Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Εορτασμός και γλέντι στο βουνό της Μοστενίτσας

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος, το Σάββατο 8 Μαΐου, η μνήμη του Ιωάννου του Θεολόγου, στο μικρό εκκλησάκι του Αγιάννη, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων στο χωριό Ορεινή (Μοστενίτσα) του δήμου Λαμπείας.

Την ακολουθία τέλεσαν οι ιερείς παπά- Φίλιππας Πέτρου, παπά- Κώστας Αρβανίτης, παπά- Θανάσης Ασημακόπουλος κ. ά. Πλήθος κατοίκων από τα χωριά της βόρειας ορεινής Ηλείας, παρακολούθησαν με θρησκευτική κατάνυξη την δοξολογία.  Παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας κ. Γιάννης Κουτσούκος, οι αντινομάρχες κ. Παναγιώτης Πλατανιάς και Νίκος Μιχαλόπουλος, ο δήμαρχος Λαμπείας κ. Παναγιώτης Παπαζαφείρης, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Λαμπείας, ο συγγραφέας λαογράφος κ. Ηλίας Τουτούνης, ο πρόεδρος του τοπ. συμβ. Φολόης κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο  κ. Κώστας Παπαντωνόπουλος κ. ά. Στην συνέχεια ο ιερέας του Αγίου Ιωάννου παπά – Φίλιππας, παρέθεσε γεύμα αποτελούμενο από 23 αρνιά της σούβλας, ντόπιες πίτες, τυριά, σαλάτες και άφθονο κρασί και αναψυκτικά, στους παρευρισκόμενους προσκυνητές στον αυλείο χώρο του ναού. Επακολούθησε γλέντι με τραγούδια και χορό.

Τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και ο Αγιάννης βοήθειά τους.

Πηγή: http://www.patrisnews.gr

 
 
 
 
 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates