Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Πολιτικές ειδήσεις

Τα πολιτικά ψώνια, οι βιτρίνες και οι πελάτες τους ... της Ηλείας ...

Εισαγωγικό μήνυμα:«Το παρόν ΔΕΝ αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα “ονόματα” και οι καταστάσεις ΔΕΝ είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα ΔΕΝ είναι συμπτωματική και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Άλλοι τρελαίνονται από τις μυρωδιές της ζωής και της επερχόμενης άνοιξης και άλλοι από τις «μυρωδιές» των εκλογών.
Σαφώς παίρνουμε τη θέση των πρώτων, αλλά οι δεύτεροι είναι αυτοί που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της επικοινωνίας.

Τους βλέπεις ανήσυχους, κορδωτούς, περιποιημένους να βολτάρουν στους δρόμους των πόλεων, να σταματούν τους δυνάμει ψηφοφόρους τους, να χαμογελάνε με τη βία, να φορούν τελοσπάντων τη μάσκα του οικείου, του διπλανού, αυτού που μιλάει στον λαό.
Μια απέραντη πασαρέλα Ηλεία, όλος ο θίασος επί σκηνής, πρωθυπουργοί νυν και επόμενοι(?), οι διατιθέμενοι προς αγορά και κοινώς ψώνια ή ψωνάρες, ως αγοραίοι, οι νυν εξουσιαστές (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Αντιεριφερειάρχες, Βουλευτές) οι επιδιώκοντες και ανερχόμενοι (με κάθε τρόπο και μέσο και κυρίως έρποντας και γλείφοντας ..) πολιτευτές, υποψήφιοι, νεοσωτήρες, ανακυκλούμενοι ( από βουλευτής δήμαρχος και τούμπαλιν..), λιμάριδες, οι αρθογραφούντες κενολόγοι, οι φάτσες στις εφημερίδες, τα κάθε λογής μούτρα...

Αυτοί που δεν παράγουν τίποτα, με τις πόλεις των δημάρχων μίζερες, άζωες, βουβές, με την Ηλεία των βουλευτών και κυβερνητών στο ναδίρ, στην εσχατιά της Ελλάδας και της Ευρώπης, χωρίς τίποτα, χωρίς παρόν και μέλλον αλλά με τόσο πλούσιο παρελθόν και είναι, με την κατοίκους να λιγοστεύουν και να γερνάνε ...

Και οι καταστροφείς, τα λιγοτάρια (έως τίποτα), οι ανίκανοι, παλιοί και νέοι,απτόητοι συνεχίζουν και εμφανίζονται παντού,
σε κοπές πιτών (... “αθλούμενοι” στις πιτοδρομίες ), σε βραβεύσεις επιτυχόντων φοιτητών), κόβουν πίτες κι ίδιοι (που να τους κόψει...), σε Δημαρχεία εν όψει αναπτυξιακών συνεδρίων (τάζοντας πράγματα και θάματα για το μέλλον μας - που είναι μαύρο και άραχλο αν δεν βάλουμε μυαλό) και γενικώς παντού υπάρχουν, σαν τις ιώσεις που βρίσκονται σε έξαρση αυτή την περίοδο).

Φορούν την έκφραση και ύφος που πρέπει σε κάθε περίσταση (ξέρουν αυτοί ... άλλωστε και οι απόκριες που ήρθαν χρειάζονται και το ανάλογο μασκάρεμα),
το χαμόγελο στις χαρμόσυνες συνάξεις,
την θλίψη στις θλιβερές,
το οραματικό (αυτό με το χαμένο βλέμμα που κοιτά στο μέλλον ..μάλλον στην καρέκλα που επιδιώκουν να στρογγυλοκαθόσουν),

«Πρώτη φορά υπουργός μπαίνει σε δάσος και βλέπει εκχερσώσεις και λαθροϋλοτομία»

Το δρυοδάσος της Φολόης, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, στα πλαίσια επίσκεψης στο νομό. Η πρόσκλης είχε γίνει από τον Σύλλογο Προστασίας της Φύσης Ωλονός και τον Ορειβατικό Σύλλογο Φολόης – Ολυμπίας. Η διαδρομή ξεκίνησε από την Πέρσαινα και ολοκληρώθηκε στην Φολόη. «Είναι η πρώτη φορά που υπουργός είδε από κοντά την κατάσταση στο δάσος, με τις εκχερσώσεις και την λαθροϋλοτομία», δήλωσε στο IONION FM, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ωλονός, Κώστας Παπαντωνόπουλος. Παράλληλα σημείωσε ότι ο κ. Τσιρώνης δεσμεύθηκε για ενίσχυση των μέτρων εποπτείας του δάσους της Φολόης, ενώ θα εξετάσει και τροποποίηση νόμου, που θα επιτρέπει σε αυτόχθονες κατοίκους της περιοχής να κόβουν ένα δέντρο για καυσόξυλα.

ΝΑΙ Ή ΟΧΙ, Δημοψήφισμα 2015

Δημοψήφισμα 2015: Αναλυτικά οι σταυροί στα δύο εκλογικά τμήματα της κοινότητας Αντρωνίου Ηλείας.

127ο Ε.Τ. ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ ΕΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 529, ΨΗΦΙΣΑΝ 238, ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ 38, ΕΓΚΥΡΑ 199,

ΟΧΙ 118, ΝΑΙ 81

--------------

128ο Ε.Τ. ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ (ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ) ΕΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 265, ΨΗΦΙΣΑΝ 148, ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ 6, ΕΓΚΥΡΑ 142,

ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ 80, ΝΑΙ 62

--------------

"...Κάτω από τις συνθήκες που ζούμε η σιωπή δεν είναι «χρυσός»• είναι «λίβανος και σμύρνα». Διότι η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί σαν αποδοχή ή συναίνεση: «ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur κατά το ρωμαϊκό δίκαιο. Δεν έχω λοιπόν το δικαίωμα να σιωπήσω... ή ανεχόμενος τα όσα γίνονται. Υπάρχουν στη ζωή, την ατομική και την κοινωνική, στιγμές που πρέπει κανείς να πει το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι»..."

Αριστόβουλος Μάνεσης

 

Αναρωτιέμαι... γιατί ο Αντώνης Σαμαράς του μνημονιακού success story, της ανεργίας και των αυτοκτονιών ψηφίζει «ΝΑΙ». Ο εφευρέτης των μνημονίων και της λιτότητας Γιώργος Παπανδρέου ψηφίζει «ΝΑΙ». Ο διαπλεκόμενος Σταύρος Θεοδωράκης ψηφίζει «ΝΑΙ». Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης της SIEMENS ψηφίζουν «ΝΑΙ». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψηφίζει «ΝΑΙ». Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης ψηφίζει «ΝΑΙ». Ο Άδωνης Γεωργιάδης ψηφίζει «ΝΑΙ». Ο Βόλφαγκ Σόιμπλε ψηφίζει «ΝΑΙ». Ο Μαριάνο Ραχόι ψηφίζει «ΝΑΙ». Ο ΣΕΒ ψηφίζει «ΝΑΙ». Το MEGA ψηφίζει «ΝΑΙ». Το ΣΚΑΪ ψηφίζει «ΝΑΙ». Ο ΑΝΤ1 ψηφίζει «ΝΑΙ»...
Είναι τυχαίο, όλοι αυτοί που διέλυσαν την ελληνική κοινωνία, να ψηφίζουν «ΝΑΙ»;

Aπόντες οι Βουλευτές μας από το Περιβάλλον και την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ηλείας

Στα πέντε χρόνια της ύπαρξης του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου-Φολόης ο «Ωλονός», οι βουλευτές και πολιτευτές της Ηλείας σχεδόν στο σύνολό τους,  δεν στήριξαν θέματα που είχαν σχέση με το φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας. Γνωρίζουμε, ότι, είναι υποχρέωση κάθε τοπικού βουλευτή να ενδιαφέρεται για τα τοπικά θέματα αλλά θα ήταν παράληψή μας να μην αναφερθούμε σε ανθρώπους που πήραν αυτοβούλως την πρωτοβουλία, όπως, η κυρία Έφη Γεωργοπούλου–Σαλτάρη.

Η κ. Γεωργοπούλου–Σαλτάρη, κατέθεσε δύο επερωτήσεις που αφορούσαν καταγγελίες  του συλλόγου στην απερχόμενη βουλή των Ελλήνων και μία επερώτηση στην προηγούμενη περίοδο. Κινητοποίησε επίσης, υπουργεία, περιφέρεια, δήμο, ενόχλησε «βραδυκίνητους» υπαλλήλους και «αφύπνισε» δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, στο πολιτικό σύστημα που βιώνουμε.

Εν όψει και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στις 20 του Σεπτέμβρη 2015, ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο θα εισέλθουν άνθρωποι εργατικοί με περισσότερη ευαισθησία στο περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Κώστας Παπαντωνόπουλος

6977223610

Αρχεία Ερωτήσεων:

Συνοδος / Περίοδος: Α' Σύνοδος ΙΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

Φυλακή με καλάμια για πρώην υπουργό

Με μπόλικο χιούμορ μας τροφοδοτεί Ηλείος γεωργός, που δημιούργησε στο κτήμα του φυλακή με καλάμια και φυλάκισε μέσα «το σκιάχτρο» του πρώην υπουργού.

Τι θέλει να μας πει ο συμπατριώτης μας; Η φυλακή που έκλεισαν τον πρώην υπουργό είναι για τα «μάτια του κόσμου» έως ότου δηλαδή συγκυβερνήσουν πάλι τα αμαρτωλά κόμματα.

Σας υπενθυμίζουμε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Άμυνας μετά την κρίση των Ιμίων, όπου η Ελλάδα επιτάχυνε τα εξοπλιστικά της προγράμματα.

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates