Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Αργύρης Συλάιδος του Δημητρίου (1940-2016)

Έφυγε σήμερα Παρασκευή 4.11.2016 ο Αργύρης Συλάιδος (του Κίτσου) που γεννήθηκε πριν 76 χρόνια στο Αντρώνι.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι 14.00 στη γενέτειρά του.

Στη σύζυγό του Αθανασία, στα παιδιά του Γιώτα, Δημήτρη, στον αδελφό του Χρήστο και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Αργύρης στις 5.06.2011 έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και έκτοτε η υγεία του δεν αποκαταστάθηκε. Ήταν άνθρωπος ευγενής, μετριόφρων, ήρεμος, συνετός, φιλήσυχος, και καλός οικογενειάρχης, ένας αγωνιστής της ζωής. Τον θυμάμαι απ’ όταν ήμουν τσορομπίλη αφού είχε στενές φιλικές σχέσεις με τον παππού μου τον γέρο Πλιέγκα. Τον θυμάμαι επίσης, όταν δούλευε στο νταμάρι, στην εταιρία που έφτιαχνε την «Ε.Ο. 111». Η δουλειά του ήταν να κρέμεται και να τρυπάει με το κομπρεσέρ τους βράχους του λατομείου, να συνδέει το δυναμίτη με το φιτίλι και το καψούλι και σχεδόν κάθε απόγευμα να κάνει τον μπουρλοτιέρη για πολλά χρόνια. Από κει προμηθευόμαστε (κλέβαμε) υλικά για τα βεγγαλικά το Πάσχα ή για ψάρεμα στα ποτάμια. Μου είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε περάσει ειδική εκπαίδευση στην Πάτρα για αυτή την επικίνδυνη δουλειά του φουρνελά. Στο νταμάρι δούλεψε από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 και τελείωσε στις αρχές τις δεκαετίας του 70. Συνέχισε όμως να εργάζονται και σε διάφορα άλλα λατομεία ανά την Ελλάδα. Ο Αργύρης τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού στο Αντρώνι και παράλληλα ασχολείτο και με τα κοινοτικά-δημοτικά. 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates