Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Σπήλαιο Αμαρκιανό

Ενέργειες για την ανάδειξη του σπηλαίου «Αρμακιανός» στην Ορεινή Ηλεία

Ομάδα επιστημόνων από την Εφορία Σπηλαιολογίας-Παλαιοντολογίας, και την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας, έξω από το σπήλαιο "Αρμακιανός"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ               9  Ιουλίου  2019

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ              Αριθ.Πρωτ.:117

ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ  O «ΩΛΟΝΟΣ»

Θέμα: Ενέργειες για την ανάδειξη του σπηλαίου «Αρμακιανός» στην Ορεινή Ηλεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστίες Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου για Αρμακιανό

Φίλες και φίλοι του σπηλαίου του Αρμακιανού, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής θέλω να ευχαριστήσω όσους έχουν βοηθήσει οικονομικά την προσπάθειά μας καθώς και αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν, τους αναμένουμε. Μέχρι σήμερα 21/2/2019, έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 385€ από τους παρακάτω φίλους και πατριώτες. Όσοι θέλετε να βοηθήσετε παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου.
Αγγελόπουλος Σπύρος Αγία Κυριακή
Αγγελόπουλος Νίκος Αγία Κυριακή
Αγγελόπουλος Ανδρέας Αγία Κυριακή
Αδαμόπουλος Ανέστης Αγία Κυριακή
Αδαμόπουλος Δημοσθένης Αγία Κυριακή
Ηλιόπουλος Θεόδωρος Δίβρη
Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης Αγία Κυριακή
Κοσμόπουλος Γεώργιος Ολυμπία
Λαζαράκης Βασίλης Πανόπουλο
Μπακάλης Βαγγέλης Αντρώνι
Παπαντωνόπουλος Κώστας Αντρώνι
Ροδοπούλου Πολίτα Σπαρτουλιά Αμερική
Σπηλιόπουλος Ιωάννης Αγία Κυριακή
Ψυχομανής Βασίλης Τήνος

Σχόλια στο facebook: 

Φίλοι Σπηλαίου Αρμακιανού ή Αμαρκιανού

Αγαπητοί συμπατριώτες,

φίλες και φίλοι της σελίδας antroni.gr και των ομάδων μας στο facebook, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησε μια ομαδική προσπάθεια ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ανάδειξη των αξιοθέατων της ορεινής Ηλείας.

Δημιουργήθηκε αρχικά μία ομάδα στο facebook με τίτλο, «Φίλοι Σπηλαίου Αρμακιανός» με σκοπό τη συγκέντρωση, κάποιου χρηματικού ποσού που θα χρησιμοποιηθεί για να καθαριστεί το σπήλαιο Αρμακιανός ή Αμαρκιανός παρουσία βέβαια της Εφορείας Παλαιοντολογίας – Σπηλαιολογίας.

Συγκροτήθηκε σήμερα 8.01.2019 η συντονιστική επιτροπή, «Φίλοι Σπηλαίου Αρμακιανός» με αρμοδιότητα τον καθαρισμό, την εξερεύνηση και γενικά την ανάδειξη του σπηλαίου του Αρμακιανού.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΑΡΜΑΚΙΑΝΟΣ»

Η Συντονιστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με αρμοδιότητα τον καθαρισμό, την εξερεύνηση και γενικότερα την ανάδειξη του Σπηλαίου Αρμακιανός, ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ τα νέα μέλη της ομάδας και όλοι μαζί,
ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ
να επιδοθούμε σε μια ενιαία προσπάθεια προσφοράς, ενισχύοντας συγχρόνως, ακόμα πιο πολύ το βαθύ δεσμό μας με την ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Για την ιστορία, αλλά και τους νέους φίλους της ομάδας, η πρωτοβουλία για τον καθαρισμό, την εξερεύνηση και γενικά την ανάδειξη του Σπηλαίου Αρμακιανού, ήταν το αποτέλεσμα συλλογικής ιδέας και απόφασης, μιας ολιγάριθμης ομάδας συμπατριωτών από διαφορετικά χωριά της Ορεινής Ηλείας. 
Την υλοποίησή της ανέλαβε μια τετραμελή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία, κατά τη διάρκεια των εργασιών της θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση, με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους - πατριώτες, για να τους ενημερώνει αλλά και να τους συμβουλεύεται, με στόχο την επίτευξη του ανωτέρου σκοπού.
Πιστεύουμε και προσδοκούμε, ότι, κανείς δεν θα μείνει αμέτοχος σε αυτή την κοινή προσπάθεια.
Με εκτίμηση, 
Κώστας Παπαντωνόπουλος
ΥΓ: Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να απευθύνεστε, 
στον Θοδωρή Ηλιόπουλο, από τη Λαμπεία τηλ. 6934641940, στον Ανέστη Αδαμόπουλο, από την Αγία Κυριακή τηλ. 6938284636, στον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, από την Αγία Κυριακή τηλ. 6972219864, στον Κώστα Παπαντωνόπουλο τηλ. 6977223610, από το Αντρώνι.
Επίσης, εάν κάποιος φίλος ή συμπατριώτης, επιθυμεί να συμμετάσχει στην συντονιστική επιτροπή, μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιο από τα παραπάνω άτομα ή να γράψει στην ομάδα εδώ: https://www.facebook.com/groups/389409798471843/

Χαρτογράφησαν το Αρμαρκιανό σπήλαιο, Μπακολίτσας και Καρούτσος

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα σταλούν στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας του ΥΠ.ΠΟ.

Ύστερα από την ανακοίνωση του δελτίο τύπου (18 Μαΐου 2017) από τον Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου-Φολόης ο «Ωλονός», επικοινώνησε μαζί μου ο βιολόγος Κωνσταντίνος Μπακολίτσας και μου ζήτησε να βοηθήσω ώστε να επισκεφθεί το Αρμαρκιανό σπήλαιο με σκοπό να μελετήσει την αξιοποίησή του με τον συνεργάτη του σπηλαιολόγο Παναγιώτη Καρούτσο. Τον έφερα σε επαφή με τον δικό μας, τον Ανέστη Αδαμόπουλο από την Κέρτιζα όπου προθυμοποιήθηκε αμέσως να βοηθήσει.

Ύστερα από κάποια αναβολή λόγω κακοκαιρίας η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 8.07.2017

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να χαρτογραφήσουν το σπήλαιο και να ερευνήσουν τις δυσκολίες ανάδειξής του.

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates