Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΑΝΤΡΩΝΙ – ΠΡΟΤΟΜΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ

Γράφει ο Κώστας Παπαντωνόπουλος

Λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τον τόπο μας, ακυρωθήκαν όλες  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τα διακόσια χρόνια από την Έναρξη της Επανάστασης του 1821. Μεταξύ αυτών, ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη εκδήλωση  προς τιμή της «Αντιγόνης Σταϊκοπούλου & των γυναικών για την συμβολή των στον Αγώνα για την απελευθέρωση».

Είχα επιλεχθεί από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας να είμαι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στο χωριό μου το Αντρώνι.

Στο τέλος της ομιλίας μου, είχα υπόψη μου να προτείνω στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και στον Πολιτιστικό σύλλογο, να ανεγερθεί σε επιλεγμένο κεντρικό σημείο του χωριού μας, μια προτομή της ηρωίδας Αντιγόνης Σταϊκοπούλου. Επίσης προς τιμή της να ονομάσουμε την κεντρική οδό του χωριού μας.  Ακόμη ήθελα να επισημάνω ότι θα πρέπει κάθε χρόνο να γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της και να διοργανώνουμε και διάφορα αγωνίσματα με την ονομασία «Αντιγόνεια».

Η κατασκευή της προτομής, οι εκδηλώσεις τιμής και τα «Αντιγόνεια», νομίζω ότι θα υιοθετηθούν από όλους μας και θα γίνουν σημείο αναφοράς και έλξης κοινού στο χωριό μας.

Για την Ηλεία, η προτομή γυναίκας του 1821, θα είναι η πρώτη και ίσως η μοναδική. Ας ξεκινήσουμε όλοι συλλογικά να συμβάλλουμε και να τιμήσουμε αυτή την ηρωίδα γυναίκα και να την αναδείξουμε ως πρότυπο της Αντρωναίας πολεμίστριας!


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates