Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Ηγούμενος π. Ιερώνυμος της Μονής Νοτενών ( 1927 – 2021)

Έφυγε χθες Πέμπτη 8.07.2021 ο Ηγούμενος της Μονής Νοτενών Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου και ώρα 16:00 στον Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Σκιαδά και η ταφή 18:30 στην Μονή Νοτενών στο Κακοταροβούνι.

Μάθαμε ότι στην κηδεία του, παρευρέθηκε πλήθος κόσμος και ελπίζουμε να μην γίνει αιτία έξαρσης της πανδημίας στον τόπο μας.

Ο π. Ιερώνυνος υπήρξε επί 65 έτη Ηγούμενος και ο ακοίμητος φύλακας της Μονής. Γεννήθηκε το 1927 την Άρλα Αχαΐας από όπου και καταγόταν. Το κοσμικό του όνομα ήταν, Ιωάννης Διαμαντόπουλος. Από 19 χρόνων έγινε καλόγηρος στην Μ. Νοτενών και στην συνέχεια διαδέχτηκε τον ξακουστό Γιαννίκιο (Ιωαννίκιο) με καταγωγή από το Κακοτάρι. Ο π. Ιερώνυμος λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια στο χωριό Σκιαδά Αχαΐας.

Οι πληροφορίες προέρχονται και από τον φίλο της σελίδας, Γιώργο Μαρκόπουλο από την Γιάρμενα.

Η Μητρόπολη Πατρών δίνει ως ηλικία του τα 84 έτη.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates