Τα των δικαιούχων ...τοις δικαιούχοις !...Για το Πανόπουλο Ηλείας !

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 6772
Την αφορμή μου την εδωσε δημοσίευμα-αρθρο-απο την ιστοσελίδα του τόπου μας www.antroni.gr/ του φίλου και συμμαθητού μου Κώστα Παπαντωνόπουλου.
Το αρθρο υπογράφεται απο τον συντοπίτη μας κ.Σωτ. Σωτηρόπουλο, τον οποίον δεν ετυχε να γνωρίζω προσωπικά , ειναι ομως γνωστός ως καταξιωμένος επιστήμονας (ειναι γιατρός), ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δίβρης και ως εκδότης του πολιτιστικού-λαογραφικού περιοδικού "Η Δίβρη". Ειναι ενα ατομο αξιόλογο με προσφορά στον τόπο μας , κάποιες φορές ισως παρεξηγημένος λόγω αυτής ακριβώς της μεγάλης του αγάπης  για τη Δίβρη,  με την οποία εχω και εγώ στενούς δεσμούς και λόγω καταγωγής της μητέρας μου και λόγω του οτι  γνώρισα τη Δίβρη στις δόξες της οταν με "φιλοξένησε" ως μαθητή στα πρώτα Γυμνασιακά μου χρόνια!
Εχω διαβάσει πολλά αρθρα του γιατρού και εχω παρακολουθήσει με σεβασμό και τις πολιτιστικές του ανησυχίες και την "προσωπική του κατάθεση" για θέματα που αφορούν τον τόπο μας και τη προβολή του !
Τον "ακουσα" πολλές φορές να μιλάει για τα οπλα του καθενός στις όποιες του αντιπαραθέσεις  και ημουν σίγουρος οτι δεν εννοούσε τα οπλα εκείνα που τραυματίζουν και σκοτώνουν , αλλά  την παιδεία του καθενός μας ,  τον ορθό του λόγο  ,  το λογικό του επιχείρημα , τη σοβαρή του θέση...
Προχθές ομως ο γιατρός "υπερέβη τα εσκαμμένα" και απο την επίχρυση φαρέτρα του τράβηξε πραγματικά βέλη και μάλιστα εμποτισμένα με αρκετό δηλητήριο και τα τόξευσε κατα του γειτονικού χωριού Πανόπουλου , με αφορμή την προσπάθεια του Πανόπουλου να διεκδικήσει την εδρα του Ορεινου Δήμου Ηλείας, την οποία εδρα διεκδικεί και η Δίβρη.
Απεκάλεσε το Πανόπουλο απαξιωτικά συνοικισμό-χωρίς αυτό να ειναι αναληθές- αλλά δεν  προσέθεσε και την ιδιαιτερότητα του συνοικισμού που εχει :
1/ Απο νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο
2/ Ιατρείο και φαρμακείο
3/ Τρία μεγάλα σουπερ μάρκετ ( Ενα βιομηχανικό του Ρουμελιώτη ,που πουλάει απο πένσα μέχρι τρακτέρ, ενα μεγάλο Ατλάντικ του Κώστα του Πανόπουλου και ενα ,επίσης μεγάλο, σουπερ μάρκετ  του Χρήστου του Ντίνου . Αυτοί οι τρείς ειναι απο τους πρώτους που πιστέψανε στην ανάπτυξη του χωριού μας και συνέβαλαν στην εξέλιξή του)
4/ Τρία βενζινάδικα ( Του Νικολή του Πανόπουλου, των αδελφών Μπακάλη και του Λάκη του Ντέλλη)
5/ Λοιπά καταστήματα οπως μανάβικα, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, καφενεία- καφετέριες, ψησταριές- εστιατόρια, κατασκευές επίπλων κλπ.
6/ Φούρνο και Ζαχαροπλαστείο του Μέλτη του Παπαδημητρόπουλου και του Χρήστου του Ντέλλη
7/Ποδοσφαιρική ομάδα και γήπεδα επαγγελματικά
8/Εδρα ΤΑΧΙ
και τέλος
 9/ Τη μεγάλη εταιρεία του Γιώργου του Πανόπουλου, κόσμημα για την περιοχή μας που απασχολεί 204 ατομα  ! Ναί, το γράφω και ολογράφως, διακόσια τέσσερα ατομα, τα περισσότερα απο την ευρύτερη περιοχή.
Και οτι χτίζεται ενα μεγάλο εμπορικό κέντρο ....
..και οτι ολοκληρωθηκε η μελέτη για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, συνολικού προϋπολογισμού εννιάμισυ εκατομμυρίων ευρώ και οτι κατασκευάζεται ενα απο τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων...
Ο γιατρός ειρωνεύεται  -και δεν σας τιμά καθόλου κύριε Σωτηρόπουλε- την εταιρεία  του  Γιώργου του Πανόπουλου αφήνοντας και κακόβουλα υπονοούμενα-λέγοντας κατα λέξη "μια εταιρεία που εδωσε θέσεις εργασίας για λόγους κινήτρου ή αλλους γνωστούς -αγνωστους σε μάς", ή να μεταφερθεί η εδρα της περιφέρειας απο την Πάτρα στο Πανόπουλο αφού το Πανόπουλο προσφέρει θέσεις εργασίας , ενω η Πάτρα τις χάνει, ή τι κι αν γίνει σε λίγο- απο τον ιδιο τον επιχειρηματία τον Γιώργο τον Πανόπουλο πεντάστερο ξενοδοχείο στο Χανι του Πανόπουλου..
Ειρωνικά και πάλι το Χάνι...Αν γιατρέ μου το λέγαμε ΙΝΝ (Πανδοχείον) θα ηταν πιο κομψό , ε;
Εμάς δεν μας πειράζει , πείτε το οπως θέλετε ! Σας θυμίζω μόνο οτι με κωδικό οικισμού 14111803 ανήκει στην κοινότητα Ανδρωνίου και  με ημερομηνία 6/7/1968 και αριθμό ΦΕΚ 146/1968 μετονομάστηκε απο "Χάνια Πανοπούλου" σε "Πανόπουλος" και ετσι τον γνωρίζει τον συνοικισμό και η Πολιτεία...
 Ειναι γνωστός , επίσης στην Πολιτεία , ο "συνοικισμός Χάνια Πανοπούλου" και ως η εδρα του Δήμου Λασιώνος..
Εδώ στο συνοικισμό πολλά χρόνια πρίν ο προπάππους του τωρινού επιχειρηματία του Γιώργου του Πανόπουλου, ειδε οτι το σημείο ειναι κομβικό και εχτισε  ενα χάνι . Εξ ού και Χάνι Πανόπουλου.
Σ' αυτό το χάνι φιλοξενήθηκε τον Ιούλιο του 1891 και ο συνάδεφός σας γιατρός Κορύλλος οπου περιγράφει την διαδρομή "απο Πάτρών εις Καλάμας .."(διαβάστε εδώ)
Και επανέρχομαι στην επιχειρηματική δραστηριότητα του συντοπίτη μας του Γιώργου του Πανόπουλου που εδωσε πνοή στην περιοχή ! Η εταιρεία του θεωρείται το μεγαλύτερο εργο ανάπτυξης της Ηλείας μεταπολεμικά και αυτό λέτε οτι το βρίσκετε δευτερεύον ή και τριτεύον, το να αποτελέσει δηλαδή η ανάπτυξη ή η εμπορική κίνηση  κριτήριο για την επιλογή της εδρας του Δήμου. Και αφού υπερτερεί το Πανόπουλο σε εμπορικότητα, επενδύσεις και σε ανάπτυξη  απο τη Δίβρη , μας πληροφορείτε γιατρέ μου οτι υστερούμε απο του Λάλα, του Σιμόπουλου και του Καράτουλα , στερώντας το δικαίωμα απ΄αυτούς να προβάλλουν οι ιδιοι τα χωριά τους...
Για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στο Πανόπουλο σας θυμίζω γιατρέ, κύριε Σωτηρόπουλε , μια ρήση του Αντώνη του Σαμαράκη του μεγάλου συγγραφέα:
"Οποιος μου στερήσει το δικαίωμα στη δουλειά, ελεγε, μου στερεί το δικαίωμα στη ζωή"
Αρα γιατρέ μου και οποιος μου εξασφαλίζει δουλειά, γίνεται συνδημιουργός στα ονειρά μου. Και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς...
Δευτερεύον λοιπόν για σας  το οτι δίνει δουλειά σε διακόσια τέσσερα ατομα της περιχής μας ; (και επεται και συνέχεια). Στη Δίβρη τι κάνανε οι πολιτικοί ,οι τόσοι πολλοί που ελκουν την καταγωγή τους απ' αυτήν, για να την σώσουν απο την ερήμωση και τον μαρασμό; Και οι όποιοι πλούσιοι Διβριώτες ; Τίποτα ! Και μου λέτε για τον Γιώργο τον Πανόπουλο που ειναι τοπικός ευεργέτης; !
Δείτε τι γράφει εδώ η εφημερίδα "Πατρίς" του Πύργου για το κόσμημα του Πανόπουλου και για αυτήν την ραγδαία ανάπτυξη που εσείς τη βάζετε σε εισαγωγικά !
Γράφετε ακόμη γιατρέ..
 "Αν ψάξουμε τα τουριστικά καταλύματα του ΕΟΤ και τα υπάρχοντα Μνημεία στο Χάνι Πανόπουλου (ιστορικά, βυζαντινά, αρχιτεκτονικά, παραδοσιακά και μνημεία της φύσης και φυσικών καλλονών) που θα αποτελέσουν τη αυριανή ναυαρχίδα για την μόνη προσδοκώμενη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στον τομέα του ορεινού τουρισμού, δεν θα βρούμε απολύτως κανένα"
Σ' αυτό σας το σχόλιο θα σας απαντήσω πολύ σύντομα ..

Μετα τιμής
Ιωάννης Β.Ντινόπουλος

Α/Α Άρθρου: 392
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 1462
Αναθεωρημένο 6 Φορές
Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 21:29
Τροποποιήθηκε Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 09:34
Εκτύπωση