέτειρά του.

Στην σύζυγο του Ιωάννα στους γονείς του Αριστείδη και Ροζαλία στα αδέλφια του και στους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλληπτήρια μας.

Την ενημέρωση οφείλουμε στον φίλο της σελίδας Γιώργο Μαρκόπουλο.

Ηλεία: Ο 19χρονος ανιψιός σκότωσε τον 33χρονο θείο του επειδή τσακώθηκαν για τα γουρούνια - Τον βρήκε νεκρό ο τετράχρονος γιος του - Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

 Νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε από τον τετράχρονο γιο του ο 33χρονος Βασίλης Αβράμης του Αριστείδη στο σπίτι της οικογένειας το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κλινδιά Ηλείας.  

ΦΟΛΟΗ (ΓΙΑΡΜΕΝΑ)

Έφυγε σήμερα Πέμπτη 20.06.2013 ο Πατέλης Αγγελής του Αλεξίου που γεννήθηκε πριν 48 χρόνια στη Γιάρμενα.

Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον συμπατριώτη μας Αγγελή που ήταν πολύτεκνος με οκτώ παιδιά και η σύζηγός του είναι έγγειος 8 μηνών στο ένατο. Εργαζόταν στο 409 νοσοκομείο της Πάτρας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 12.00 στην Πάτρα.

Στην σύζυγο του Ανδριάνα, στα οκτώ παιδιά του, στα αδέλφια του Σπήλιο, Κώστα, Γιώργο, Γεωργία, Χριστίνα και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

Ο φίλος της σελίδας Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα μας ενημέρωσε ότι ο Αγγελής αυτοκτόνησε για λόγους υγείας.

Μπαρμπότα

poulos vasilis

Έφυγε σήμερα Τετάρτη 2.10.2013 ο Βασίλης Πούλος που γεννήθηκε πριν 57 χρόνια στην Μπαρμπότα (Αμυγδαλή) Λαμπείας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στη Μπαρμότα.

Στους γονείς του Ανδρέα και Μαρία στην σύζυγό του Μαγδαλινή, στα παιδιά του Ανδρέα και Αναστασία, στα αδέλφια του Γρηγόρη και Διονύση και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Βασίλης ήταν δικός μας άνθρωπος, σύζυγος της συμπατριώτισσας Μάγδας Παναγοπούλου.

vasilis poulos

ΦΟΛΟΗ-ΠΕΛΟΠΙΟ

Έφυγε σήμερα Πέμπτη 10.10.2013 ο Ιωάννης Αντωνόπουλος που γεννήθηκε πριν 55 χρόνια στην Φολόη (Γιάρμενα).

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στη Γιάρμενα.

Στη μητέρα του Ροϊδούλα, στην σύζυγό του Μαργαρίτα, στην κόρη του Ρόη, στα αδέλφια του Σία, Κική, Μαρία, Γιώργο, Βιβή και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο αείμνηστος Γιάννης είναι πατέρας της Ρόης Αντωνοπούλου, Υπεύθυνης Τύπου και Προβολής του Συλλόγου Ωλονός .

Για την ενημέρωση, ευχαριστούμε τον Γιώργο Μαρκόπουλο από τη Γιάρμενα.

ΚΟΥΜΑΝΙ

Έφυγε την Τετάρτη 27.03.2014 ένας καλός φίλος ο Διονύσης Νιώτης που γεννήθηκε πριν 61 χρόνια στο Κούμανι.

Η κηδεία του έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι στη γενέτειρά του.

Στην σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε το πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Διονύσης ζούσε από μικρός στην Αθήνα και έφτασε να είναι ένας επιτυχημένος επιπλοποιός. Αγαπούσε πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά δεν πρόκανε, όπως ο ίδιος επιθυμούσε να αράξει για τα γεράματά του. Ήταν ένα ιδιαίτερο «μυάλο» και όπως μας αφηγηθήκαν φίλοι του, χάσαμε το «ληξιαρχείο» της περιοχής μας.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε.

ΚΟΥΜΑΝΙ

Έφυγε την Τετάρτη 27.03.2014 ένας καλός φίλος ο Διονύσης Νιώτης που γεννήθηκε πριν 61 χρόνια στο Κούμανι.

Η κηδεία του έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι στη γενέτειρά του.

Στην σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε το πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Διονύσης ζούσε από μικρός στην Αθήνα και έφτασε να είναι ένας επιτυχημένος επιπλοποιός. Αγαπούσε πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά δεν πρόκανε, όπως ο ίδιος επιθυμούσε να αράξει για τα γεράματά του. Ήταν ένα ιδιαίτερο «μυάλο» και όπως μας αφηγηθήκαν φίλοι του, χάσαμε το «ληξιαρχείο» της περιοχής μας.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε.

ΦΟΛΟΗ (ΓΙΑΡΜΕΝΑ)

Έφυγε σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, ο Χρήστος (Τάκης) Κυριακόπουλος που γεννήθηκε πριν 59 χρόνια στη Φολόη (Γιάρμενα).

Ο Τάκης για 20 χρόνια (1982-2002), ασχολήθηκε με τα κοινά στη Φολόη. Τέσσερα χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Φολόης, τέσσερα χρόνια τοπικός πρόεδρος του δήμου Φολόης και τα υπόλοιπα ως κοινοτικός σύμβουλος.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη γενέτηρά του.

Στην σύζυγό του Νίκη, στα αδέλφια του Ανδρέα, Παναγιώτη, Θεόδωρο και σε όλους τους Φολοήτες τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Τσίπιανα

Έφυγε σήμερα Τρίτη 4.01.2011, ο Σωτήρης Αναγνόπουλος, που γεννήθηκε το 1924 στα Τσίπιανα Ηλείας.

Η τελετή της κηδεία του θα γίνει αύριο 13.00 στα Τσίπιανα.

Στους συγγενείς και σε όλους τους Τσιπιαναίους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ένας φίλος έφυγε για το στερνό ταξίδι το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Ο Μπάμπης Χρονόπουλος από την Καρυά σε ηλικία 58 ετών άφησε πίσω του τον μάταιο τούτο κόσμο με τους ένοικούς του . Ταξίδεψε. Πάντα για ταξίδι έφευγε και όσο ζούσε.

Μία στην στεριά μια στο πέλαγος .Αυτή ήταν η ζωή του από μικρός . Αμφίβιος. Όχι όμως διπρόσωπος. Λιμάνια , φάροι , σκόπελοι , ύφαλοι . Ο Χάροντας πολλές φόρες του έστησε καρτέρι, μεσοπέλαγα, αλλά δεν τα κατάφερε . Ο Μπάμπης πάντα του την έσκαγε. Έτσι του έστησε μπαμπέσικο καρτέρι στην στεριά . Τον κτύπησε εκ των έσω . Γνώριζε ότι έτσι στα ίσια δεν θα καθάριζε . Μπήκε από την κερκόπορτα και τον έφαγε λίγο – λίγο. Όπως το σαράκι το ξύλο.

Ο Μπάμπης ήταν αυτό που λέμε «μανούλα» για παρέα . Ο απαράμιλλος μιμητισμός τους , ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός έκαναν την παρέα να περάσει ένα αξέχαστο βράδυ . 

Καταπληκτικός . «Οργοτόμος» όπως λέει ο Παλαμάς στον αγώνα της βιοπάλης και στο χώμα και στο νερό. Η παροιμία « ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται» βρίσκει επάξια προσωποποίηση στον Μπάμπη. Γνώρισε όλα τα μονοπάτια της ζωής. Ζορμπάς. Δεν έζησε ποτέ ερήμην . Έπιασε την ζωή από τα μαλλιά . Πάλεψε και για την οικογένειά του και για το σύνολο . Θήτευσε και ως πρόεδρος του Συλλόγου των ετεροδημοτών του χωριού του στην Αθήνα. Ταυτόχρονα ο λόγος του (ακόμα και ο θάνατός του) ήταν μια γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας . Της κοινωνίας που όλο και παραπαίει αλλά δεν πέφτει. Θυμάμαι που ο Μπάμπης έλεγε και εμείς γελούσαμε , για τις κηδείες και τους παρευρισκόμενους πολιτικούς .

« -Να πεθάνει μια γρια 100 χρονών και η κηδεία της να γίνει παραμονές εκλογών . Εκεί να δεις υποψηφίους δημάρχους , νομάρχες , ή υποψηφίους βουλευτές , αναλόγως τι εκλογές θα είναι . Να κηδευτεί ένα πρωτοπαλίκαρο την Δευτέρα των εκλογών ; Ούτε ένας από αυτούς τους γλείφτες !»

