Ανδρέας Χρονόπουλος Υποψ. Πρόεδρος της Γιάρμενας

Γονική Κατηγορία: Ενότητα Φολόης Φολόη, Γιάρμενα Εμφανίσεις: 94016

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών έχω υποχρέωση να μιλήσω για ανθρώπους που θεωρώ έντιμους και άξιους να υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση αλλά και για τους άχρηστους, τα λεγόμενα λαμόγια που κατεβαίνουν για να εξυπερήτησουν τα συμφέροντά τους και διάφορους άλλους σκοτεινούς σκοπούς.

Θέλω από δω να γνωστοποιήσω στους φίλους μου Γιαρμεναίους να προσέξουν πολύ τον Ανδρέα Χρονόπουλο και να μην κάνουν τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν.

Με τον Ανδρέα, μας συνδέει κοινή πορεία 15 περίπου χρόνων.

Τον ξεχώρισα αμέσως, ύστερα από τις κοινές μας ανησυχίες γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που ταλάνιζαν την περιοχή μας, την Ορεινή Ηλεία.

Κάναμε τότε, αρκετές συναντήσεις με ατέλειωτες συζητήσεις για το πώς θα προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομία.

Εκείνη την περίοδο, βίωνα σοβαρά προβλήματα γύρω από κατεστραμμένες αρχαιότητες στην περιοχή του Αρχαίου Λασιώνα στο λόφο Κούτι, στην Αρχαία Ψωφίδα στα Τριπόταμα, στον Αρχαίο Ναό του Κακοταροβουνίου στον Ερύμανθο, στην Αρχαία Τριταία κ.α.

Ο Ανδρέας, συμφωνούσε με τις σκέψεις μου για την προστασία των αρχαιοτήτων αλλά νοιαζόταν περισσότερο για την προστασία του δρυοδάσους. Βίωνε τις μεγάλες καταστροφές στο δάσος και έψαχνε τρόπους άμεσης παρέμβασης - επέμβασης.

Οι σκέψεις μας τότε, ήταν να δημιουργηθούν δύο σύλλογοι, ο ένας προστασίας του δάσους και ο άλλος για την προστασία των αρχαιοτήτων.

 Ύστερα από την προσχώρηση του τρίτου μέλους της συντροφιά μας, του Ανδρέα Αθανασόπουλου, καταλήξαμε στη δημιουργία ενός δυναμικού καταγγελτικού συλλόγου.

Την ιδέα μας, στήριξε αμέσως το έτερο διαμάντι της Φολόης, ο Ταμπουρόγιαννης (Γιάννης Μαρκόπουλος) που και αυτόν πρέπει να προσέχετε αγαπητοί φίλοι Γιαρμεναίοι διότι μας κάνει όλους περήφανους εκεί στην Ορεινή Ηλεία.

Αυτό ήταν όλο και σε λίγο διάστημα ήταν γεγονός ο γνωστός πλέον Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης ο «Ωλονός», με πρόεδρο τον Ηλία Τουτούνη και αντιπρόεδρο τον Ανδρέα που διανύει σήμερα το ένατο έτος της λειτουργίας του με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στα πρώτα χρόνια του συλλόγου, ο Ανδρέας δέχτηκε πολλές πιέσεις από την camorra (μαφία) του δάσους αλλά αυτός εκεί, «βράχος», δεν λύγισε ποτέ.

Είναι ατέλειωτος ο κατάλογος με τα έργα του Ανδρέα αλλά για την ώρα θα σταθώ μόνο σε δύο τρία σημεία. Η πλακόστρωση της πλατείας στη Γιάρμενα που είναι γεγονός και σε εξέλιξη είναι οι δύο παιδικές χαρές και η μεγάλη επένδυση με τα μονοπάτια.

Τέλος, του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, σέβομαι τον δρόμο που διάλεξε αλλά θέλω και από δω να τον καθησυχάσω και θα είμαι πάντα κοντά του. Επίσης θέλω να του τονίσω ότι, εάν οι Γιαρμεναίοι δεν το τολμήσουν, έχει δυνατά μετερίζια που τον περιμένουν.

Κώστας Παπαντωνόπουλος Μάης 2019

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας για το Αξίωμα του Προέδρου της

Τοπικής Κοινότητας Φολόης, του Δήμου Αρχαίας Ολύμπιας.

Αγαπητές φίλες, φίλοι συγχωριανοί,

 Κατόπιν ώριμης σκέψης και με μόνα εφόδια την ειλικρινή αγάπη για τον τόπο μου και τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, αποφάσισα στις επερχόμενες εκλογές, να θέσω υποψηφιότητα για τον αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας Φολόης.

 Την απόφαση μου αυτή ενίσχυσαν οι παροτρύνσεις πολλών φίλων και συγχωριανών, οι οποίες αποτέλεσαν για μένα καταλυτική πρόκληση για να δηλώσω «παρών» στις επερχόμενες εκλογές.

Συντάσσεται δε η υποψηφιότητά μου, με την έμφυτη τάση μου να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Γνωρίζετε όλοι το ποιόν του χαρακτήρα μου, το ενωτικό και συνεργατικό πνεύμα μου, την εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου σε τοπικούς συλλόγους, την άοκνη επιμονή μου για τη διεκδίκηση τοπικών ωφελημάτων καθώς και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των ενεργειών μου.

Η υποψηφιότητα μου, ως πρόεδρος της κοινότητας, μέσα από θεσμικό πλέον ρόλο, μου δίνει τη δυνατότητα - σε συνδυασμό με τη δική σας συμπαράσταση - να εργαστούμε από κοινού, όχι μόνο να διαχειριστούμε τα θέματα που απασχολούν το τόπο μας, αλλά και να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.

Τέτοια θέματα είναι: η μερίμνα για την αγροτική οδοποιία, η πλακόστρωση και η βελτίωση των δρόμων μέσα στον οικισμό, έργα που σχετίζονται με τη βελτίωση και την ενίσχυση των υποδομών (ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας, ανακύκλωσης), ο κατάλληλος και επαρκής φωτισμός, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, η προστασία και η αξιοποίηση του περιβάλλοντος κ.α. θα μας απασχολήσουν την πενταετία που έρχεται.

Θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι για τον τόπο μας. Ένα τόπο με προοπτικές ανάπτυξης που οφείλουμε να προστατεύουμε, να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε, ώστε να λειτουργήσει ως πόλος ανάπτυξης και έλξης ποιοτικού τουρισμού.

Καλώ όλους εσάς που μοιράζεστε τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια όνειρα για τη ΦΟΛΟΗ ΜΑΣ, να στηρίξετε την προσπάθεια μου.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Με τιμή,

Ανδρέας Χρονόπουλος

Υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας Φολόης Ηλείας

Τηλ. επικοιν.: 6942991465

Εκτύπωση