Απεβίωσε χθες (20 Δεκεμβρίου 2015) σε ηλικία 76 ετών, ο Νίκος Α. Τσούρας, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1939 στο χωριό Αλποχώρι (Χανάκια) της Ηλείας. Tελείωσε το γυμνάσιο στον Πύργο και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ως δικηγόρος εργάστηκε στην Αθήνα και μετέπειτα στον Άρειο Πάγο. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία. Άφησε πίσω του ένα μεγάλο σημαντικό λογοτεχνικό και λαογραφικό έργο, ιδίως στην Ηλεία. Έγραψε ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια, κριτικά και άλλα κείμενα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διετέλεσε συνεργάτης της «Πελοποννησιακής Εγκυκλοπαίδειας» και επιμελητής της ύλης του λογοτεχνικού περιοδικού «Η φωνή των νέων» του Πύργου της Ηλείας. Λογοτεχνικά του κείμενα ανθολογήθηκαν από τη «Μοραΐτικη ποιητική ανθολογία», τη «Νεοελληνική θρησκευτική ανθολογία» του Δημ. Σ. Χατζηπέτρου του Νίκου Καράμπελα, τη «Σύγχρονη ποιητική ανθολογία» (1708-1958) του Πάνου Ν. Παναγιωτούνη και Παύλου Π. Ναθαναήλ, τη «Μεγάλη πελοποννησιακή ανθολογία», την «Ανθολογία δικηγόρων ποιητών» του Πάνου Ν. Παναγιωτούνη, την «Πελοποννησιακή λογοτεχνία» («Η λογοτεχνία της Ηλείας») του Κ.Μ. Σταμάτη, κ.ά. Υπήρξε τακτικός συνεργάτης και
βιβλιοκριτικός του λογοτεχνικού περιοδικού «Νέα Εστία» και επιφυλλιδογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Ήταν τακτικό μέλος της «Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών». Ταξίδεψε ακόμη στην Ελλάδα και πολλές χώρες της αλλοδαπής κι έδωσε πολλές διαλέξεις στην Αθήνα, κυρίως, για πρόσωπα των νεότερων γραμμάτων.
Συνεργαζόμενος με τις εκδόσεις Τάσου Π. Πιτσιλού το 1982 κυκλοφόρησε στην Αθήνα τον τόμο Δοκιμίων «Τα λυχνάρια του Μυκερίνου», το 1984 «η Δεσποτεία του λόγου», και τα ποιήματα «Καλοκαιρινή Ηρεμία». Το 1986 έκδωσε ένα βιβλίο με «ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ». Η συλλογή αποτελείται από εκατόν πενήντα δύο (152) δημοτικά τραγούδια της Ηλείας (ιστορικά, κλέφτικα, ακριτικά, της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, παραλογές, λατρευτικά, μοιρολόγια, του Χάρου, σατυρικά, ναυτικά, μεράκια κ.λπ).