Βίντεο, Βασίλης Ζήρος (Κουζούλης) κ. ά. στο καφενείο του Μπίκου

Γονική Κατηγορία: Πολυμέσα Βίντεο (Video) Εμφανίσεις: 49128

Γράφει: ο Κώστας Παπαντωνόπουλος

Κουβέντα εδώ με τον αείμνηστο μπάρμπα Βασίλη Ζήρο (Κουζούλη), μαζί ήταν και ο αείμνηστος Κώστας Πανούτσος (Παυλής) που γνώριζε ότι βιντεοσκοπώ και σιγόνταρε την κουβέντα με τους, Νίκο Μπαντούνα (Σαλέας), Αντώνη Μπαντούνα, τον Αλέξιο Συλάιδο, τον Παύλο Πανούτσο και άλλους…

Ο μπάρμπα Βασίλης είχε παντρευτεί με την Χριστίνα στο τέλος Ιούνη του 2008, στο ξωκλήσι του Άη Θανάση στην Σπαρτουλιά και το γαμήλιο τραπέζι στο μαγαζί του Κώστα Μπίκου.

Στο πρώτο μέρος του βίντεο ήταν λίγες μέρες μετά τον γάμο του, την Τετάρτη, ‎20 ‎Αυγούστου ‎2008, ‏‎8-9 π.μ. Ο μπάρμπα Βασίλης γεννήθηκε το 1923, διένυε τα 84 χρόνια του και ύστερα από τρία έτη στα 87 του μας χαιρέτησε, την Τετάρτη 10. 02. 2010.

Είχα μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του από όταν μας είχε φέρει κοντά (χρόνια πριν), ο μπάρμπα Πλίθας μαζί και ο μακαρίτης ο πατέρας μου που ήταν κολεγάντζα, είχαν την ίδια ηλικία με τον μπάρμπα Βασίλη. Θυμάμαι πως αντέδρασαν τότε τα γνωστά αρπακτικά, (συγγενείς μου) που είχαν πέσει σαν τα κοράκια…, αλλά όταν ο μπάρμπα Βασίλης έγινε διαχειριστής μου όλα μπήκαν στην θέση τους μαζί και οι μνηστήρες και έτσι ησύχασα.

Αναπολώντας το παρελθόν αναθεωρείς, βλέπεις συμπεριφορές και γίνεσαι σοφότερος έναντι των ανθρώπων. Ο μπάρμπα Βασίλης ήταν ιδιόρρυθμος τύπος, εύστροφος και ο λόγος του ήταν συμβόλαιο. Και τι δεν «τράβηξα» στις αυτόδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2006 να πείσω τον μπάρμπα Βασίλη να ψηφίσει την γνωστή επιλογή μου. Όταν βγήκε από το σχολείο με κάλεσε και μου είπε, «ψήφισα μόνο για να σου κάνω το χατίρι αλλά δεν πιστεύω ότι αξίζει».

Φαίνεται στο βίντεο πόσο με συμπαθούσε και όταν τον στρίμωχνα και του γινόμουνα “στενός κορσές” ιδίως εκεί με τα βότανα, ξεγλίστραγε επιδέξια με χαμόγελο και το δικό του χιούμορ.

Δεν με κάλεσε στο γάμο του και οι εξηγήσεις που δίνω ήταν, ότι θα με ντρεπόταν ή δεν ήθελε να με ταλαιπωρήσει πάνω-κάτω.
Γράψαμε τότε λίγες γραμμές εδώ με τίτλο:  «Δεν έχει «ματαγίνει» στο χωριό μας…»
Απολαύστε το βίντεο…  
Εκτύπωση