Γιορτές αγροτουρισμού 2009 δήμου Λασιώνος

Γονική Κατηγορία: Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας Δημ. Ενότητα Λασιώνος Εμφανίσεις: 5698

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΣΙΩΝΟΣ

 

1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

 

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στον 1ο Διαγωνισμό Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο αναψυχής στο δρυοδάσος της Κάπελης

 

την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009 και ώρα 9:00 μ.μ.

 

Όσοι φίλοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στον  1ο διαγωνισμό μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6973887955, 6977223610 ή επικοινωνήστε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

---

 ΠΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ …ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΣΙΩΝΟΣ 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21:00 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο αναψυχής στο « ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠΕΛΗΣ»
Συμμετοχή χορευτικού Δήμου Πηνείας
Μετά το πέρας του διαγωνισμού θα ακολουθήσει διασκέδαση με παραδοσιακή ορχήστρα
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21:00 Προβολή ταινίας στο χώρο δασικής αναψυχής στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Τριάδας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19:00 Ημερίδα για τον Οικοτουρισμο-Αγροτουρισμό και την πράσινη ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο δασικής αναψυχής στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Τριάδας.
21:00 Μουσική εκδήλωση με ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΛΕΑ και ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΛΕΑ και μπουζούκι ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο δασικής αναψυχής στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Τριάδας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
08:00 ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αγ. Κυριακή- Σπήλαιο Αρμακιανού με τελικό προορισμό Τσίπιανα όπου θα υπάρχει μπακλαβάς και γίδα βραστή
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ
21:ΟΟ Γιορτή Νεολαίας- Μουσική βραδιά
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΟΒΡΥΣΙΩΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
19:00 Δίωρη παράσταση κλόουν για τα παιδια
21:00: ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΡΩΙ: Μνημόσυνο στο Ι.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ για τους θανόντες δασκάλους που υπηρέτησαν στο σχολείο μας. Ακολουθεί καφές στο πνευματικό κέντρο.
11:00 διαγωνισμός Δηλωτής
11:30 Αθλοπαιδιές –Αγώνες δρόμου
20:00 Εγκαίνια των διαμορφωμένων Αλωνιών
21:00 προβολή φωτογραφικού υλικού
22:00 Σερβίρισμα βραστής γίδας. Ακολουθεί διασκέδαση
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κυριακής
21:00 Παραδοσιακή μουσική –παραδοσιακά εδέσματα(φαγητά-ποτά) προσφορά του Συλλόγου
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20:00 Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ , παρουσιάζει το έργο « ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ , ΑΦΕΝΤΗΣ και ΥΠΗΡΕΤΗΣ» (Σατιρική κωμωδία) στο δημοτικό διαμέρισμα Κρυόβρυσης
Διασκευή: Ανδρέας Παπαδόπουλος
 
Το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009, στις 19.00, στο Δρυοδάσος Φολόης, στον οικισμό Αγίας Τριάδας Πανόπουλου, Δήμου Λασιώνας οργανώνεται ημερίδα με θέμα «ΟΙΚΟτουρισμός, ΑΓΡΟτουρισμός & ΠΡΑΣΙΝΗ Ανάπτυξη», από τον Δήμο Λασιώνας, σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ.
Ο Δήμαρχος Λασιώνα κ. Βασίλης Παπαντώνης συνεχίζει την παράδοση να οργανώνει κάθε χρόνο τέτοια περίοδο μία εκδήλωση για την Τοπική Ανάπτυξη με κέντρο προσοχής το εξαιρετικό Δρυοδάσος Φολόης.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑ Ηλείας κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος θεωρεί την ημερίδα μια πολύ ωραία ευκαιρία –προπομπό -προσυνεδριακή εκδήλωση για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που θα φιλοξενηθεί εφέτος στην Αρχαία Ολυμπία, 3-6 Σεπ 2009, με θέμα «Νέοι Αγρότες & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, φυσικό, οικονομικό, τεχνολογικό, πολιτιστικό, κοινωνικό».
Ο κ. Βασίλης Τακτικός (ΜΚΟ Ερύμανθος) είναι υπέρμαχος του εθελοντισμού και συντονιστής του Καινοτόμου Προγράμματος «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ & ΑΘΛΟΙ του Ηρακλή», στα πλαίσια του οποίου οργανώνονται και οι ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ- RIVERS PARTY- Ερύμανθος 2009, 16-20 Αυγ, στα Τριπόταμα, στην συμβολή των νομών Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας.
Στην ημερίδα της 8/8/2009, θα κάνουν εισηγήσεις ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης (Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Αγροτουρισμού) με θέμα «Νέοι Αγρότες, περιβάλλον και Τοπική Ανάπτυξη», ο κ. Β. Τακτικός με θέμα «Σχεδιασμός της πράσινης ανάπτυξης στην Ορεινή Ηλεία και το Οροπέδιο της Φολόης», ο κ. Άγγελος Μπουρίτσας για Καινοτομικές Καλλιέργειες και ο κ. Θ. Βασιλόπουλος με θέμα «Οι Νέοι Αγρότες Ηλείας και η συμμετοχή τους στην πράσινη ανάπτυξη».
Με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχει προβλεφθεί ότι άλλο είναι οι Επιχειρήσεις Τουρισμού Υπαίθρου με στόχο την εξυπηρέτηση της επαφής του επισκέπτη με περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερη αξία και ενδιαφέρον λόγω των φυσικών και πολιτιστικών τους χαρακτηριστικών και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με την προστασία της φύσης και του τοπίου, άλλο είναι οι Αγροτουριστικές επιχειρήσεις (σσ. που ασκούνται μόνο από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες) με στόχο να γνωρίσει ο επισκέπτης τον αγροτικό χώρο και τις αγροτικές ασχολίες, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του τόπου, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων τις υπαίθρο, άλλο είναι τα Ορειβατικά καταφύγια με σκοπό την ημερήσια ή ολιγοήμερη εξυπηρέτηση ορειβατών, αναρριχητών, πεζοπόρων, φυσιολατρών, χιονοδρόμων και ερευνητών της φύσης, άλλο είναι οι Επιχειρήσεις τουρισμού ορεινών περιοχών για τη διοργάνωση δραστηριοτήτων ορεινού χώρου, όπως ορειβασία, αναρρίχηση, κανόε-καγιάκ, ράφτινγκ, αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς κ.ά. και άλλο οι Επιχειρήσεις τουρισμού φύσης (σσ. οικοτουρισμός) που έχουν ως αντικείμενο την προώθηση του τουρισμού σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και οικολογικό ενδιαφέρον (π.χ. περιοχές του δικτύου NATURA 2000, δάση, εθνικούς δρυμούς, εθνικά πάρκα κ.ά.)
Η ημερίδα είναι ανοικτή σε όλους. Τηλ. 26240 61880 & 26240 61881
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382 
Εκτύπωση