Πυρκαγιές 2007

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 5214

ziraiika xarages 25 augoustou 2007 023.jpg

Ευχαριστούμαι θερμά τα παιδιά του πυροσβεστικού από την Αθήνα που με αυτοθυσία υπευθυνότητα και επαγγελματισμό κράτησαν την πυρκαγιά στις Χαραγές και στα Ζηραίικα.
ziraiika xarages 25 augoustou 2007 023.jpg
Επίσης ευχαριστούμε την νεολαία και τους κατοίκους των χωριών μας που με κάθε μέσον δεν άφησαν να καεί ο τόπος μας.
xarages  25 augoustou 2007 003.jpg
 xarages  25 augoustou 2007 002.jpg

Αρωγή του δήμου Λασιώνος στους Πυρόπληκτους

dimarxeio lasionos pyropliktoi 25 augoustou 2007 010.jpgmetafora sto dimarxeio 25 augoustou 2007 011.jpg
Μεταφορά των πυρόπληκτων στο δημαρχείο από τους αστυνομικούς
{google}2004513588899714820&hl=en{/google}
Ερασιτεχνικό βίντεο από το ξεκίνημα της πυρκαγιάς στις Χαραγές
25 Αυγούστου 2007.
---------------------

SOS

http://www.ihelp.gr/

 

Δεν πρέπει να μείνουμε απλοί θεατές της καταστροφής. Οι πληγέντες έχουν ανάγκη από την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας.
-------------------

Aπό sinouzi.gr προς antroni .gr

Θέμα: Yποστήριξη των Πυρόπληκτων

Αγαπητοί φίλοι του sinouzi.gr

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, προσπαθώντας να ενημερώσουμε του συγχωριανούς μας μέσα από την ιστοσελίδα μας, δημοσιεύουμε ανακοινώσεις που αφορούν τις διαδικασίες αποζημιώσεων και τα μέτρα που λαμβάνονται. Μέσω του σχετικού πλαισίου του ihelp.gr μπορούν να μεταφερθούν χρήματα στο λογαριασμό του Ταμείου Αρωγής των πυρόπληκτων περιοχών που συνέστησε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με στόχο την ενίσχυση των πυροπαθών και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών. Κάθε συμμετοχή στις συζητήσεις με προτάσεις και νέα είναι πολύ χρήσιμη.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε με όποιο τρόπο μπορείτε.

http://www.sinouzi.gr
-----------------------
Πρόσεξε τα σχόλια που έχει κάνει ο, ξένος, συγγραφέας του μηνύματος.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ας ελπίσουμε τέτοιες φωτογραφίες να μην σου ξαναστείλω ποτέ.

Ζαχαρίας Μπίκος

Μπαρμποτιάνος

-------------------
 

Επιστροφή Βοηθήματος

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Απαντώντας σε αιτήματα που υπέβαλαν πολίτες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλαβαν μη σύννομα το προνοιακό βοήθημα των 3.000 ευρώ και ζητούν να μάθουν τη διαδικασία για την επιστροφή του, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε κάθε περίπτωση εκ των υστέρων διαπίστωσης μη σύννομης αλλά εκ παραδρομής είσπραξης του προνοιακού βοηθήματος ενίσχυσης πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, το προνοιακό βοήθημα μπορεί να επιστραφεί σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, στον Κωδικό Εσόδου 3249 του Κρατικού Προϋπολογισμού. Στο σχετικό αποδεικτικό είσπραξης (διπλότυπο) που θα εκδίδεται, θα αναγράφεται ως αιτιολογία «επιστροφή εκ παραδρομής εισπραχθέντος επιδόματος ενίσχυσης πυροπαθών» και αυτό θα κατατίθεται από τον πολίτη, μαζί με αντίγραφο του παραστατικού της Τράπεζας, στην αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (YΔΕ) του Νομού για τη δημοσιονομική τακτοποίηση.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο για την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως και Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου). Μετά την προθεσμία αυτή, θα ισχύσουν για όλους στο ακέραιο οι συνέπειες του νόμου.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης έκανε χθες 31/9 την ακόλουθη δήλωση: «Επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα με ασυνείδητους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τα μέτρα για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, έδωσα προφορική οδηγία σε όλες τις Διοικήσεις των τραπεζών και αποστέλλω εγκύκλιο προς τις τράπεζες σχετικά με την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εάν οι υπάλληλοι των τραπεζών έχουν αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των στοιχείων που δηλώνονται, μπορούν να απαιτούν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας των αιτούντων τα οικονομικά βοηθήματα, όπως λογαριασμούς Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ). Επίσης, μπορούν να κρατούν για διασταύρωση τις υπογεγραμμένες αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις έως και τρεις ημέρες. Εάν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί είναι ειλικρινή, θα καταβάλλεται μετά από τριήμερο το προνοιακό βοήθημα των 3.000 ευρώ ή το βοήθημα των 10.000 ευρώ.

Εάν η δήλωση είναι ψευδής, θα ενεργοποιούνται αμέσως οι συνέπειες του νόμου με βάση και την αυτόφωρη διαδικασία.

- -------------------------------
Α/Α Άρθρου: 152
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 5144
Αναθεωρημένο 8 Φορές
Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2007 19:53
Τροποποιήθηκε Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2007 12:20

Εκτύπωση