Μια τελευταία οφειλόμενη απάντηση σε συμπολίτες κοντοχωριανούς μου

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 6398

Αρκετά η αφεντιά μου ταλαιπώρησε την φιλόξενη ιστοσελίδα του κ. Παπαντωνόπουλου με την ανάρτηση των «αιρετικών», για κάποιους, απόψεών μου. Ομολογώ ότι έκανα κατάχρηση αυτής της φιλοξενίας και δεν σκοπεύω να το επαναλάβω, γιατί μάλλον κακό γίνεται. Πλην όμως επειδή «ουδέν κακό αμιγές καλού», από το διάλογο και τις επανωτές απαντήσεις-σχόλια φίλων της ιστοσελίδας στα δικά μου κείμενα, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα που με προβληματίζουν τα μέγιστα. Ιδιαίτερα για ενδεχόμενες ηθικές και κοινωνικές ευθύνες και ίντριγκες Δημοτικών αρχόντων και άλλων τινών, που αν επιβεβαιωθούν θα πρέπει «να φύγουν νύχτα»…

Μάλιστα στο τελευταίο δικό μου με τίτλο «Με ποια μέσα το Χάνι Πανόπουλου με την «ραγδαία εξέλιξη» διεκδικεί την έδρα του μελλοντικού Ορεινού Δήμου Ηλείας;» έγινε χαλασμός… Άστραψαν και βρόντηξαν και μέσα σε ελάχιστες ώρες από την ανάρτηση, είχα 4 απαντήσεις (2 από τον συνήθη σχολιαστή κ. ΛΑΖΑΡΑΚΗ, από τον εκλεκτό κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ από την Αγία Άννα, αλλά και από τον άγνωστό μου κ. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ που ήταν και η αιτία να γραφτεί το άρθρο).

Κρίνοντας εκ των υστέρων και νηφάλια, πιστεύω ότι ο ανοικτός διάλογος (δημοκρατική κατάκτηση) με τον τρόπο που γίνεται και με τα «επιχειρήματα» του αντιλόγου που προβάλλονται ως απάντηση, τραυματίζουν και την κοινή πατριωτική προσπάθεια και διευρύνουν το χάσμα μεταξύ μας με τραγικές συνέπειες στα ιστορικά, εγκαταλελειμμένα από την Πολιτεία χωριά μας.

Αφού κάνω μια γενική αναφορά στα όσα μου απαντούν (με τον τρόπο που απαντούν) μέσω της ιστοσελίδας, θα έλεγα ότι επί της ουσίας και επί των συγκεκριμένων θέσεών μου με επιχειρήματα («για την ταμπακέρα» κατά το κοινώς λεγόμενο) δεν είδα την παραμικρή ανταπάντηση ή θέση. Αντίθετα είδα και πάλι προσωπικές επιθέσεις, φωναχτές ανακρίβειες στοιχείων,  επικίνδυνες «αυτομεγενθύσεις» και κορώνες  και προ παντός ένα πρωτόγνωρο αδικαιολόγητο μίσος κάποιων -και όχι ντόμπρων- κοντοχωριανών μας..

Έτσι για την ιστορία, γιατί το επίπεδο είναι άλλο και εγώ λειτουργώ σε εντελώς διαφορετική συχνότητα (όχι υποχρεωτικά ότι έχω το δίκιο με το μέρος μου, κανένας δεν έχει το αλάθητο, μόνο που θέλω τεκμηριωμένα αντεπιχειρήματα και όχι κραυγές) θα δώσω μια μικρή απάντηση στους σχολιαστές μου:

       -Πρώτα στο δραστήριο μέλος του «Συλλόγου Αγίας Άννας» κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ, αφού τον ρωτήσω (όχι πλέον μέσω ιστοσελίδας)  να μου διευκρινίσει αν αφορά εμένα η φράση του «εάν είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους»…, του υπενθυμίζω ότι η δική του θέση «τώρα προέχει ο Ορεινός Δήμος και η έδρα ας πάει εκεί που υπάρχουν προϋποθέσεις» είναι ίδια κι απαράλλακτη με τη δική μου, πολλές φορές διατυπωμένη.

-Δεύτερον, στον κ. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ. Πράγματι έχει δίκιο, η εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» την 1-3-2010 έγραψε αυτά που είπε και περισσότερα ως επίσημη θέση-απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Λαμπείας. Εάν επιβεβαιωθεί ότι πράγματι έτσι είναι, κάποιοι άλλοι θα χρειαστούν γιατρό ίσως και κάποιον να τους φυγαδεύσει… Μόνο που κι εσείς πριν θριαμβολογήσετε (όπως άλλωστε κάμποσοι Πανοπουλαίοι που είχαν στήσει πανηγύρι στα καφενεία, έβαζαν στοιχήματα, ο δήμαρχός σας δεχόταν αυτάρεσκα συγχαρητήρια γιατί έβαλε τρικλοποδιά στους Λαμπειείς!!.. κλπ) έπρεπε να ελέγξετε  την …ουρανόσταλτη πληροφορία σας. Τώρα τα υπόλοιπα περί «ο μόνος συνοικισμός στην Ελλάδα που έγινε έδρα», «η διαφορά μας στο τρόπο σκέψης, …αλλά εμείς θέλουμε το Πανόπουλο έδρα» για την απεμπόληση του ονόματος Χάνι Πανόπουλου κλπ, εντάσσονται σε μια νοοτροπία ξένη προς εμένα και δεν έχουν ιδιαίτερη αξία.

Εκείνο όμως που πρέπει να ξεκαθαριστεί -και θα γίνει, να είσθε βέβαιος γιαυτό- είναι ποιος παίζει επικίνδυνα και βρωμερά παιχνίδια με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, με κρυφές συναντήσεις –και ίσως άλλα τινά- και προώθηση προβοκατόρικων δημοσιευμάτων που δυναμιτίζουν την κοινή μας υπόθεση ως ορεινών Ηλείων, στο βωμό κάποιων μωροφιλοδοξιών προαλειφόμενων εξουσιαστών μας. Με λύπη μας βλέπουμε, για μια ακόμη φορά, οι νεκροθάφτες του Κέντρου Υγείας να βρικολακιάζουν και θέλουν να κάνουν το ίδιο ανάθεμα και στον πραγματικό Ορεινό Δήμο της Ηλείας… 

       -Άφησα τελευταίο τον κατά σύστημα επικριτή μου κ. ΛΑΖΑΡΑΚΗ με τις νέες εναντίον μου προσωπικές ύβρεις «φασιστική παρέκκλιση», «φασίζουσες γενικεύσεις» κ.ά. που μου προσάπτει, του απαντώ με το αρχαίο: Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν… Μόνο για τους αναγνώστες της ιστοσελίδας, γράφω ότι η συνολική έκταση της πρ. Κονότητας Αντρωνίου είναι 23.000 στρεμ., η μισή σχεδόν από αυτήν της πρ. Κοινότητας Λαμπείας, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα. Εγώ μίλησα μόνο για το ζωτικό χώρο του οικιστικού ιστού της κάθε σημερινής έδρας και όποιος το καταλαβαίνει.

       Τέλος, θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον ακάματο εργάτη   της ηλεκτρονικής πληροφόρησης κ. Κώστα Παπαντωνόπουλο που άνοιξε ένα παράθυρο δημοκρατικού διαλόγου για την περιοχή μας (που είναι ορφανή καθόσον ο τοπικός Τύπος μας έχει καταδικάσει στην αφάνεια) και επί πλέον να πάψω κι εγώ –με τον ένα ή άλλο τρόπο -  να γίνομαι αιτία υποβάθμισης της πράγματι αξιόλογης ιστοσελίδας. Επομένως εγώ μέχρι εδώ, τελεία και παύλα._

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»

 

