Η Γενιά των Κολοκοτρωναίων και τα τραγούδια τους

Γονική Κατηγορία: Βιβλιογραφία,έντυπα Βιβλία Εμφανίσεις: 5671

 

 

   Από τις εκδόσεις Κοκλάκι, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του ερευνητή λαογράφου Ηλία Τουτούνη, «Η Γενιά των Κολοκοτρωναίων και τα τραγούδια τους».

 

Ο τόμος περιέχει ιστορικά δημοτικά τραγούδια, που έχουν άμεση σχέση με την γενιά των Κολοκοτρωναίων. Τρείς μεγάλες ενότητες συνυφασμένες με την ιστορία και την ζωή των, αρχής γενομένης από το έτος 1500 μ.Χ. που πρωτοεμφανίσθηκαν με το όνομα Τσεργίνης έως 1913, όπου σκοτώθηκε στην Απάνω Τζουμαγιά ο ταγματάρχης Κολοκοτρώνης, αντιπρόσωπος της εντεκάτης γενιάς των Κολοκοτρωναίων που πολεμούσε για την Ελλάδα. Μιας γενιάς που ξεχώρισε και έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην αναγέννηση του Έθνους, με κύριο πρόσωπο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Η ανθολόγηση των τραγουδιών έγινε μετά από μακροχρόνια και επιτόπια έρευνα και καταγραφή, αλλά και από γνωστές συλλογές, προερχόμενες απ’ όλα τα διαμερίσματα της χώρας όπου βρίσκονται διάσπαρτα.

Ότι ακολουθεί στις σελίδες αυτού του τόμου γράφτηκε με την πρόθεση να φρονηματίσει εθνικά και ταυτόχρονα να προσφέρει ιστορικολαογραφικό υλικό που διαπλέκεται γύρω από την γενιά τους, στην εξέλιξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το βιβλίο προλογίζουν οι, κ. Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος Επίκ. Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η κ. Βασιλική Χρυσανθοπούλου Ερευνήτρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Κώστας Αργ. Ψυχάρης δήμαρχος του δήμου Φαλάνθου Αρκαδίας και κ. Βασίλης Παπαντώνης δήμαρχος του δήμου Λασιώνος Ηλείας.

Ο τόμος αποτελείται από 568 σελίδες και περιέχει 473 δημοτικά τραγούδια όσον αφορά τους Κολοκοτρωναίους. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή των τραγουδιών των Κολοκοτρωναίων που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Το βιβλίο είναι συλλεκτικό και αποτελείται από 568 σελίδες και 473 τραγούδια και με πλήθος παλαιών και νέων φωτογραφιών. Οι διαστάσεις του είναι 0,25Χ0,18 και βάρος 1,360 kg.

Είναι μια πολυτελής έκδοση με σκληρό πλαστικοποιημένο εξώφυλλο και στοιχίζει 50 Ευρώ, με την έκπτωση που δικαιούσθε, όταν το αγοράσετε κατευθείαν από τον συγγραφέα, θα το πάρετε 40 ευρώ.

Εκδόσεις “Kοκλάκι”, 3ον χλμ. Αμαλιάδας- Χάβαρι.

E - mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας συγγραφέα: 26220- 21249, κιν. 6973887955.

Εκτύπωση