Παλιά έγγραφα
  • Εγγραφή

Ο Βασιλάκης Σίνος εκτός από βιρτουόζος του βιολιού που ξεχώρισε για την τεχνική και τη δεξιοτεχνία του, κατασκεύαζε και διάφορα ξύλινα καλλιτεχνήματα, έλεγε αστείους στοίχους και παροιμίες που έχω παρουσιάσει εδώ.

Όταν ήμουν μικρός τον θυμάμαι στα καφενεία να πιάνει το μολύβι και να σχεδιάζει στη λαδόκολλα ή σε χαρτιά που έβρισκε στο τραπέζι, τα σκίτσα ζωντανών και πεθαμένων χωριανών μας. Τα σκίτσα που διασκέδαζαν τους θαμώνες  έμεναν στο  τραπέζι του καφενείο για πολλές μέρες. Ένα τέτοιο χαρτί είχε κρατήσει ο συντοπίτης φίλος, Θανάσης Τόλιος από τη Θεσσαλονίκη,  που ευγενικά μου παραχώρησε να σας παρουσιάσω.

Την τελευταία φορά που συνάντησα το Βασιλάκη (δύο τρεις μήνες πριν μας αφήσει), είχα προμηθευτεί ένα μπλοκ ζωγραφικής για να φτιάξει σκίτσα από μορφές ανθρώπων που δεν είχα γνωρίσει. Δεν το ζήτησα όμως ποτέ, λόγω της  επιβαρυμένης κατάσταση της υγείας του. Ευελπιστώ  όμως να έχουν κρατήσει και άλλοι συχωριανοί μας έργα του.  Τα σκίτσα σύμφωνα με την εμφάνιση του Παυλή κυρίως, υπολογίζω να είναι 50 χρόνων περίπου.

Ο Λύσανδρος Παναγόπουλος (Μπουλουγούρης) και ο Κώστας Πανούτσος (Παυλής)

 

Ο Σωκράτης Σίνος και ο Νικόλαος Μπαντούνας (δραγάτης Σκούρκος)

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Στατιστικά Μετρητές

Χρήστες
247
Άρθρα
1135
Εμφανίσεις Άρθρων
22594552

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1077 επισκέπτες και κανένα μέλος

S5 Box

Login

Register

Δημοφιλή άρθρα