Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Τριαντάφυλλος Συλαϊδόπουλος (1950 – 2015) Γιάρμενα

Έφυγε στις 20.12.2015 ο Τριαντάφυλλος Συλαϊδόπουλος που γεννήθηκε πριν 65 χρόνια στη Γιάρμενα.
Η κηδεία του έγινε στις 21.12 στη γενέτειρά του.
Στην αδελφή του Άννα και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.
Ο Τριαντάφυλλος ήταν 5 χρόνων όταν έπεσε η σπηλιά του Κλαπανάρη στο Αντρώνι και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τον πατέρα και τον αδελφό του, το 1955.
Η ενημέρωση προέρχεται από τον φίλο Γιώργο Μαρκόπουλο.

Ο μητέρα του ήταν η Νικολίτσα που έφυγε στις 14. 01.2009 και ο πατέρας του ο Παναγιώτης ήταν καλός κλαριντζής με καταγωγή από την οικογένεια Συλάιδου στο Αντρώνι. Σκοτώθηκε την "Τρίτη και 13" Απριλίου 1955 μαζί με το γιό του Κώστα όταν κατέρρευσε η ιστορική σπηλιά του Κλαπανάρη δεξιά του Πηνειακού λάδωνα, στο Κοκαλάκι προς την πλευρά του Αντρωνίου. Η σπηλιά είχε φιλοξενήσει πολλούς αγωνιστές της σκλαβωμένης τότε πατρίδας. Χωρούσε 1000 άτομα και είχε δικό της νερό. Το νερό ήταν η αιτία να μαλακώσει και να διαβρώσει σιγά-σιγά το βράχο που τη στήριζε. Μία μέρα πριν είχε πέσει ένα μέρος της σπηλιάς και είχε δημιουργήσει λίμνη στο ποτάμι. Ο Συλαϊδόπουλος και ο γιό του με τα πρόβατα ήταν 70-100 μέτρα ψηλότερα από το ποτάμι προς την πλευρά της Γιάρμενας και παρατηρούσαν τη σπηλιά και τη λίμνη. Τότε κατέρρευσε και το άλλο μέρος της σπηλιάς. Το νερό σαν "τσουνάμι" τους τράβηξε και τους έπνιξε στο ποτάμι μαζί με τα πρόβατα. Τον πατέρα Παναγιώτη 52 ετών τον ανέσυραν την επόμενη μέρα πολύ κάτω από το σημείο που πνίγηκε, ενώ ο Κώστας 17 ετών τότε δεν βρέθηκε ποτέ.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates