Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Δήμος Κότσαλης - Αλεξόπουλος 1954-2022

Έφυγε από κοντά μας σήμερα Κυριακή 14.08.2022, ο Δήμος (Δημοσθένης) Κότσαλης - Αλεξόπουλος του Βασιλείου (Καραμαλή) και της Βγένως που γεννήθηκε πριν 68 χρόνια στο Αντρώνι.

Στην σύζυγό του Στασίνα στα παιδιά του Βασίλη, Ευγενία, Νικόλαο, στον αδελφό του Αργύρη και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Η κηδεία του θα γίνει στην γενέτειρά του την Τετάρτη στις 16.00 

Πάγωσε το χωριό μας με τον ξαφνικό θάνατο του Δήμου, την παραμονή της μεγάλης γιορτής του 15Αύγουστου.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γράψω εδώ για τον Δημοσθένη (έτσι τον αποκαλούσαμε όταν ήταν μικρός), έναν άνθρωπο που έδειχνε τόσο «ζωντανός» και υγιής.

Με τον Δήμο ως γειτονοπούλα (σχεδόν μια πόρτα), συγγενείς και από τα δύο σόγια του, ήμασταν αχώριστοι από τσορομπίλια.

Μαζί στα παιχνίδια, μαζί  στα σοκάκια και στα ρέματα, μαζί στις παιδικές  διαβολιές, μαζί και στο σχολειό μας.

 Στην πρώτη τάξη που ξεκινήσαμε ήμασταν αρκετά αγόρια αλλά στην έκτη απομείναμε οι δυό μας. Στις 28 Οκτωβρίου την σημαία ο Δήμος, του Ευαγγελισμού η αφεντιά μου.

Στα προσόντα του και το καλό μνημονικό του,  γνώριζε εκατοντάδες δημοτικά τραγούδια, αυτά  που ακούγονταν στο χωριό μας και στα περίχωρα τα οποία περάσαμε τότενες σε ένα μεγάλο τετράδιο που αν δεν είχε την θλιβερή κατάληξη να τυλίξει  αυγά, ίσως να ήταν σήμερα στοιχείο ανεκτίμητης λαογραφικής αξίας.

Μετά το δημοτικό σχολείο  επέλεξε να μείνει στον τόπο του για  να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του που όμως  η μοίρα του θέλησε εκεί να τελειώσει τον βίο του, πλησίον στα ζωντανά του.

Παντρεύτηκε την Στασίνα, την τσούπα του +Νίκου Παναγόπουλου (Κακαβά) όπου αρχικά έμειναν κοντά στους γονείς του τους οποίους φρόντισαν ως το τέλος.

Ήταν αγαπημένο και αχώριστο ζευγάρι, μαζί στο σπίτι, μαζί στην δουλειά, μαζί και σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Καρπός τους ήταν τα παιδιά τους που ο Δήμος καμάρωνε την δημιουργική πορεία τους.

Ήταν κοινωνικός και ενεργό μέλος της κοινότητάς μας με συγκροτημένη άποψη για τα τεκταινόμενα στο Αντρώνι αλλά και ευρύτερα.

Καλό του ταξίδι και να είναι ελαφρύ το χώμα του χωριού μας που θα τον αγκαλιάσει.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates