Κομμένα δένδρα στο δρυοδάσος Φολόης 2022

Γονική Κατηγορία: Σύλλογοι Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης ο «ΩΛΟΝΟΣ» Εμφανίσεις: 46789


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ              Αθήνα 24.03.2022

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ            Αρ. Πρωτ.: 133

ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ O «ΩΛΟΝΟΣ»

Πολεμιστών 6Α 16452

Αργυρούπολη Αθήνα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δασαρχείο Αμαλιάδος: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και προς όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Θέμα: Κομμένα δένδρα στο δρυοδάσος Φολόης

Τα δένδρα κόπηκαν από τη δεξιά πλευρά της "Ε.Ο. 111" Πάτρας –Τρίπολης, κοντά στα όρια των Τ.Κ. Αντρωνίου και Τ.Κ. Αγίας Τριάδος (Μπουκοβίνας), μεταξύ της διασταύρωσης προς Αμαλιάδα και του χώρου δασικής αναψυχής (πικνίκ), παράπλευρα των Μυκηναϊκών τάφων της Παλιομποκοβίνας. Πλησίον βρέθηκαν και γερμένα δένδρα, μια τεχνική που χρησιμοποιείται τελευταία για να ξεραίνουν τις δρυς.

Τονίζουμε ότι, στο σημεία που αφαιρέθηκαν τα δένδρα, κατασκηνώνουν και εκπαιδεύονται κάθε χρόνο, εκατοντάδες πρόσκοποι και ξαποσταίνουν στον ίσκιο τους χιλιάδες διαβάτες.

Ο παραπάνω χώρος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Δασαρχείου Αμαλιάδας που παρότι η συνολική έκταση που ελέγχει δεν ξεπερνά το 20% του συνόλου του δρυδάσους Φολόης, αδυνατεί να το προστατέψει.

Ο Πρόεδρος                                 Τα μέλη                                 

Χρονόπουλος Ανδρέας          Αντιπρόεδρος A': Τουτούνης Ηλίας

6942991465                            Αντιπρόεδρος Β': Μαρκόπουλος Ι.

                                                   Γραμματέας: Παπαντωνόπουλος Κ.

                                                  Ταμίας: Μαρτζάκλης Θοδωρής

                                                  Υπεύθ. Τύπου: Αθανασόπουλος Α.

                                                  Δημοσίων Σχέσεων: Μπιλάλης Κ.

                                                   Μέλος: Καραμέρος Τάσος

Εκτύπωση