Άρε Μπάμπη κάτι τέτοια έλεγες . Κάτι τέτοια έκανες ( Τόπες και το έκανες με την κηδεία σου Τρίτη μετά τις εκλογές ) και επιβεβαιώθηκες . Κάτι τέτοια πίστευες και γι΄ αυτό και δεν πήρες την ζωή σου λάθος . Στάθηκες όρθιος . Ακλόνητος ακόμα και τις τελευταίες ημέρες . Έφυγες με το κεφάλι ψηλά .

Τον Μπάμπη κατευόδωσαν στο στερνό του ταξίδι η Λιάνα και η Λιλίκα ( η σύζυγός του και κόρη του) , τα αδέρφιά του , οι συγχωριανοί του και οι φίλοι του στο χωριό του στην Καρυά .Εκεί που σ΄ ένα καταράχι της είχε φτιάξει την δική του κιβωτό για να έρχεται και να απολαμβάνει την ρεματιά του Πηνειακού Λάδωνα . Μόνο που για τον βαρκάρη ενός άλλου ποταμού , του Αχέροντα, δεν του έδωσαν κέρματα . Δεν χρειάζεται, όμως, χρήματα ο Μπάμπης. Θα πει κάποιο ανέκδοτο . Θα του παραστήσει κάποιον γνωστό και θα τον περάσει ο βαρκάρης . Άλλωστε καπετάνιος είναι δεν πληρώνει ναύλο .

Καλό ταξίδι καπετάνιε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτο: http://oreini-ileia.blogspot.com/

ΚΛΙΝΔΙΑ

Έφυγε χθες Παρασκευή  4 Δεκεμβρίου 2009 σε ηλικία 45 χρόνων ο Κώστας Μπαλάσκας του Βασιλείου από το Κλινδιά.

Στα 26 χρόνια του, το 1990,  εκλέχτηκε πρόεδρος της κοινότητας όπου παρέμεινε δύο τετραετίες, μέχρι και το 1998.  Με την συνένωση των κοινοτήτων και τη δημιουργία των δήμων το 1998,  εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωλένης.  Διετέλεσε αντιδήμαρχος τα έτη 1999, 2000  και  2007, 2008. Από την 1η  Ιανουαρίου του 2009 υπήρξε πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου Ωλένης.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Σάββατο, στις 13.00 στο Κλινδιά. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, ο Νομάρχης Ηλείας, ο δήμαρχος Πύργου, ο δήμαρχος Ωλένης, o δήμαρχος Λασιώνος, ο μητροπολίτης Ωλένης, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ηλείας, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηλείας Γιάννης Αργυρόπουλος, οι Αντινομάρχες Παναγιώτης Πλατανιάς και Νίκος Μιχαλόπουλος, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωλένης, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής και συνάδελφοί του  δασοπυροσβέστες, εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ωλένης, η φιλαρμονική του δήμου Πύργου και της πυροσβεστικής Ολυμπίας και πλήθος κόσμου από όλο το νομό Ηλείας.

Επικήδειο εκφώνησαν και εξήραν την προσωπικότητα του εκλιπόντα, ο δήμαρχος Ωλένης Ιωάννης Παναγόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ντίνος Αρβανίτης και ο ξάδελφός του Βασίλης Μπαλάσκας.

Στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά του Βασίλη, Ευφροσύνη και Άγγελο, στα αδέλφια του, Γιώργο, Αντωνία, Αλεξάνδρα, Κωστούλα, Γιαννούλα  και σε όλους τους συμπατριώτες Κλινταίους, τα θερμά μας  συλλυπητήρια.  

Την σελίδα ενημέρωσε ο φίλος Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

Φολόη

Έφυγε την Πέμπτη 12-11-2009 ο Παναγιώτης Κοντογιάννης  που γεννήθηκε  πριν 61 χρόνια στη Γιάρμενα.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο στη Φολόη (Γιάρμενα).

Στη σύζυγό του Χρυσάνθη στα παιδιά του Γιώργο, Χαράλαμπο, Κωνσταντίνα, Νικόλαο  και σε όλους τους συγγενείς του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Tη σελίδα ενημέρωσε ο Γιώργος Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα.

↔ 

ΦΟΛΟΗ

Φτωχότερη είναι από σήμερα Παρασκευή  16.10.2009  η Φολόη και η Ορεινή Ηλεία ύστερα από το χαμό του ακούραστου συμπατριώτη και αγαπημένου φίλου Μπάμπη Παπαθεοδώρου.

