Ντρέπομαι για την καταγωγή μου!

Γονική Κατηγορία: Διάφορα Καταγγελίες Εμφανίσεις: 5996

Ντρέπομαι σαν Ηλείος στην καταγωγή, για το σοβαρότατο επεισόδιο που διαδραματίστηκε προχθές το απόγευμα εις βάρος των μεταναστών από την πλευρά των δουλοκτητών και των τραμπούκων τους στα «χωράφια της ντροπής» όπως έχουν χαρακτηριστεί οι καλλιέργειες φράουλας στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας.

Ήταν 200 περίπου αλλοδαποί εργαζόμενοι με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, τους κόπους έξι μηνών, όπου ένα «παλιοζάγαρο» του εργοδότη, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα κατά των φουκαράδων αλλοδαπών τραυματίζοντας καμιά τριανταριά από δαύτους ενώ τουλάχιστον τέσσερις βρίσκονται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Η δυσοσμία της φράουλας και των τσιφλικάδων της ξεπέρασε τα εθνικά μας σύνορα και η μεγάλη δημοσιότητα ελπίζω να φέρει ραγδαία πτώση στην κατανάλωση της βρόμικης φράουλας και κατά συνέπεια στην τιμωρία και στο τέλος των επιχειρήσεων της σύγχρονης δουλείας

Η υπόθεση της Μανωλάδας είναι όνειδος για την Ελλάδα, τη δημοκρατία, την τοπική κοινωνία, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη που συγκαλύπτουν αυτά τα αποβράσματα της Ηλείας, όπου στο όνομα της δήθεν οικονομικής ανάπτυξης καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ψυχές.

Δεν θα σταθώ στα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων της συγκυβέρνησης που με την πολιτική τους επιτρέπουν τέτοια φαινόμενα. Σας παραθέτω μόνο τις ανακοινώσεις που μας έστειλαν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συσπείρωση Ηλείας.

Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα...

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.

Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας καταδίκασε το ματοκύλισμα των εργατών γης και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, με επίσκεψη αντιπροσωπείας της στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου και νοσηλεύονται αρκετοί τραυματίες, και καταγγελία του γεγονότος στις τοπικές αρχές.

Καλούμε το λαό της Ηλείας να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές και την πολιτική που τις γεννά».

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

για τις Λαϊκές Ελευθερίες

και την Αλληλεγγύη

Τοπική Γραμματεία Ηλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα της 17/4 στη Μανωλάδα καταδεικνύει ότι η μήτρα της ρατσιστικής βαρβαρότητας βρίσκεται στη βαρβαρότητα του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, αποδεικνύει την ανάγκη της ανατροπής του.

Προκαλεί αποτροπιασμό και οργή η μαζική δολοφονική επίθεση από μεγαλοεργοδότες και μπράβους τους εναντίον μεταναστών εργατών γης, επειδή διεκδικούσαν να πληρωθούν το μόχθο τους. Ο πυροβολισμός εν ψυχρώ δεκάδων εργατών δεν είναι τυχαίο ούτε πρωτόγνωρο γεγονός. Αποτελεί το φυσικό επακόλουθο της ασυδοσίας που απολαμβάνει η μεγαλοεργοδοσία από τις κρατικές αρχές, για να εκμεταλλεύεται άγρια τους μετανάστες εργάτες γης, στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και σε όλα τα σύγχρονα γκέτο των μισθωτών σκλάβων.

Η κυβέρνηση επωμίζεται τεράστιες ευθύνες για τη χθεσινή δολοφονική επίθεση, αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της. Η συνολική αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει, η ρατσιστική ρητορική και πρακτική της κατά των ξένων εργατών, η ανοχή της στη στυγνή εκμετάλλευσή τους, οπλίζουν τα χέρια των αφεντικών και των μπράβων τους, όπως και των ρατσιστικών ναζιστικών συμμοριών.

Αστικό κράτος και κεφάλαιο, κυβέρνηση και αφεντικά, θέλουν τους μετανάστες εργαζόμενους χωρίς νόμιμη υπόσταση, χωρίς δικαιώματα, για να μπορούν να τους αφήνουν απλήρωτους και να τους πυροβολούνε, για τον ίδιο δηλαδή λόγο που θέλουν χωρίς δικαιώματα την εργατική τάξη συνολικά και ανεξάρτητα από καταγωγή, χρώμα, θρησκεία και γλώσσα.

Η εξαχρείωση των σύγχρονων «δουλοκτητών» – καπιταλιστών της Μανωλάδας τρέφεται από την αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το ρατσισμό του «Ξένιου Δία» και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που υλοποιούν τις ευρωενωσιακές συνθήκες Σένγκεν, Δουβλίνο ΙΙ κά, από την ανοχή κυβέρνησης και τοπικών αρχών στον «νόμο» που επιβάλλουν οι φραουλοβιομήχανοι εκμεταλλευτές του ιδρώτα των μεταναστών εργατών. Τρέφεται από την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που επιδιώκει να καταστήσει όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και «ξένους», σκλάβους του 21ου αιώνα στο βωμό της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, άλλωστε, από τον Μάρτιο του 2011, όταν ο τότε πρωθυπουργός αναγόρευε αυτό το όργιο της ωμής αντεργατικής βίας, της στυγνής εκμετάλλευσης και του ρατσισμού σε «παράδειγμα» γεωργικής επιχειρηματικότητας και «καινοτομίας» ονομάζοντας «κόκκινο χρυσό» το αιματοβαμμένο εμπόρευμα των μεγαλοαγροτών της Μανωλάδας... Τρέφεται από την ένταση της κρατικής καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα, από την υπόθαλψη της «ιδεολογίας» και των μηχανισμών του ρατσισμού και του φασισμού σε εφεδρεία και «δύναμη κρούσης» του συστήματος της εκμετάλλευσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων

Η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη απαιτεί:

- την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών

- την κρατική μέριμνα για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας των τραυματισθέντων

- την άμεση πληρωμή τους, την εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων νόμιμης και αξιοπρεπούς εργασίας, διαβίωσης και παραμονής των μεταναστών εργατών γης

- την προστασία τους από επιθέσεις και απελάσεις

-καλεί το λαό και τη νεολαία σε ετοιμότητα και μαχητικό αγωνιστικό «παρών» για να μπει φραγμός στη βαρβαρότητα και στην πολιτική που την θρέφει ως την οριστική της ανατροπή.

Πύργος 18-4-2013

Εκτύπωση