Στο Κακοταροβούνι οι φυλακές της Μονής Χρυσοπηγής

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 7220

Στο Κακοταροβούνι οι παπαδοφυλακές naos_aug_06 prosopsi 138.jpg

 

naos_121.jpg

 

 

Η Ιερά Σύνοδος με το πρωτοφανές αίτημα της προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης ζητά να ιδρυθεί ειδική φυλακή για ιερείς και καλόγερους στην Ιστορική Άνω Μονή Χρυσοπηγής της Λαμπείας (Δίβρης).

Αν το αίτημα αυτό γίνει αποδεκτό, θα μεταφερθούν στα κελιά της Ιστορικής μονής, αρχικά ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμον και όλοι οι έγκλειστοι κληρικοί και μοναχοί. Στις φυλακές της Δίβρης δεν προβλέπονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί αλλά θα υπάρχουν διάκονοι-δεσμοφύλακες ή ίσως προσλάβουν εταιρία ιδιωτικών αστυνομικών (σεκιούριτι).

Η Πανελλήνια Εκπολιτιστική Ένωση Διβριωτών αντέδρασε έντονα και σε επιστολή που έστειλε στον αρχιεπίσκοπο αναφέρει ότι το μοναστήρι (φυλακή των κληρικών) που βρίσκεται στη καρδιά του ελατοδάσους της Δίβρης είναι από τα κυριότερα θρησκευτικά μνημεία της Ηλείας. «Πώς θα αισθάνονται αντικρίζοντας τους κατάδικους κληρικούς οι μικροί μαθητές κατασκηνωτές της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας που κατακλύζουν επισκεπτόμενοι κάθε καλοκαίρι το μοναστήρι; Και επειδή ίσως βρεθούν μερικοί θερμοκέφαλοι και ολετήρες του πολιτισμού να μας πουν το πεζό και αποτρόπαιο, ότι οι φυλακές θα φέρουν οικονομική βοήθεια στην κωμόπολή μας, τους απαντάμε από τώρα: Να μας λείπουν αυτού του είδους τα οικονομικά οφέλη, να μας λείπουν τα "αγαθά" των κάθε λογής σωφρονιστηρίων, των παραφυάδων τους και των παρενεργειών τους. Εδώ, στην ιστορική Ανδρίτσαινα, έδιωξαν κακήν κακώς τις φυλακές ανηλίκων και εμείς θα συνηγορήσουμε να γίνουν στον τόπο μας φυλακές καταδίκων ιερωμένων; Ποτέ».

Άρα ας ξεχάσουμε μετά την μετατροπή της μονής σε φυλακή την τουριστική ανάπτυξη του πανέμορφου ελατοδάσους της Δίβρης που θα μπορούσε να προσελκύσει πεζοπόρους φυσιολάτρες και προσκυνητές.

Προτείνουμε στην ηγεσία της εκκλησίας να κουβαλήσει στο Κακοταροβούνι τους υπόδικους παπάδες και καλογέρους και έτσι θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους αμαρτήσαντες συνανθρώπους μας Κληρικούς να διορθώσουν τα λάθη τους και θα τους προσφέρει την αγάπη της κατά την Εντολή του Κυρίου «Εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς εμέ (Ματθαίου ΚΕ' 36) ».

Στη κορυφή στο Κακοταροβούνι, στο ναό του Απόλλωνα, εκεί που ακόμη «στέκεται όρθιος» ο εγκαταλελειμμένος παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγιάς με τις σπάνιες αγιογραφίες του, εκεί που δεν άγγιξαν την εκκλησία οι αγώνες μας για τη διάσωσή του, εκεί που κάποτε ήταν δεκάδες κελιά και εκατοντάδες καλογέροι, εκεί να φτιάξει η εκκλησία τις φυλακές της εαν θέλει να προσφέρει έργο.

24 Ιουλίου 2008

Α/Α Άρθρου: 206
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 6513
Αναθεωρημένο 14 Φορές
Δημιουργήθηκε Παρασκευή, 25 Ιούλιος 2008 19:27
Τροποποιήθηκε Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2012 10:00
Εκτύπωση