«Κυριακή Στο Χωριό» στην Βερβινή

Γονική Κατηγορία: Ενότητα Λασιώνος Κρυόβρυση Εμφανίσεις: 6065
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΗΝ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ (ΔΕΡΒΙΝΗ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΣΙΩΝΟΣ
Την Κυριακή 17 Οκτώβρη 2010, το τμήμα της υποδιεύθυνσης μόρφωσης και ψυχαγωγίας του δημόσιου καναλιού  ΕΡΤ3, με συνεργείο της εκπομπής «Κυριακή Στο Χωριό», θα επισκεφθεί το τ.δ. Κρυόβρυση (Δερβινή) του δήμου Λασιώνος, με σκοπό την γενική παρουσίαση της περιοχής, την συλλογή και καταγραφή των ιστορικολαογραφικών στοιχείων.
Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό», έχει στόχο να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους του δήμου Λασιώνος, μεταφέροντας τους, «εκτός των τειχών» και δίνοντας λόγο σε όσους ζουν, δημιουργούν και στηρίζουν με την παρουσία τους, την ανάπτυξη του τόπου μας.
Η εκπομπή θα περιλαμβάνει ρεπορτάζ και βίντεο ποικίλου ύλης, διαρκείας περίπου δυόμιση ωρών. Οι τηλεθεατές «επισκέπτονται» ένα ταξίδι στον γραφικό δήμο Λασιώνος, με εικόνες απείρου κάλλους, γνωρίζοντας νέους τόπους, ήθη, έθιμα, τοπικά εδέσματα, ακούγοντας παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, με ενδιαφέροντα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που αφορούν την Βόρεια Ορεινή Ηλεία και ιδίως τον δήμο Λασιώνος.
Οι συνδιοργανωτές, Δήμος Λασιώνος και ο Σύλλογος Κρυοβρυσιωτών Πάτρας, καλούν όσους φίλους θέλουν να παρευρεθούν στην πλατεία του χωριού την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, ώρα 10:30 π.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εγγραφή, παρουσία των κατοίκων της Κρυόβρυσης, των τοπικών φορέων, συλλόγων και εκπροσώπων των τοπικών διαμερισμάτων. Η παρουσίαση θα συνοδεύεται με ζωντανή παραδοσιακή μουσική (όπου θ’ ακουσθούν ντόπια δημοτικά τραγούδια), με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων, και πλούσιων τοπικών εδεσμάτων.
Σας προσκαλούμε να έλθετε μαζί μας να γνωρίσετε τον πανέμορφο και θαυμαστό τόπο της Ορεινής Ηλείας, τους ανθρώπους, την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, τα αξιοθέατα, τα μνηνεία και ν’ απολάυστε τα πλούσια εδέσματα των Δερβιναίων.
Tην ίδια ημέρα, συνεργείο καταγραφής της ΕΡΤ3 θα παρευρίσκεται και στο τ.δ. Κακοταρίου, για να καταγράψει την 1η Γιορτή Τσίπουρου που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κακοταρίου.

Α/Α Άρθρου: 498
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 1166
Αναθεωρημένο 2 Φορές
Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 22:01
Τροποποιήθηκε Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 21:30
Εκτύπωση