Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Τρεις μήνες χωρίς εσένα

Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι πανανθρώπινες αξίες περιθωριοποιούνται που ο λίβας της μοναξιάς κατακαίει ότι ανθηρό υπάρχει στην ανθρώπινη ψυχή, που ο «καλός και αγαθός» είναι όροι παρεξηγημένοι αν όχι ακατανόητοι, και η Αρετή μένει παροπλισμένη, και ξεχασμένη, η απουσία σου πατέρα είναι πυρακτωμένη λάβα.
Είχες σκάψει βαθειά μέσα σου για να βρεις την αλήθεια και την αρετή, ήξερες ότι η αυτογνωσία είναι η ανακάλυψη του εσωτερικού ηθικού νόμου, είναι η δύναμη για την οργάνωση αληθινών ανθρώπινων συμπεριφορών. Δεν άφησες «να μπουν στην πόλη οι οχτροί» όπως λέει ο ποιητής και η καθημερινότητα να αιχμαλωτίζει το πνεύμα.
Δεν πονούσες στο δόσιμο αντίθετα έδινες με χαρά και χωρίς ανταπόδοση όπως η μυρτιά δίνει το άρωμά της στο λιβάδι.
Δεν σε αποχαιρετώ πατέρα.
Είσαι πλάι μας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΤΟΛΙΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ
Πηγή: εφημ. "Πατρίς" 5.06.2015


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates