Πολιτική κηδεία του Β. Λυριτζή

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 12943

Βρέθηκα στο Α' νεκροταφείο σήμερα Τετάρτη 3.04.2019, εκεί όπου τελέστηκε η πολιτική κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου, Βασίλη Λυριτζή που έφυγε άδικα έπειτα από «μάχη» με τον καρκίνο.

Δεν είχα ξανά δει τέτοια σεμνή κηδεία, χωρίς τα γνωστά μας εικονίσματα, αναμμένους πολυέλαιους, λιβάνια και θυμιατά, χορωδίες, παπάδες, ψαλτάδες και δεσποτάδες.

Ο νεκρός βρισκόταν με λίγα λουλούδια, στην άκρη της μεγάλης πλατείας του Α' νεκροταφείου, παραδίπλα μερικά στεφάνια και γύρω του χιλιάδες κόσμος σε έναν συγκινητικό βόμβο (όπως η κυψέλη που έχασε τη βασίλισσα) να παρακολουθεί ευλαβικά την τελετή του αποχαιρετισμού.

Για την προσωπικότητα και το ήθος του νεκρού, μίλησαν συμμαθητές του, συνάδελφοι και συνοδοιπόροι του στην αριστερά, που ήταν βουρκωμένοι μεν αλλά χαλαροί και ανθρώπινοι λες και συζητούσαν με τον νεκρό που βρισκόταν μπροστά τους.

Είπαν το «τελευταίο αντίο» σήμερα στο καλό παιδί της μεταπολίτευσης, στον ακριβό σύντροφο, σε έναν συνάδελφο με ήθος.

Τόνισαν την ευγένεια του χαρακτήρα του, το ιδιαίτερο χιούμορ του, την ηθική του συγκρότηση, την πλατιά του μόρφωση και την καλλιεργημένη δημοκρατικότητά του μέσα από τις αξίες της ανανεωτικής αριστερός.

Να σημειώσω ότι ο αείμνηστος δημοσιογράφος, είχε ζητήσει αντί στεφάνων να κατατεθούν εισφορές στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Κ. Παπαντωνόπουλος

Δείτε εδώ (όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε) τι είναι πολιτική κηδεία: http://union.atheia.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%86%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/

 

Εκτύπωση