ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΩΛΟΝΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ «ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΚΟΤΑΡΙΟΥ»

Γονική Κατηγορία: Ελλάδα Σύντομα Νέα Εμφανίσεις: 8237

Με μια ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα, κάποιος κ. Κανελλόπουλος, σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα του, εξαπέλυσε σωρεία μυθευμάτων και λασπολόγησε αμέριστα σε βάρος αυτών που διοργάνωσαν την εκδήλωση «Τσίπουρο Κακοταρίου». Μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι η εν λόγω εκδήλωση είχε αποφασισθεί να επιχορηγηθεί με το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ. Επειδή αυτή την εκδήλωση, την οργάνωσε αποκλειστικά ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής κληρονομιάς Ερυμάνθου – Φολόης, ο «ΩΛΟΝΟΣ», του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, θέλω να ενημερώσω δια μέσου της ιστοσελίδας μας, τον προϋπολογισμό και τις διαδικασίες που ακολουθήσαμε όσον αφορά την οικονομική κάλυψή της.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 μέλη του Δ.Σ. εγώ ο Ηλίας Τουτούνης, η Ροϊδούλα Αντωνοπούλου και ο Νίκος Σιάκκουλης, επισκεφθήκαμε τον Αντιπεριφεριάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα και του ζητήσαμε να μας επιχορηγήσει το ποσό των 500 ευρώ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ο κ. Καφύρας, μας διαμήνυσε ότι είναι δύσκολο να μας χρηματοδοτήσει, λόγω των οικονομικών δυσχερειών και μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση. Μετά από αυτό απευθυνθήκαμε στον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιο Κοτζιά. Ο δήμαρχος, μας δέχθηκε και μαζί με τον κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνο τύπου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συζητήσαμε για την εκδήλωση και ζητήσαμε επιχορήγηση 500 ευρώ για την οικονομική κάλυψη. Ο Δήμαρχος, μας απέκλεισε από οποιαδήποτε χρηματοδότηση, μετά δε από πρόταση του συλλόγου συμφωνήσαμε, να μας καλύψει τα ηχητικά με κάποιο συνεργάτη του δήμου που πληρωνόταν με τον μήνα. Εμείς ποτέ δεν λάβαμε χρήματα να πληρώσουμε, αλλά τα ηχητικά θα πληρώνονταν από την Δήμο. Σημειώνεται ότι η ηχητική κάλυψη σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνούσε τα 200 ευρώ.

Μετά από αυτό εγώ σαν πρόεδρος, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ., απευθύνθηκα σε επιχειρήσεις της Ηλείας όπου θα μας παραχωρούσαν, τα απαραίτητα (ξηρούς καρπούς, αναψυκτικά, τουρσιά, ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης), για τις ανάγκες κάλυψης της εκδήλωσης. Στην συνέχεια με τα μέλη του συλλόγου κ. Ρουμελιώτη Βασίλη και κ. Καραχάλιο Γεώργιο, μετέβηκα στο χωριό Κακοτάρι και στο κατάστημα του κ. Βασιλείου Πατρώνα. Εκεί μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, συναντηθήκα με τον τοπικό πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο και με μέλη του υπό ίδρυση εκπολιτιστικού συλλόγου του χωριού. Στην γενομένη συζήτηση, τα μέλη του υπό ίδρυση συλλόγου, αρνήθηκαν να συμβάλλουν οικονομικά στην εκδήλωση.

Συμφωνήσαμε όμως με τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, να ενεργοποιήσει και να συντονίσει τις γυναίκες του χωριού, με σκοπό να παρασκευάσουν και να προσφέρουν εδέσματα και γλυκά. Συνάμα ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέλαβε να μεριμνήσει, ώστε να τοποθετηθούν δυο καζάνια παραγωγής τσίπουρου στην πλατεία και να προσφέρουν τσίπουρο δωρεάν για την κάλυψη της εκδήλωσης. Συμφώνησαν επίσης μαζί μας, τα δυο καταστήματα εστίασης του χωριού, ότι, με δική τους ευθύνη να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία, καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Ο σύλλογος «Ωλονός», ανέλαβε να συμβάλλει οικονομικά για να πληρωθεί το γεύμα του χορευτικού συλλόγου «Ρίζες Αμαλιάδας», που θα έδιναν δωρεάν παράσταση χορού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έκανε την έναρξη μετά την Θεία Λειτουργία, όπου περιελάμβανε ομιλία με την ιστορική αναδρομή, αναφορά και παρασκευή παραδοσιακού Τσίπουρου, ιστορικά του χωριού Κακοταρίου, χοροί και παραδοσιακά Ηλειακά τραγούδια, έκθεση φωτογραφίας (φυσικών, ιστορικών, και θρησκευτικών) μνημείων της περιοχής και έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων σε συνεργασία με τον σύλλογο Νέων Αγροτών Ν. Ηλείας, υπό την αιγίδα του προέδρου του, κ. Θεόδωρου Βασιλόπουλου.

Εμείς θέλουμε να λάμψει όλη η αλήθεια και εναποθέτουμε τα γεγονότα όπως εξελίχθησαν. Αν κάποιο από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που ανέφερα, διαφωνεί με όσα ελέχθησαν και συμφωνήσαμε, καλό είναι να εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις του ή και να με διαψεύσει.

Ο σύλλογος όπως προανέφερα, θα επιβάρυνε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μόνον με την ηχητική κάλυψη. Κατά την έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε γνωρίζαμε ότι η δαπάνη της ηχοκάλυψης, δεν ξεπερνούσε τα 200 Ευρώ.

Τώρα αν ο εν λόγο δήμος, έχει δαπανήσει χρήματα, με πρόσχημα την οικονομική κάλυψη της εκδήλωσης, (που για λόγους θανάτου νεαρού κατοίκου του χωριού δεν πραγματοποιήθηκε), ο σύλλογος Ωλονός δεν εμπλέκεται πουθενά, ούτε έχει ουδεμία ευθύνη.

Ο κ. Κανελλόπουλο επί λέξει γράφει: «...Θλιβερὸ γεγονὸς ματαίωσε τὴν ἑορτήν, ἡ ὁποία εἶχε ἀποφασιστεῖ νὰ ἐπιχορηγηθεῖ μὲ 20.000 εὐρώ. Ναὶ ἀγαπητοί, 20.000 εὐρὼ εἶχε εἶχε ἀποφασίσει ὁ κ. Κοτζιᾶς καὶ ἡ παράταξή του νὰ δώσει γιὰ δυό-τρία ἀπογέματα...».

Παρακαλώ τον κ. Κανελλόπουλο εάν «έχει πιάσει καλή ψαριά», να τα βγάλει στο «πανέρι» να δούμε όλοι αυτά που αφορούν την οικονομική κάλυψη αυτής της εκδήλωσης. Υποχρεούται άμεσα να τα δημοσιεύσει για να γνωρίσουν οι πολίτες αλλά και η Δικαιοσύνη, αν λειτούργησε σωστά ο διευρυμένος Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Εμείς δεν δεχόμαστε καμία μα καμία λασπολογία, ούτε συκοφαντία. Παρ' όλο που από διάφορους κατά καιρούς γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να πλήξουν τον Δ.Σ. του συλλόγου. Αντιστεκόμαστε, στεκόμαστε όρθιοι και προσπαθούμε με τις λίγες γνώσεις και δυνάμεις που διαθέτουμε, να συμβάλλουμε στον τόπο μας και όχι να σπαταλήσουμε τον ιδρώτα του φορολογούμενου πολίτη.

Όσον αφορά το έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΓΓΡΑΦΟ: ΑΔΑ: 45Ψ1ΩΨ5-34Κ), δεν μας αγγίζει και δεν αναφέρεται στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Ας το ελέγξει καλύτερα, ο κ. Κανελλόπουλος και να φροντίσει να μαζέψει τα «δηλητηριασμένα βέλη», που άστοχα εξαπόλυσε προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Θα μας επιτρέψετε εδώ να κάνουμε μια σύντομη απολογία για τα πεπραγμένα του συλλόγου «Ωλονού» όσον αφορά τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το έτος 2011:

1. Εκδήλωση Μνήμης Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο 4/2/2011. Όλα τα έξοδα τα πλήρωσε ο σύλλογος με χρήματα που επιβάρυναν τα μέλη του Δ.Σ., ο δήμος Αμαλιάδας, μας παρεχώρησε την αίθουσα.

2. Εκδήλωση Μνήμης Γεωργίου Γιαννιά, στις 22/5/2011 στην Σπαρτουλιά Αντρωνίου, Δ.Ε. Λασιώνος. Ο δήμος πλήρωσε μόνον την ηχητική κάλυψη. Ο σύλλογος «Ωλονός» ανέλαβε τα στεφάνια, τα γλυκίσματα, τα αναψυκτικά και τα έξοδα του χορευτικού συγκροτήματος.

3. Εκδήλωση παραδοσιακά ψωμιά, που πραγματοποιήθηκε στις 12/8/2011, στο Θέατρο Δρούβα Αρχαίας Ολυμπίας. Όλα τα έξοδα Της εκδήλωσης τα πλήρωσαν μέλη του Δ.Σ. «Ωλονός» και οι σύλλογοι των χωριών που συμμετείχαν. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μας παραχώρησε το υπαίθριο θέατρο και δεν πλήρωσε απολύτως τίποτα.

 

0

...
γραμμένο απο ΖΕΥΣ , Φεβρουάριος 23, 2012 

Κύριε Κώστα καλησπέρα. 
Βλέπω ότι η Αρχαία Ολυμπία, απέκτησε δυο νεοδιόριστους ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, εις εκ Φολόης Κ.Κ.Κ.... και έτερος δε εκ Λαμπείας Σ.Σ.Σ.... καλορίζικοι, να τους χαιρόμαστε και τους ευχόμεθα Καλή Σταδιοδρομία!
Εκτύπωση