Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΛΑΣΙΩΝΟΣ

Μετά το Λάλα, την Δίβρη και την Ολυμπία, «τελευταίος σταθμός» των συναντήσεων του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου ήταν το Πανόπουλο. Την Δευτέρα το μεσημέρι ο δήμαρχος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βασίλη Παπαντώνη και Πέτρο Γιαννακόπουλο και τον δημοτικό υπάλληλο Νίκο Αναστασόπουλο, επισκέφτηκαν το δημαρχείο του πρώην δήμου Λασίωνος όπου και είχαν συνάντηση με τους προέδρους των χωριών. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παράδοση αρμοδιοτήτων εκ μέρους της δημοτικής αρχής προς τους αιρετούς των κοινοτήτων.

 

Απευθυνόμενος στους προέδρους και στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων ο δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους αλλά και για τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις κακές καιρικές συνθήκες τόνισε μεταξύ άλλων

« Από πλευράς μας παραδίδονται σε σας όλες οι αρμοδιότητες που προβλέπει ο νόμος. Σας παρέχουμε τις αρμοδιότητες απλόχερα και χωρίς μεμψιμοιρίες. Θέλουμε να είστε οι άνθρωποι που θα συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. Λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και άρα θα αντιμετωπίσει επιπλέον προβλήματα. Άρα η αγαστή συνεργασία μας θα βοηθήσει πρώτα – πρώτα στην εξυπηρέτηση του πολίτη, ένα θέμα που αποτελεί για μας βασική μας προεκλογική δέσμευση».

Στην συνέχεια και επί μακρόν οι πρόεδροι έθεσαν στον δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά τους. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία, τη δύσκολη μετάβαση των κτηνοτρόφων στα ποιμνιοστάσια και γενικά τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων τους χειμερινούς μήνες.

Κλείνοντας την συζήτηση ο Θύμιος Κοτζιάς επανέλαβε ότι «από πλευράς δήμου θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για τα ζητήματα των ακριτικών περιοχών γιατί γνωρίζουμε τις πρόσθετες δυσκολίες που αντιμετωπίζεται. Άλλωστε αυτό ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση και πρέπει απαρέγκλιτα να την τηρήσουμε».


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates