Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Η Ηλεία της αρπαχτής

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ «ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ «ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ» ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αθήνα, 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δράσεις ΥΠΕΚΑ για την προστασία καμένων δασικών εκτάσεων στην Πελοπόννησο

Με πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των ελαιόδενδρων που φυτεύτηκαν παράνομα στις καμένες δασικές εκτάσεις της Πελοποννήσου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εντείνει τις προσπάθειές του για την προστασία της περιοχής και την ταχεία επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην προ πυρκαγιάς κατάσταση.

Σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των επιτροπών που ο σχετικός νόμος προβλέπει, οι οποίες θα διαχειριστούν το θέμα, προβαίνοντας στην άμεση απομάκρυνση των ελαιόδενδρων, διασφαλίζοντας έτσι τη φυσική αναγέννηση των καμένων εκτάσεων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από καταγγελίες στα Δασαρχεία Πύργου και Ολυμπίας και αφού διενεργήθηκαν έλεγχοι, προέκυψε, ότι έγιναν καταπατήσεις σε δασικές περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και φυτεύτηκαν ελαιόδεντρα μέσα σε δασικές εκτάσεις με σκοπό την επέκταση όμορων χωραφιών. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού η Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ -τον περασμένο Νοέμβριο- είχε εκδώσει σχετική εγκύκλιο.

Με αυτή απευθυνόταν προς όλα τα δασαρχεία της χώρας, τονίζοντας ότι όχι μόνο οι πάσης φύσεως εγκαταστάσεις σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις κατεδαφίζονται υποχρεωτικά με απόφαση της οικείας Περιφέρειας, αλλά ότι οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και για τις περιπτώσεις που η επέμβαση αφορά και στη φύτευση μη δασικών φυτών που εμποδίζουν την αναγέννηση του δάσους.

Πηγή: http://mnodaros.blogspot.com/2011/04/blog-post_4157.html


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates