Το Νικολεταίικο αρχοντικό και ο σκοτεινός ρόλος του εντεταλμένου

Frontpage Εμφανίσεις: 92057

Όταν είδαμε την φωτογραφία με το μισογκρεμισμένο τοιχίο από το Νικολεταίικο αρχοντικό, την αναρτήσαμε αμέσως στην ομάδα εδώ με τίτλο: «Εκεί που κρέμαγαν οι αγάδες τα σπαθιά θα κρεμάνε οι γύφτοι τα ταβούλια»!

Άθελά μας και με το σχετικό χιούμορ, ρίξαμε άδεια που είχε ως επακόλουθο την αντίδραση των εμπλεκόμενων όπου ένας εξ αυτών μας διέταξε με τραμπούκικο θα λέγαμε τρόπο, απειλές και ύφος χιλίων καρδιναλίων να κατεβάσουμε την ανάρτηση. Τις απειλές του βέβαια τις γράφουμε εκεί που γράψαμε και αυτές των αρχαιοκαπήλων αλλά και της καμόρας της ξυλείας του δρυοδάσους Φολόης.

Η ταυτότητα του τραμπούκου (έτσι θα τον αποκαλούμε) μας οδήγησε να τον συνδέσουμε με την σεμπριά του εντεταλμένου της γνωστής οικογένειας. 

Εδώ κάτι μυρίζει αλλά δεν μας ενδιαφέρει ούτε σκοπεύουμε να ανοίξουνε διάλογο. Τα ερωτήματα που βάζει να του τα απαντήσουν ο εντολείς του. 

Γνωρίζουμε ότι με την σκληρότητα των γραφομένων μας, στεναχωρούμε φίλους που δεν γνωρίζουν ότι και η δική μας στράτα δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά με γαϊδουράγκαθα, τραμπουκισμούς, απειλές, καρκίνους και μπουλιγκ στην οικογένειά μας. 

Επειδή το παιχνίδι αρχίζει και «χοντραίνει», οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα περίεργα που μας συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.  Ας είναι λοιπόν αυτή η τραμπούκικη ενέργεια η αφορμή να τα ξεδιαλύνουμε:

1. Ποιος έβαλε τα πιτσιρίκια και γέμισαν το μπαλκόνι και την σκάλα μας, λουλούδια; 

https://www.antroni.gr/o-topos-mas/2012-12-06-23-58-15/syntoma-nea/1443-kaneis-den-agiase-ston-topo-tou

2.  Το ίδιο και εδώ που προέτρεψαν τα τσορομπίλια να μουτζουρώσουν την αφεντιά μας από το πανό στην πλατεία; Όχι ότι μας ένοιαξε αλλά σαν κίνηση το ερευνούμε μήπως ανακαλύψουμε την ψυχοσύνθεση του εντολέα. 

3. Εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα και θα θέλαμε να μάθουμε ποιος τραμπούκος έσπασε τις κάμερες στο σπίτι μας;

4. Επίσης, την καρυδιά μας ποιος την έκαψε;

 

https://www.antroni.gr/o-topos-mas/dimos/lasiona/2008-09-23-17-57-33/1726-i-karydia-tis-kardias-mas-pethainei

Επειδή δεν θέλαμε να ενοχλούμε, καλέσαμε πρόπερσι την (τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη) τον Νίκο τον Σουγκάπη να κλαδέψει την καρυδιά. Πράγματι ήρθε ο άνθρωπος αλλά όπως μας ενημέρωσε θα χρειαζόταν γερανοφόρο για να την κλαδέψει διότι περνούν καλώδια ενδιάμεσα στους κλώνους της καρυδιάς, μην γίνει καμιά ζημιά. Συμφωνήσαμε διότι λόγω θεραπείας δεν μπορούμε να αναβάλουμε το ταξίδι, θα το κάναμε σε άλλο χρόνο.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα ήταν που θα φεύγαμε από το χωριό, οι επισκέπτες (ήρθαν να μας αποχαιρετήσουν) παρατήρησαν ότι, η καρυδιά έχει κίτρινα φύλλα. Πήραμε το λάστιχο να την ποτίσουμε και διαπιστώσαμε ότι η καρυδιά ήταν καμένη στον κορμό. Επιδείνωση της υγείας στην συνέχεια. Τα άλλα στην μήνυση που έχουμε υποβάλει.

5. Τέλος, ύστερα από την προαγωγή του εντεταλμένου συμβούλου της Π.Ε. Λασιώνος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, θέλησε να καθαρίσει τους δρόμους στο Αντρώνι για να προσφέρει έργο. Ως εδώ όλα καλά. Προσέλαβε αλλοδαπούς εργάτες και έδωσε εντολή, να πετάνε τα σκουπίδια οι αλβανοί στο ιδιόκτητο δάσος μας. 

Στείλαμε έγγραφο στο δήμο από τον περασμένο Μάιο με ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 3726 / 31-05-2021 και απάντηση δεν έχουμε λάβει. Ούτε πιστεύουμε θα λάβουμε και τα συμπεράσματα δικά σας.

Καμαρώστε εδώ και την συμπεριφορά του εντεταλμένου στον καταγγελτικό Σύλλογο «Ωλονό» στην γιορτή του Γιαννιά φέτος στην Σπαρτουλιά:

https://antroni.gr/kentriki-selida/8-frontpage/1793-artzi-boyrtzi-o-dimos-stin-giorti-tou-giannia?fbclid=IwAR2nAxiHKaumBQXJvAKhCni2LVesEElKc7MXsRKGOgV8XxXsbsSz4Zdj_tA 

Ντρεπόμαστε για την κατάντια του διότι εξίσου ως προς την ανατροφή του ευθύνες φέρει και η αφεντιά μας και ο νοών νοείτω. Είναι μάθημα ζωής και παράδειγμα προς αποφυγήν. Περισσότερα σε άλλη ανάρτηση. 

Στο θέμα μας τώρα σχετικά με το σπίτι του Νικολετόπουλου. Αυτό το σπίτι το ζητούσε όσο - όσο και επίμονα γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή μας. Αντιδράσαμε σχεδόν όλοι διότι θέλαμε να γίνει κάτι για το χωριό μας, πολιτιστικό κέντρο ή κάτι άλλο μαζί με ξενώνες. Είχαμε φρούδες ελπίδες και από τον τότε δήμο αλλά δεν είναι της ώρας.

Ο εντεταλμένος όμως ως πρόεδρος του συλλόγου αντί να προωθήσει τα συμφέρον του χωριού δούλευε για την πάρτη του.

Αρχικά ακούστηκε ότι το αρχοντικό των Νικολεταίων θα το κατεδαφίσουν οι λεγάμενοι, μάλιστα είπαν ότι την κατεδάφιση θα την αναλάμβανε ο δήμος.

Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι άλλαξε και προσπαθούν να το εντάξουν σε διάφορα προγράμματα.

Επιθυμία όλων όσων αγαπούν το χωριό είναι το Νικολεταίικο αρχοντικό να παραμείνει ως έχει όπου με την τεχνοτροπία του να αναβαθμίζει το χωριό μας. Αν μπορεί να σωθεί έχει καλώς αλλιώς να κατεδαφιστεί όπως υποστηρίζουν άλλοι, αλλά αυτά είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο».

Ουσιαστικά το σπίτι ανήκει στο χωριό μας που το έχει χρυσοπληρώσει όπως λέει και ο κυρ Νίκος Λαμπαδάς και πολλοί άλλοι αλλά θα έχει λόγο και η «Εφορία Νεότερων Μνημείων» ύστερα από την προσφυγή του συλλόγου «Ωλονός». https://www.antroni.gr/8-frontpage/1853-diasosi-petrinou-mnimeiou

Θα θέλαμε από εδώ να κάνουμε μια πρόταση στους εναπομείναντες Νικολεταίους μήπως έστω και την ύστατη ώρα, διασωθεί το κτήριο και ως επακόλουθο και το κύρος της οικογένειας.

Θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες να κάνουν μια συζήτηση με τον τωρινό πρόεδρο του συλλόγου που είναι ένας άξιος και τίμιος συγχωριανός μας και όλοι μαζί να κινηθούμε για να μαζέψουμε σιγά σιγά τα λίγα χρήματα που ζητάνε.

Επειδή όμως οι κληρονόμοι είναι αρκετοί και στα τόσα άτομα, αυτά που θα πάρουν θα είναι ψίχουλα, θα προτείναμε να παραχωρήσουν το υπάρχον κτίριο με την προϋπόθεση όταν φτιαχτεί να τους διατεθούν ένα - δύο δωμάτια να κάνει η οικογένεια τις διακοπές της.

Τέλος, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους ιδιοκτήτες ότι, οι άνθρωποι του χωριού μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία τρέφουν συναισθήματα αγάπης και εκτίμησης προς την οικογένεια και θα ήθελαν να τους βλέπουν τακτικότερα ή έστω τα καλοκαίρια κοντά τους.

Εκτύπωση