Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Ανάστος Δημητρόπουλος 1961-2023 Ντάρτιζα (Αχλαδινή)

Έφυγε από κοντά μας στις 21.06.2023 ο γνωστός συμπατριώτης, δικηγόρος, ιστορικός και συγγραφέας Ανάστος Δημητρόπουλος που γεννήθηκε πριν 62 χρόνια στις 10.02.1961. Η καταγωγή του πατέρα του ήταν από την Ντάρτιζα (Αχλαδινή) και της μητέρα του από τη Χώρα Γορτυνίας το γένος Μαρίας Θ. Μαρούντα.

Ο Ανάστος αυτοσυστηνόταν ως Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών και Πρόεδρος του «Κοινόν Πελοποννησίων». Ήταν φανατικός υποστηριχτής της Βυζαντινής ιστορίας και της Επανάστασης του 1821 όπου και συμμετείχε ενεργά σε συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες με συναφή θέματα.

Τον γνωρίσαμε στα μέσα περίπου της πρώτης δεκαετίας του αιώνα που διανύουμε όταν είχαμε δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.antroni.gr όπου ο Ανάστος συμμετείχε τότε ενεργά. Χαθήκαμε λόγω των αντιθέτων ως προς την πολιτική απόψεων και βρεθήκαμε όταν ήλθε να μας βρει για να πάρει το βιβλίο μας: "Τα πολεμικά γεγονότα στην Ηλεία κατά την εθνεγερσία του 1821". Ήταν λίγο πριν την γιορτή της νικηφόρου μάχης στο Πούσι το 2022 που ήταν ο κύριος ομιλητής.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συμπατριώτες Νταρτιζαίους.

Καλό του ταξίδι!


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates