Χριστίνα Λυκοτόμαρου 1932-2021 Μπαρμπότα

Γονική Κατηγορία: Κοινωνικά Απόντες από γειτονικά χωριά Εμφανίσεις: 32542

Έφυγε την Παρασκευή 26.03.2021 η Χριστίνα Λυκοτόμαρου σύζυγος +Ιωάννη (Σωτηρόγιαννη) που γεννήθηκε στην Αχλαδινή πριν 89 χρόνια

Η κηδεία της έγινε το Σάββατο στην Μπαρμπότα (Αμυγδαλή).

Στα παιδιά της Σία, Θεώνη, Kωνσταντίνα, Σωτήρη και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Την θειά Χριστίνα την συναντήσαμε την Τετάρτη, ‎21 ‎Αυγούστου ‎2019 στο σπίτι της στην Μπαρμπότα. Σταματήσαμε εκεί για να χαιρετήσουμε τον συμπατριώτη μας Φώτη Μ.

Η θειά Χριστίνα όμως μας απόσπασε την προσοχή με το αστείρευτο χιούμορ της αλλά και την ευστροφία της με αποτέλεσμα να περάσαμε μαζί της ένα υπέροχο πρωινό.

 Ήταν μια δυναμική γυναίκα που γνώριζε τα πάντα γύρω από την περιοχή μας όπως θα διαπιστώσετε και στο ολιγόλεπτο βίντεο που παραθέτουμε με απόλυτο βέβαια σεβασμό στην μνήμη της.

Μας μίλησε για όλα, για τα παιδικά της χρόνια στην Αχλαδινή, τον γάμο της το 1955, για τον αείμνηστο σύζυγό της, για τα παιδιά της και τα δύσκολα  χρόνια της αγροτικής και ποιμενικής ζωής της.

Καλό της ταξίδι! 

Κώστας Παπαντωνόπουλος

Ανάρτηση στο facebook στις 21 Αυγούστου 2019

Κοινοποιήθηκε  Δημόσια: https://www.facebook.com/groups/39631220145/permalink/10156093600030146/

Μπαρμπότα - Αμυγδαλή (το νέο όνομα). Τοπικό διαμέρισμα Λαμπείας!

Είχα να πάω κατά κείθε από τότε που πήγαινα στο γυμνάσιο στη Δίβρη.

Έφτασα πολύ ψηλά για να βγάλω φωτογραφίες τον οικισμό.

Πέρασα από το δρομάκι και το κεφαλόβρυσο. Θυμήθηκα τους άλλους τρεις συμμαθητές που φεύγαμε μαζί από το διάσελο και ο ένας «ξεπέζευε» στη Μπαρμπότα!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε.

Μίλησα κάμποση ώρα με την θειά Χριστίνα από την Αχλαδινή, την γερόντισσα που τα γνώριζε όλα και που με το χιούμορ της μου έφτιαξε τη διάθεση, (μπροστά στην κάμερα βέβαια).

Μου είπε όμως «μην τα δείξεις και με κάνεις ρεζίλι».

Τέλος κατέβηκα στο νεκροταφείο να χαιρετήσω δυο αείμνηστους παλιοκολέγηδες, τον συμμαθητή μου τον Νιόνιο τον Αβράμη και τον συγχωριανό μου Σπύρο Καζαμία!

Κώστας Παπαντωνόπουλος

Εκτύπωση