Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Νίκος Σ. Καρύδης 1937 - 2024

Γράφει: ο Κώστας Παπαντωνόπουλος
Έφυγε από κοντά μας το βράδυ της Παρασκευής 16.02.2024 ο Νίκος Καρύδης, πρωτότοκος γιός του Σταύρου και της Ροδοθέας Βούρκου που γεννήθηκε πριν 87 χρόνια στην Ερεσό Μυτιλήνης.

Μετά τον πόλεμο, το 1955, μετοίκησε με την οικογένειά του για το San Paolo Βραζιλίας.

Τα πρώτα χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολα όταν πουλούσε με τον αδελφό του ζαρζαβατικά στις λαϊκές.

Κατόπιν η οικογένειά του άνοιξε εστιατόριο στο Bras (Σάο Πάολο) και στην συνέχεια ασχολήθηκε με βιοτεχνία και εμπορία ενδυμάτων όπως όλοι σχεδόν οι Μυτιληνιοί στην Βραζιλία που τους κατεύθυνε προς τα εκεί ο πατέρας του, Σταύρος Καρύδης.

Παντρεύτηκε την Άννα Αχλιόπιτα όπου καρπός του γάμου τους τα τρία παιδιά του ο Σταύρος, ο Γιάννης και η Ρόζα.

Έκανε μεγάλη προκοπή εκεί στα ξένα, δυναμικός επιχειρηματίας με φάρμα και τετρακόσιους εργαζομένους στην Braganca Paulista της Βραζιλίας.

Aποκατέστησε τα παιδιά του και επέστρεψε στην Αθήνα πριν 16 χρόνια αλλά τα καλοκαίρια τα περνούσε στον αγαπημένο του τόπο, την Ερεσό.

Ήταν ένας ωραίος τύπος, γλεντζές που ήξερε να ζει, άνθρωπος της παρέας με μπόλικο χιούμορ που θα λείψει σε εμάς, στους φίλους και συγχωριανούς του.

Ο θείος Νίκος ήταν ο κοντινός μου άνθρωπος (θείος της συζύγου μου) που εκτός των άλλων με βοήθησε στις δύσκολες στιγμές μου.

Γνωριστήκαμε το 80 και από τότε μαζί. Μαζί και στην Ερεσό το τελευταίο του καλοκαίρι.

Έφυγε πλήρης από όλες τις απόψεις, γεμάτος με τις καλύτερες αναμνήσεις. Δεν πέρασε από αυτή την ζωή έτσι…! Όπου κι αν εμφανιζόταν, άφηνε το θετικό αποτύπωμά του.

Θερμά συλλυπητήρια στην θειά Άννα, στα παιδιά του Σταύρο, Γιαννέλη, Ρόζα, στα αδέλφια του Γιάννη, Δέσποινα σε όλους τους συγγενείς και τους Ερεσιώτες συμπατριώτες του.

Καλό σου ταξίδι Μπάρμπα!

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 23.02.2024 στις 11.00 στον Άγιο Γεώργιο Αργυρούπολης (Λ. Αλίμου) και η ταφή στο  Δημοτικό Κοιμητήριο Αργυρούπολης.

Στην πλατεία του χωριού τον Ιούλιο του 2023

Στο μπαρ της παραλίας στην Σκάλα Ερεσού

Παραθέτω (στον παρακάτω σύνδεσμο) βίντεο από το γάμο μου το 1983 που πρωτοστατεί στο πρώτο μέρος:

https://www.youtube.com/watch?v=oiuFFSXG6OU&t=2396s


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates