Είναι φιλάνθρωπος ο Νίκος Μπαντούνας;

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Μας ενδιαφέρει; Εμφανίσεις: 88286

O κ. Νικόλαος Μπαντούνας επιδίδει δωρεά του για το υπερσύγχρονο χειρουργείο στον κ. Simon Woods, ιατρικό διευθυντή του Cabrini. Φώτο Κώστας Ντεβές

Ο Νίκος Μπαντούνας του Χρήστου (Πλίθα) και της Κωνσταντίνας γεννήθηκε το 1936 στο Αντρώνι. Το παρατσούκλι του ήταν Μάστορης ή Κουραδάς. Έφτασε στην Νέα Υόρκη το 1956 με υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Κολόμπια. Πολιτεύτηκε εκεί και τελευταία βρίσκεται ως επιχειρηματίας στη Μελβούρνη.
Φέρνουμε το θέμα στην επικαιρότητα διότι το περασμένο καλοκαίρι, στο Αντρώνι, έγινε μια συζήτηση για τις δραστηριότητες του Νίκου. Υποστηρίζαμε εμείς αυτά που είχαμε διαβάσει, ότι ο Νίκος Μπαντούνας δίνει χρήματα και κάνει δωρεές για υπερσύγχρονες μονάδες υγείας στην Αυστραλία και άλλες... για παιδιά στην Αφρική.
Δεν θα σχολιάσουμε την συζήτηση στην πλατεία και το βιογραφικό του Νίκου τώρα, θα τα αφήσουμε για άλλη στιγμή.
Είχαμε κάνει πέρυσι κάποια προσπάθεια (μέσω τρίτου) να έλθουμε σε επαφή μαζί του. Θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι το χωριό του, έχει περισσότερες ανάγκες από την πλούσια Αυστραλία.
Γνωρίζουμε βέβαια, ότι θα υπάρχουν μικρές ή μεγάλες πικρίες αλλά οι φιλοσοφημένοι και μεγαλόψυχοι άνθρωποι αυτά τα ξεπερνούν, τα αφήνουν πίσω και προχωρούν μπροστά.
Κώστας Παπαντωνόπουλος

Ο μπάρμπα-Πλίθας χορεύει στο πανηγύρι στο Αντρώνι,το 1996  στην πλατεία.

Διαβάστε στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος»:

Ο φιλάνθρωπος Νίκος Μπαντούνας
07 February 2013
Το γνωστό νοσοκομείο Cabrini δημιουργεί μία υπερσύγχρονη χειρουργική μονάδα, εξοπλισμένη με την τελευταία χειρουργική και ακτινογραφική τεχνολογία.
Η υβριδική χειρουργική μονάδα (Hybrid Theatre) είναι ένας συμβατός ευρύτατος χειρουργικός χώρος εξοπλισμένος με την τελευταία ιατρική ακτινογραφική τεχνολογία. Η ευρύτητα του χώρου επιτρέπει την ταυτόχρονη εργασία μεγάλων χειρουργικών ομάδων και η εγκατάσταση της τελευταίας ακτινογραφικής τεχνολογίας παρέχει τη δυνατότητα στους χειρουργούς να ακτινογραφούν ολόκληρο το σώμα ενός ασθενούς, χωρίς να τον μετακινούν από το χειρουργείο.
Η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να συγκεντρώσει 1,1 εκ. δολάρια από δωρεές για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου.
Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και μάρκετινγκ του νοσοκομείου, Christine Elmer, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι η ελληνική παροικία στήριζε και στηρίζει το νοσοκομείο, στο οποίο έχουν νοσηλευτεί χιλιάδες Ελλήνων της Μελβούρνης.
Ένας ομογενής, που στηρίζει γενναιόδωρα κάθε ερανική δραστηριότητα του Cabrini, είναι ο γνωστός επιχειρηματίας, κ. Νικόλαος Μπαντούνας. Από τους πρώτους επισκέπτες στη μονάδα, ο κ. Μπαντούνας δήλωσε εντυπωσιασμένος και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη για να ενισχύει έργα και δραστηριότητες του νοσοκομείου, από τα οποία ωφελείται και η ομογένεια.

Οι Στηβ Δημόπουλος, Στέφανι Πέρι, Νίκος Μπαντούνας και Άννα Μπερκ στο Eaton Mall στο Όκλι φωτογραφίζονται για το «Νέο Κόσμο». Φώτο: Κ. Ντεβές

Η γενναιοδωρία του κ. Μπαντούνα είναι ευρύτατα γνωστή μέσα και έξω από τον παροικιακό χώρο. Χρόνια τώρα βοηθά οικονομικά ευαγή ιδρύματα του παροικιακού χώρου, ιδρύματα και νοσοκομεία κατά του καρκίνου του στήθους, παροικιακά σχολεία και ιδρύματα, αθλητικά σωματεία.
Τακτικός δωρητής στο φιλανθρωπικό οργανισμό Smith Family, στo Leukemia Foundation, στο Cancer Foundation και άλλα ιδρύματα δηλώνει, ότι «όποιος έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και την κάλυψη ανθρώπινων αναγκών πρέπει να το κάνει, διότι κανείς δεν παίρνει τίποτα μαζί του» και προσθέτει.
Σημαντική και η βοήθεια, που προσφέρει ο κ. Μπαντούνας και σε διεθνείς οργανισμούς, που επιτελούν σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή της Αφρικής. Επί σειράν ετών συνεισφέρει σημαντικά χρηματικά ποσά για την άντληση πόσιμου νερού σε διάφορες περιοχές της «μαύρης» ηπείρου.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟY ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΙΘΑ

Αξιόλογη και η προσφορά του στην ελληνομάθεια. Πέρα από την αξιόλογη χρηματική δωρεά του στη Θεολογική Σχολή «Άγιος Ανδρέας», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υποτροφίες και δωρεές σε ομογενειακά σχολεία τελευταία χρηματοδοτεί τη λειτουργία ελληνικού σχολείου στην Ενορία Παναγίας Καμαριανής Red Hill.
Ομογενείς που ενδιαφέρονται αν δωρίσουν για τη νέα μονάδα μπορούν να το κάνουν μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου ή τηλεφωνώντας στο Cabrini Foundation (03) 9508 1382

Από τη συνάντηση των επιχειρηματιών με τη δήμαρχο

Εκτύπωση