«Εμφανίζουν την αρχόντισσα Δύβρη ως μια ξεπεσμένη πουτάνα…»

Frontpage Εμφανίσεις: 31366

Γράφει ο Κώστας Παπαντωνόπουλος

Με αφορμή την παρακάτω δημοσίευση που έκανε στο fb πριν λίγες μέρες ο Θυβραίος (Θοδωρής Ηλιόπουλος) για τα τεκτενόμενα στην «πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα» Δίβρη.

Περίμενα να γίνει μεγάλος ντόρος με το δημοσίευμα αλλά σχεδόν καμία αντίδραση εκτός από την αφεντιά μου που είπα ότι, «βάρεσε το μαχαίρι» στο μεδούλι» και ότι θα φρόντιζα να το αναδημοσιεύσω στο antroni.gr για να μείνει.

Βγήκε ένας θιγόμενος να μου παραπονεθεί για  την αναδημοσίευση και ότι το κείμενο του Θυβραίου ήταν υβριστικό αλλά τελικά τα πήρε όλα πίσω αφού διέγραψε ακόμη και τις δικές μου παρατηρήσεις.

Λέει πολλά ο Θυβραίος και κυρίως για το «δεύτε τελευταίον ασπασμόν» της Δίβρης.

Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ σε αυτή την φάση για την κατάντια της Δίβρης αλλά θα μείνω όμως στο ότι κάποιοι λιβανίζουν μέχρι αηδίας τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον φυσικό πλούτο της Δίβρης. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…» πατριώτες με τα παρτάλια που διαφέντεψαν τον τόπο ως τώρα, οι γνωστοί  διεφθαρμένοι λαδιάρηδες.

Τι έκαναν για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους;

Δεν σώζονται τα χωριά μας με πλακόστρωτα βιτρίνας, γήπεδα και παιδικές χαρές που χρησιμοποιούνται μια φορά το χρόνο αλλά με έργα υποδομής όπως βιολογικά κτηνοτροφικά πάρκα  και τα χαμένα υδροηλεκτρικά που αν θα τα είχαν οι δήμοι θα έτρωγαν ψωμάκι αρκετές οικογένειες και δωρεάν ρεύμα οι δημότες. (Βλέπε Ανάβρα του Τσουκαλά).

Διαβάστε εδώ το κείμενο του παλιοκολέγα Θυβραίου που έχω να μιλήσω μαζί του πάνω από ένα χρόνο:

«Παρατηρώ ότι συχνά πυκνά ο πρόεδρος του κέντρου Κ.Ο και παραπληροφόρησης, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, εξυμνεί τον κ Φωτεινό, έναν επιχειρηματία,   ο οποίος  έχει κερδίσει και συνεχίζει να κερδίζει πολλά εκατομμύρια  από το Δυβριώτικό ποτάμι,  και μέχρι εδώ καλά, παρότι το πολύ κύριε ελέησον “μυρίζει”, γιατί προφανώς ο κ “πρόεδρος”, μέσω του τότε δεξιού του χεριού και  δημοτικού συμβούλου, γνωρίζει ότι για να πάρει την έγκριση ο κ Φωτεινός από το δημοτικό συμβούλιο, συμφωνήσαν να παίρνει το 20% η κοινότητα Λαμπείας, που στη συνέχεια με δικανικούς τρόπους αθέτησε ο κ Φωτεινός.

Άρα ποιος είναι ο στόχος του  πρόεδρου της παραπληροφόρησης που ξύνεται στην κλίτσα του Μετώπου Σωτηρίας?

Τι περιμένει?

Προφανώς το σκάψιμο του Μετώπου Σωτηρίας γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι εμείς είμαστε έντιμοι και θα απαντήσουμε, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους προεκλογικά  με  τον ισχυρότερο επιχειρηματία της περιοχής.

Αυτό κάποιοι το λένε πολιτισμό.

Εμείς στο χωριό μας, το λέμε  διαστροφή.

Επίσης, ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι, γιατί δεν γράφει τα αντίστοιχα  για τις προσφορές των συλλόγων Δυβριωτών Αθήνας και Πάτρας,  και γιατί δεν γράφει τα αντίστοιχα για την Δυβριώτισα γιαγιούλα που παίρνει 300 ευρώ σύνταξη, και με αυτά πρέπει να ζήσει και να δώσει και στα εγγονάκια της, και παρ όλη τη φτώχεια της,  έβγαλε 50 ευρύ και τα έδωσε για να μείνει όρθιο το ιατρείο.

Ειλικρινά λυπάμαι για αυτή την κατάντια της Δύβρις, μιας Δύβρις αρχόντισσας, που σήμερα κάποιοι την κατάντησαν σαν ξεπεσμένη πουτάνα. (ΔΙΟΡΘΩΣΗ Η σωστή φράση είναι ότι “κάποιοι εμφανίζουν μια εικόνα για τη Δυβρι που μοιάζει με ξεπεσμένη πουτάνα”, για αυτό το Μέτωπο Σωτηρίας αγωνίζεται να βγει η πραγματική εικόνα της Δύβρις και ης ορεινής Ηλείας στον αέρα)

Σημ Και κάτι τελευταίο. Η ορεινή Ηλεία είχε έναν Νίκο Μπελογιάννη (αριστερό) είχε έναν Ζορμπά (αριστερό), είχε έναν Αλέκο Παναγούλη (Κεντρώο) είχε έναν Θάνο Καζάζη (δεξιό) που πούλησε δύο σπίτια για να στηρίξει τον αθλητισμό στα Εξάρχεια. Επίσης είχε και έχει τόσους ανθρώπους που φώτιζαν και φωτίζουν τις ψυχές μας.  Γιατί δεν έφτιαξε το άγαλμα κάποιων από τους προαναφερόμενους, αλλά έφτιαξε το άγαλμα του Μπάρμπα του (πιθανόν με λεφτά του  κράτους), που όλοι οι παλιοί Δυβριώτες έλεγαν ότι  ήταν δεξί χέρι του Στεφανόπουλου?».

Υγ. Ο τίτλος από τα κείμενα του Θυβραίου

Σχόλια στο fb:

Θεόδωρος Θυβραίος

Πράγματι κάποιοι έχουν δίκιο, η φραση “κάποιοι κατάντησαν την Δύβρι σαν ξεπεσμένη πουτάνα” ήταν λάθος.
Η σωστή φράση είναι ότι “κάποιοι εμφανίζουν μια εικόνα για τη Δυβρι που μοιάζει με ξεπεσμένη πουτάνα”, για αυτό το Μέτωπο Σωτηρίας αγωνίζεται να βγει η πραγματική εικόνα της Δύβρις και ης ορεινής Ηλείας στον αέρα.
Όσο για το ξεπεσμένο λεξιλόγιο, ίσως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος θα ηταν ικανότερος από εμένα να απαντήσει
Την ευλογία σας.
Εκτύπωση