Ο Μπάμπης γεννήθηκε το 1957  στη  Γιάρμενα όπου πέρασε και τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Φοίτησε αρχικά στο γυμνάσιο Αμαλιάδος και αποφοίτησε στην Αθήνα. Σπούδασε φυσιοθεραπευτής και εργαζόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας στον Πειραιά.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Φολοητών ”O  Kένταυρος” όπου διετέλεσε αρκετά χρόνια ως πρόεδρος. Τo φθινόπωρο του 1996 εξέδωσε  μαζί με το σύλλογο του χωριού το τριμηνιαίο ιστορικό και λαογραφικό περιοδικό “Φολόη“ που έκτοτε εκδίδεται ανελλιπώς ως σήμερα.

Το 2008 οργάνωσε και δημιούργησε με τον σύλλογο Φολοητών "Ο Κένταυρος" το "Φωτογραφι­κό Αρχείο Μουσείο Φολόης", γιά  να προβάλει τον τόπο του και να παρουσιάσει την αγνή λαϊκή ψυχή των ανθρώπων της Γιάρμενας. Παράλληλα εξέδωσε πολυτελές λεύκωμα, μεγάλου σχήματος, με φωτογραφικές μαρτυρίες από το 1920 μέχρι το 2007. Το λεύκωμα κοσμούσαν καταπληκτικές φωτογραφίες κτηρίων, ανθρώπων της Γιάρμενας και τοπίων που μαρτυρούσαν την ομορφιά του  δρυοδάσους και της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας του Οροπεδίου Φολόης.

Ο Μπάμπης πάλεψε με πάθος και με όλα τα μέσα για τη διάσωση του δάσους της Φολόης και για την ανάδειξη του Ομηρικού ποταμού Σελλήεντα (Ηλειακού

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Λάδωνα).

 Αγάπησε τη δουλειά και το λειτούργημά του αλλά η μεγάλη αγάπη η παντοτινή του ήταν το χωριό του. Την αγαπημένη του Γιάρμενα την είχε βαθειά μέσα στην καρδιά του. Όπως και όλους τους Γιαρμεναίους που υπήρξαν αγαπημένα πρόσωπα στη ζωή του. Τη Γιάρμενα τη λάτρεψε γι’ αυτό φρόντιζε πάντα να μην ξεμακραίνει από αυτή και να είναι "μπροστάρης" σε κάθε εκδήλωση και γιορτή.

O αποχαιρετισμός και ο τελευταίος ασπασμός του Μπάμπη  θα γίνει στη γενέτειρά του την Κυριακή 11.00.

Στη σύζυγό του Βασιλική στις κόρες του Αικατερίνη και Αγγελική, στα αδέλφια του Κωνσταντίνο, Διονύση, Δήμητρα, στους συγγενείς του και όλους τους Γιαρμεναίους τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

↔ 

ΓΙΑΡΜΕΝΑ

Έφυγε την Παρασκευή στις 15 Μαΐου 2009 ο Δημήτρης Θεοφιλόπουλος του Ιωάννη που γεννήθηκε το 1953 στη Γιάρμενα.

Ο Δημήτρης διατηρούσε σχολή οδηγών στον Πειραιά.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Κυριακή στη Γιάρμενα (Φολόη)

Στη σύζυγό του Ιωάννα στις κόρες του Αλεξάνδρα, Ουρανία και σε όλους τους συγγενείς του τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Ενημέρωσε τη σελίδα μας ο φίλος Γιώργος Μαρκόπουλος.

Έφυγε στις  10 Μαΐου 2009 ο Δημήτρης  Συκωτάκης  του Σπύρου που γεννήθηκε πριν 64 χρόνια στη Γιάρμενα. Η κηδεία του έγινε χθες Δευτέρα  στη γενέτειρα του.

Στη σύζυγό του Τριανταφυλλιά, στα παιδιά του Σπύρο, Νίκο, Σωτήρη, Αντριάνα, Ρένα και σε όλους τους συγγενείς του, θερμά συλλυπητήρια.

Η Τριανταφυλλιά έχει καταγωγή από το Αντρώνι.   Η πληροφόρηση της σελίδας προέρχεται από το φίλο  Γιώργο Μαρκόπουλο.

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ

Έφυγε το Σάββατο 10-01-2009 η Γεωργία Λέκκα-Διαμαντοπούλου από το Σιμόπουλο σε ηλικία 61 ετών. Ήταν κόρη του Πολύδωρα και της Χριστούλας Διαμαντοπούλου. Η κηδεία της έγινε την Δευτέρα 12-01-2009 το μεσημέρι στο Σιμόπουλο. Στο παιδί της Ανδρέα, στον σύζυγό της Μανώλη στην αδερφή της Λόλα και στους λοιπούς συγγενείς της εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια!

