Δεν έχει «ματαγίνει» στο χωριό μας…

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Αναδημοσιεύσεις Εμφανίσεις: 5279

Να ζήσεις μπάρμπα Βασίλη σαν τα ψηλά βουνά! Δεν θέλαμε να δώσουμε ιδιαίτερη δημοσιότητα στο γεγονός, παρότι είχαμε δημοσιεύσει τις πρώτες μέρες φωτογραφίες και βίντεο μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Η είδηση του γάμου (με την σύμφωνη γνώμη και του γαμπρού) πέρασε τα όρια του χωριού μας, έφτασε στα τοπικά μέσα, εξαπλώθηκε σε όλη σχεδόν τη χώρα και το εξωτερικό.

Πολλά μηνύματα έφτασαν στην σελίδα, ρωτώντας μας να επαληθεύσουμε ή να διαψεύσουμε το γεγονός. Τώρα που καταλάγιασε η είδηση, αναδημοσιεύουμε  άρθρο της εφημερίδας «Πρώτη» της Ηλείας, «Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…»

 

Ελπίζουμε να μη μας χολιάσει ο μπάρμπα Βασίλης αφού μας συνδέει πολυετή φιλία και εξακολουθεί να είναι ο διαχειριστής (σέμπρος) σε μερικά παλιοχώραφα στο Αντρώνι.

 

 

proti_logo.jpg

 

Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…

Συντάκτης Βίκυ Γκουγκουστάμου
01.07.08
Normal 0 gamos-2Ποιος είπε ότι η ζωή τελειώνει στα πρώτα, ακόμη και δεύτερα ή τρίτα... ήντα! Όποιος τολμά, νικά λέει το σοφό ρητό και υπάρχουν άνθρωποι που στο τελείωμα και της τρίτης ηλικίας βάζουν κάτω πολύ νεότερούς τους. Όπως ο κ. Βασίλης, που στα 86 του χρόνια ντύθηκε ξανά γαμπρός για να παντρευτεί την 58χρονη αγαπημένη του Χριστίνα! Normal 0

Όλοι στο ορεινό χωριό της Ηλείας, Αντρώνι, θα θυμούνται για καιρό τον γάμο της χρονιάς! Σύσσωμο το χωριό παρευρέθηκε στο μυστήριο. Νέοι, νέες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του ζευγαριού. Άλλοι χαμογελούσαν κρυφά, άλλοι με θαυμασμό, άλλοι έβγαζαν φωτογραφίες για να απαθανατίσουν το γεγονός, άλλοι κοιτούσαν με μια εύλογη απορία... Όλοι όμως κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι ο κυρ-Βασίλης είναι πραγματικό παλικάρι και πως παρά τα 86του χρόνια η καρδούλα «το λέει ακόμη!».Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, δεν ήταν από τα συνηθισμένα. Στην εκκλησία του Σπαρτουλιά -εκεί έγινε ο γάμος- υπήρχε πολύς κόσμος. Μέσα στο ξωκλήσι, ο κυρ-Βασίλης ντυμένος με γκρι παντελόνι, γκρι γιλέκο και λευκό κοντομάνικο πουκάμισο κρατούσε από το χέρι την αγαπημένη του Χριστίνα, ντυμένη με ένα μπεζ φόρεμα, και ένα μικρό πέπλο στα μαλλιά. Τα πάντα έγιναν με τον παραδοσιακό τρόπο. Δύο παπάδες τέλεσαν το μυστήριο, το ποτήρι με το κρασί ήταν στολισμένο, ένα κόκκινο κουτάκι είχε τις βέρες και ένα λευκό με σατέν επένδυση κουτί είχε τα στέφανα που φόρεσε το ζευγάρι. Δίπλα στέκεται ο κουμπάρος τους και στο «Ησαΐα χόρευε» όλοι τους πετάνε ρύζι και κουφέτα. «Ο κυρ-Βασίλης είναι πολύ νοικοκύρης», μας λέει μια συγχωριανή του, όταν καταλαβαίνει την ύπαρξή μας. «Πήγε μόνος του και τα ψώνισε όλα, και τα στέφανα και τις βέρες και τα κουφέτα...»

Την γνώρισα, την αγάπησα, την πήρα...

Αμέσως μετά το μυστήριο ο κυρ-Βασίλης παίρνει από το χέρι την κυρά-Χριστίνα και βγαίνουν στον προαύλιο της εκκλησίας για να χαιρετήσουν τον κόσμο που ήρθε στο γάμος τους. Πήγαμε και εμείς με τη σειρά μας για να τους ευχηθούμε αλλά και να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία τους. Πώς και πού γνωρίστηκαν και φυσικά πώς αποφάσισαν να ανέβουν σ' αυτή την ηλικία τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο κυρ-Βασίλης είναι αφοπλιστικός και από τις απαντήσεις που μας δίνει γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι είναι ένας άνθρωπος που το χιούμορ περισσεύει.

«Με τη μύτη την βρήκα» μας λέει όταν τον ρωτάμε πώς γνωρίστηκαν.

«Εκεί που πήγαινα μου ήρθε μια μυρωδιά. Έφτασα μέχρι το Καράτουλα στο σπίτι της και τη βρήκα. Έχουμε έρωτα έναν χρόνο τώρα!» μας λέει και χαμογελάει. Η κυρά-Χριστίνα δίπλα του, γελάει και εκείνη ντροπαλά.

Πώς πήρε τη μεγάλη απόφαση; «Στη βράση κολλάει το σίδερο! Άκου να σου πω κορίτσι μου», μου λέει «εδώ άλλοι γέροι πληρώνουν 800 ευρώ για μια Βουλγάρα που θα τους συγυρίζει. Εγώ την ήβρα τζάμπα! Έχει και προίκα!»συνεχίζει, και μας αφήνει άναυδους από τη διαύγεια του πνεύματός του.

Τον ρωτάμε αν κάποιος δικός του άνθρωπος έφερε αντίρρηση γι' αυτόν τον γάμο. Η απάντηση του κυρ-Βασίλη είναι δίδαγμα ζωής: «Και θα ακούσω τι θα μου πούνε οι άλλοι;» μας απαντά και ετοιμάζεται να φύγει γιατί θα ακολουθήσει τραπέζι. Μέχρι και αρνιά ολόκληρα στη σούβλα είχε παραγγείλει. Λίγο πριν φύγουν από την εκκλησία, ο κυρ-Βασίλης, μας κλείνει πονηρά το μάτι και μας λέει «Έκαμα το γάμο γιατί με μαλώνει. Αν δεν συμμορφωθεί όμως θα τη διώξω! Έχω μια άλλη έτοιμη!»

Εκτύπωση