Δραστηριότητες Περιοχής

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Δραστηριότητες Εμφανίσεις: 5835

  Εκδόσεις "Βιβλιοπανόραμα"

Ξεκίνησε η προσπάθεια για την Ηλειακή Πρωτοχρονιά 2008

Ξεκίνησε η συνεργασία και αποστολή εργασιών και κειμένων των Ηλείων Πνευματικών Δημιουργών για την έκδοση της 'Ήλειακής Πρωτοχρονιάς 2008'', Η έκδοση της 'Ήλειακής πρωτοχρονιάς" εισέρχεται στον έκτο χρόνο παρουσίας της και έχει συγκεντρώσει πολυάριθμα σημαντικό ιστορικό, λαογραφικό και λογοτεχνικό έργα δεκάδων Ηλείων και μη, δημιουργών και συγγραφέων, με κέντρο αναφοράς την Ηλεία, τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η 'Ήλειακή Πρωτοχρονιά" εκδίδεται από τις ηλιακές εκδόσεις "Bιβλιoπανόραμα" του κ. Γιώργου Δημητρό­πουλου, ενώ επμελητές έκδοσης είναι οι Λεων. Kαρνάρoς, Γεώρ. Κουρκούτας και Ηλίας Τουτούνης. Η αποδοχή της προσπάθειας ως σήμερα είναι μεγάλη εντός και εκτός Ηλειακού χώρου, ενώ φιλοδοξία της έκδοσης είναι να ενώσει τις πνευματικές φωνές της Ηλείας.

Οι ενδιαφερόμενοι για αποστολή εργασίας (ιστορικής ή λαογραφικής μελέτης, λογοτεχνικού πεζού ή ποιητικού έργου) μπορούν μέχρι 31 Αυγούστου 2007 να απευθύνονται στις εκδόσεις "Bιβλιoπανόραμα" (Αθ. Διάκου 5- Αμαλιάδα 27200- ΤΗΛ. 26220-21221).

------------------------

Η Βουλευτής Ηλείας κ. ΚΡΙΝΙΩ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ κατέθεσε αναφορά στο Κοινοβούλιο με την οποία το Δημοτικό Διαμέρισμα Αντρωνίου του Δήμου Λασιώνος Ηλείας ζητεί τη χρηματοδότηση αντιολισθητικών έργων στην περιοχή του.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΑ΄ Πέμπτη 17 Μαίου 2007

Απάντηση στην επερώτηση της βουλευτού Ηλείας κας Κανελλοπούλου.

O υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης απάντησε με υπεκφυγές για την δεντροφύτευση με ακακίες που έγιναν πριν το 1974. Ακόμη για έγκριση δαπάνης 10.000 ευρώ που έγινε το 2006 με την υπ’ αριθμό 12288/10.08.06 απόφαση που δεν αρκούν ούτε για καφέ των εργατών.

Επίσης ο υφυπουργός εσωτερικών γνωστοποίησε στην παρέμβαση της κας Κανελοπούλου ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» έχει κατανεμηθεί στο δήμο Λασιώνος το ποσό του 1.492.063,00 ευρώ προορισμένα για το δημαρχείο για μελέτες, οργάνωση και γενικά για όλες τις δραστηριότητες του δήμου.

Δεν κατανόησαν φαίνεται το πόσο σοβαρό είναι το θέμα ή δεν τους έδωσε να καταλάβουν η κα Κανελοπούλου ότι σε λίγα χρόνια θα γεμίσει το φράγμα του Πηνειού από τα ρέματα του Αντρωνίου και ότι αυτά τα έργα δεν γίνονται με ψίχουλα.

Πάντως εμείς από δω θα προβάλουμε ενέργειες των βουλευτών και πολιτευτών μας που ενδιαφέρονται για τον δήμο μας. Για την ιστορία, είναι η πρώτη καταγεγραμμένη επερώτηση στο internet.

Περισσότερα στο foroum: προτάσεις, καταγγελίες παράπονα…

----------------------------------

Έργα σε Εξέλιξη - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Νομός ΗΛΕΙΑΣ

Υποπρόγραμμα 3 ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ (ΠΟΣΟ 250.000,00 €)25/05/2007 Δ. Λασιώνος

Υποπρόγραμμα 2 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡ. Δ. ΛΑΣΙΩΝΟΣ (ΠΟΣΟ 219.570,00 €)25/05/2007 Δ. Λασιώνος

Υποπρόγραμμα 2 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΛΑΣΙΩΝΟΣ (ΠΟΣΟ 50.000,00 €)25/05/2007 Δ. Λασιώνος

Υποπρόγραμμα 2 ΥΔΡΕΥΣΗ-ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Δ.Δ. (ΠΟΣΟ 212.850,00 €)25/05/2007 Δ. Λασιώνος

Υποπρόγραμμα 3 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ Δ.Δ. ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ-Δ.Δ. ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ(ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ) ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ (ΠΟΣΟ 60.000,00 €)25/05/2007 Δ. Λασιώνος

Υποπρόγραμμα 3 ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΟΣΟ 571.528,00 €)

HΡΑΚΛΕΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

Tην Τετάρτη 28- 03-07 στις 1700 στον πύργο των Αθηνών έγινε συζήτηση με θέμα: HΡΑΚΛΕΙΟΙ ΤΟΠΟΙ. «Τόποι, μύθοι και άθλοι του Ηρακλή». Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με τον τίτλο «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ - HΡΑΚΛΕΙΟΙ ΤΟΠΟΙ» που εκπροσωπείται από την «ΕΡΥΜΑΝΘΟ ΜΚΟ» ένα δίκτυο πολιτιστικών συλλόγων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, υποβάλει στα «Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης» του Υπουργείου Ανάπτυξης σχέδιο με περιοχή παρέμβασης την επικράτεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πέντε Νομαρχίες: Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα Αρκαδία Ηλεία και αρκετούς δήμους από τις Μυκήνες μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, που θα αποτελέσουν περιοχές παρέμβασης και οι οποίοι είναι: Τύρινθας, Άργους, Μιδέας, Λέρνας,Νεμέας,Στυμφαλίας,Φενεού, Κλείτορος, Λευκασίου, Αροανίας, Παΐων, Λαμπείας, Φολόης, Λασιώνος, Πηνείας, Τριταίας, Φαρρών, και η κοινότητα Καλετζίου. Τον Δήμο Λασιώνος εκπροσώπησε ο Αντιδήμαχος Κατσαντώνης Αθανάσιος και από τους πολίτες ο Παπαντωνόπουλος Κώστας. Ο προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται σε 48.364.000,00 Ευρώ. Όσο δε, για τους άθλους του Ηρακλή, το σχέδιο προβλέπει πάρκα( χωριό του Ηρακλή, Ορνιθολογικό πάρκο Στυμφαλίας, Βιολογικό πάρκο και καταφύγιο θηραμάτων Ερυμάνθου, Φυσικό Υδρολογικό πάρκο Φολόης, Ζώνη ορεινής βιολογικής κτηνοτροφίας Δ. Ερύμανθου) με χρηματοδότηση 28.500.000,00€ .

 

Eνημέρωση προς antroni.gr

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα θα διοργανώσει στις 19 Μαΐου την δεύτερη Πανελλήνια έκθεση παραδοσιακού κεντημένου ψωμιού. Στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση συμμετείχαν 131 εκθέτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ευελπιστούμε φέτος η συμμετοχή των φορέων να αυξηθεί και γι' αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε και εσείς με εκθέματα από την περιοχή σας. Τα εκθέματα θα παραμείνουν στη μόνιμη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Η πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Αττικής

 

Παππά Μηλέα e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία επισκεφθήκαμε:

Δύο φορές τον αρχαίο Λασιώνα και το Κούτι.

 

Την αρχαία βρύση στο Κροϊφίκου.

 

Το κάστρο της Οχιάς με τα χίλια οικοδομήματα.

 

Το αρχαίο ιερό στην μονή Νοτενάς.

 

Τον Ναό της Αρτέμιδος.

 

Τον Ναό του Απόλλωνα.

 

Το αρχαίο ιερό στα τρία αλώνια.

 

Την Αραπολίμνη.

 

Το Σπήλαιο του Αμαρκιανού.

 

Την σπηλιά του Τουρκοπαναή.

 

Την Διακότρυπα στην Βερβινή.(Μπήκαμε με σχοινιά είκοσι μέτρα βάθος όπου βιντεοσκοπήσαμε και φωτογραφήσαμε το αξιοθέατο.

 

Από τα μνημεία και τα αξιοθέατα συλλέξαμε στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που θα παρουσιάσουμε σταδιακά μέσα από τις σελίδες μας.

 

Όποιος θέλει να μας συνοδεύσει σε μελλοντικές εξορμήσεις, για να γνωρίσει τις ομορφιές της ιδιαίτερης πατρίδας μας μπορεί να έλθει σε επαφή μαζί μας στο e- mail:info@antroni .gr

 

​Ημερομηνία Δημιουργίας 2007-04-17 18:02:10

Εκτύπωση