ΓΙΑΡΜΕΝΑ

Έφυγε χθες Τετάρτη 14. 01.2009 η Νικολίτσα Συλαϊδοπούλου από την Γιάρμενα (Φολόη) σε ηλικία 95 ετών. Η κηδεία της έγινε σήμερα μεσημέρι στη Γιάρμενα. Στα παιδιά της Τριαντάφυλλο και Άννα και στους συγγενείς της εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια.

Ο σύζυγος της Νικολίτσας  Παναγιώτης ήταν καλός κλαριντζής με καταγωγή από την οικογένεια Συλάιδου στο Αντρώνι.  Σκοτώθηκε την "Τρίτη και 13" Απριλίου 1955 μαζί με το γιό του Κώστα όταν κατέρρευσε η ιστορική σπηλιά του Κλαπανάρη δεξιά του Πηνειακού λάδωνα, στο Κοκαλάκι  προς την πλευρά του Αντρωνίου. Η σπηλιά είχε φιλοξενήσει πολλούς αγωνιστές της σκλαβωμένης τότε πατρίδας. Χωρούσε 1000 άτομα και είχε δικό της νερό. Το νερό ήταν η αιτία να μαλακώσει και να διαβρώσει σιγά-σιγά το βράχο που τη στήριζε. Μία μέρα πριν είχε πέσει ένα μέρος της σπηλιάς και είχε δημιουργήσει λίμνη στο ποτάμι. Ο Συλαϊδόπουλος και ο γιό του με τα πρόβατα ήταν 70-100 μέτρα ψηλότερα από το ποτάμι προς την πλευρά της Γιάρμενας και παρατηρούσαν τη σπηλιά και τη λίμνη. Τότε κατέρρευσε και το άλλο μέρος της σπηλιάς. Το νερό σαν "τσουνάμι" τους τράβηξε και τους έπνιξε στο ποτάμι μαζί με τα πρόβατα. Τον πατέρα Παναγιώτη 52 ετών τόν ανέσυραν την επόμενη μέρα πολύ κάτω από το σημείο που πνίγηκε, ενώ ο Κώστας 17 ετών τότε δεν βρέθηκε ποτέ.

Τη σελίδα ενημέρωσε ο φίλος Γιώργης Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα, που θυμάται με πολλές λεπτομέρειες όλα τα περιστατικά της Ορεινής Ηλείας.

ΓΙΑΡΜΕΝΑ

Έφυγε την Παρασκευή στις 15 Μαΐου 2009 ο Δημήτρης Θεοφιλόπουλος του Ιωάννη που γεννήθηκε το 1953 στη Γιάρμενα.

Ο Δημήτρης διατηρούσε σχολή οδηγών στον Πειραιά.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Κυριακή στη Γιάρμενα (Φολόη)

Στη σύζυγό του Ιωάννα στις κόρες του Αλεξάνδρα, Ουρανία και σε όλους τους συγγενείς του τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Ενημέρωσε τη σελίδα μας ο φίλος Γιώργος Μαρκόπουλος.

Έφυγε στις  10 Μαΐου 2009 ο Δημήτρης  Συκωτάκης  του Σπύρου που γεννήθηκε πριν 64 χρόνια στη Γιάρμενα. Η κηδεία του έγινε χθες Δευτέρα  στη γενέτειρα του.

Στη σύζυγό του Τριανταφυλλιά, στα παιδιά του Σπύρο, Νίκο, Σωτήρη, Αντριάνα, Ρένα και σε όλους τους συγγενείς του, θερμά συλλυπητήρια.

Η Τριανταφυλλιά έχει καταγωγή από το Αντρώνι.   Η πληροφόρηση της σελίδας προέρχεται από το φίλο  Γιώργο Μαρκόπουλο.

Τη σελίδα ενημέρωσε ο φίλος Γιώργης Μαρκόπουλος από τη Γιάρμενα, που θυμάται με πολλές λεπτομέρειες όλα τα περιστατικά της Ορεινής Ηλείας.

...
γραμμένο απο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Ιανουάριος 04, 2011
I express my condoliances to all the familly of aunty Ariti. Arben Papadhopulli, the neuph of brother Nikos of Ariti.

Α/Α Άρθρου: 188
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 23171
Αναθεωρημένο 490 Φορές
Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 24 Απρίλιος 2008 20:25
Τροποποιήθηκε Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014 03:19
Εκτύπωση