Σχόλια (2)Add Comment
0
...
γραμμένο απο £ÉÄ®Á·Â £ÉÄ·ÁÌÀ¿Å»¿Â , Μάρτιος 09, 2010 
πράγματι, τέτοια θέματα πρέπει να συζητούνται νηφάλια... δεν έχετε τίποτα πια να χωρίσετε. για ένα δήμο μιλάμε, που στο κάτω- κάτω η απόφαση για τα όρια- σύνορα κι έδρες θα παρθεί από αλλού... 
 
report abuse
vote down
vote up
Votes: +2
0
...
γραμμένο απο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ , Μάρτιος 09, 2010 
Θα περιμενα απο τον συμπατριωτη κ.Σωτηροπουλο να ζητησει συγνωμη απο τον κ. Πανοπουλο (εφ οσον παραδεχτηκε οτι ειχε δικιο) και οχι να του ζητα και απο πανω ευθυνες οτι δεν ελεγξε το δημοσιευμα του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.(δεν ειναι αυτο ευθυνη του αναγνωστη της εφημεριδας) Αλλα πολυ περισσοτερο θα περιμενα να ζητησει συγνωμη απο το Πανοπουλο για την αποδοση συλλογικης ευθυνης με τον τιτλο "ετσι διεκδικειται η Εδρα απο το Πανοπουλο κλπ" για ενα σχολιο το οποιο ο κ. Σωτηροπουλος νομιζε οτι ειναι ψευδες. 
Εγραψα καποιες σκεψεις μου για το ζητημα στην καταχωρηση με τιτλο ""Η ορεινη Ηλεια και ο Καλλικρατης" Αν σε αυτο καποιος βλεπει κραυγες και οχι επιχειρηματα,υβρεις και οχι αποψεις,εγω θα πω "ετσι ειναι,αν ετσι νομιζετε" Δεν εξυβρισα κανεναν,δεν θυμαμαι ποτε αθετησα καποια υποσχεση(ωστε να μην ειμαι ντομπρος) και δεν μισω κανεναν.Και σεβομαι τις θεμιτες επιδιωξεις της Διβρης.Απλως διαφωνω.Και συμφωνω οτι προεχει ο Ορεινος Δημος Και η εδρα ας παει οπου υπαρχουν προυποθεσεις. Διαφωνω με τα προτεινομενα απο τον κ, Σωτηροπουλο ορια. Προτεινω ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΔΗΜΟ (Φολοη-Λαμπεια-Λασιωνα_Πηνεια-Ωλενα)αντι ενος μικρου μη βιωσιμου. Για την εδρα ας αποφασισει η τοπικη κοινωνια,τα Δημ. Συμβουλια και τα οργανα της πολιτειας(ΤΕΔΚ-ΚΕΔΚΕ-ΕΝΑΕ-ΙΤΑ.ΥΠ.ΕΣ)Να θυμισω οτι την τελευταια φορα που υπηρξε διαμαχη αναμεσα στο Πανοπουλο και τη Διβρη για το Κεντρο Υγειας,ο μη σεβασμος στην αρχικη αποφαση "εστειλε" το Κ.Υ στο Σιμοπουλο.Και ο κ.Σωτηροπουλος ειναι (τουλαχιστον)συνυπευθυνος για αυτο.(εγω παντως δεν ειχα εμπλακει,καθοτι τοτε υπηρετουσα τη στρατιωτικη μου θητεια)Για να μην δημιουργουνται τετοιες και αλλες εντυπωσεις που ο κ. Σωτηροπουλος προσπαθησε να δημιουργησει σε βαρος μου. Ας χαμηλωσουμε ολοι τους τονους, και ας μην κανουμε τα λαθη που εγιναν στο παρελθον,και ας αποδεχτουμε την οποια αποφαση Τελος θελω να ζητησω ταπεινα συγνωμη αν με τα σχολια μου προσεβαλλα την αισθητικη καποιου αναγνωστη. ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ
 
report abuse
vote down
vote up
Votes: +2

 

 

Α/Α Άρθρου: 388
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 1347
Αναθεωρημένο 3 Φορές
Δημιουργήθηκε Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 02:20
Τροποποιήθηκε Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 09:45

 

Εκτύπωση