Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΔΙΒΡΗΣ- ΛΑΜΠΕΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 30 ΑΤΟΜΩΝ

Συνεχίζουμε…, δεν «μασάμε», το ίδιο φαντάζομαι και οι μαθητές εδώ του οικοτροφείου της Δίβρης που στην αυγή της ζωής τους, έχουν βιώσει τόσα που αυτά που ζούνε σήμερα «ακούγονται» αστεία.
ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΔΙΒΡΗΣ- ΛΑΜΠΕΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 30 ΑΤΟΜΩΝ
ΑΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝ. ΠΑΤΡΟΣ ΧΩΡΙΟ ΕΤΟΣ
1 Γκιντζος Κων/νος Κούμανι
2 Αβράμης Δημήτρης Μπαρμπότα
3 Παντελης θεόδωρος ορφανοτροφείο Σπάτα
4 Πανούτσος Άγγελος Βασίλειος Αντρώνι
5 +Δημήτρης Σγάρτσος Αστράς
6 Πατέλης Παναγιώτης Κούμανι
7 Μπαντούνας Φώτιος Νικόλαος Σπαρτουλιά
8 Μπαντούνας Κων/νος Χρύσανθος Σπαρτουλιά
9 Κότσαλης Αργύριος Βασίλειος Αντρώνι
10 Καψής Θεόδωρος Αγία τριάδα
11 Ζαχαρόπουλος Θεόδωρος Πάνος Αντρών, Ζαχαααίικα
12 Κορμπάκης Ντίνος Αγία Τριάδα
13 Γιαννοπουλος θεόδωρος Μαζαράκη (ορφανοτροφείο Σπάτα)
14 Αθανασόπουλος Ιωάννης Κρυόβρυση
15 Γιάννης Ντίνος Κακοτάρι (αδελφός Χρήστου)
16 Ντινόπουλος Ιωάννης Βασίλειος Κακοτάρι, Ντιναίικα
17 Κωνσταντινόπουλος Κώστας Κακοτάρι
18
19 Κούτρας Βαγγέλης Κούμανι
20 Παπακωνσταντόπουλος Γεώργιος -Ττσίπιανα
21 Μπαρζός Βασίλης του Ιωάννη, Ορεινή
22
23 Παπαχρυσανθάκης Βασίλης Αγία τριάδα (Μποκοβίνα)
24 Παπαγιάννης Γρηγόριος Αλέξιος Αντρώνι
25 Μήτσης Γεώργιος Κοσμάς Αντρώνι
26 Άγγελος Νιώτης Κούμανι
27 Παναγόπουλος Ιωάννης Νικόλαος Αντρώνι
Σχολικό έτος 1970 - 71
28
29
30

Σχόλιο:

Φωτης Μπαντουνας

Να σαι καλά Κώστα που μας θυμίζεις τα παλιά ο Θεός να σου δίνει υγεία να ναι καλά η οικογένειά σου

Σωτηπρης Σωτηρόπουλος: Καλημέρα
Σπουδαία δουλειά, όχι μόνο για τους συμμαθητές αλλά και την τοπική ιστορία.
Η σειρά σας έβγαλε εκλεκτούς συμπατριώτες που διακρίθηκαν σε πολλούς τομείς.
Να πω κι εγώ κάτι σχετικό:
1. Ο μοναχός που επιστατει είναι ο Αντώνιος Γυφτάκης
2. Το Οικοτροφείο Λαμπείας δημιούργησε ο Μητροπολίτης κυρος Αθανάσιος (με την γνωστή - άγνωστη κατάληξη του) που συνέχισε ο σημερινός αλλά καταργήθηκε και εγκαταστάθηκαν οι Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης μέχρι σήμερα.
3. Το Οικοτροφείο στηριζόταν στην Μητρόπολη βεβαίως, αλλά και την ενίσχυσή του από ατομικές συνεισφορές και κυρίως από το μίσθωμα (ενοικιαστής ο δάσκαλος Γιάννης Αντωνόπουλος) της πρώην Αγροτολεσχης του κτιρίου (όπου γεννήθηκε ο Παύλος Μάτεσις) ιδιοκτησίας του "Συνδέσμου των εν Αθήναις Διβριωτων" (με πρόεδρο το Νικο Σωτηρόπουλο)... Και άλλες συνεισφορές του Συνδέσμου (έχω στοιχεία και αλληλογραφία)

4. Κώστα μια ερώτηση: ο Θόδωρος Ζαχαρόπουλος ήταν ο αείμνηστος φίλος μου από τα Ζαχαραιικα (πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΥΔΑΠ) σπουδαία προσωπικότητα της περιοχής που έφυγε ενωρίς;
και ο οποίος ήταν Γραμματέας της ΟΣΟΗ (Ομοσπονδία Ορεινής Ηλείας) κι εγώ Προεδρος (η ΟΣΟΗ άφησε εποχή για την δράση της μέχρι που μας διαλυσανε, λόγω χωροθέτησης του Κέντρου Υγείας!!...) Θα ήθελα να μάθω...
Υ. Γ. Τώρα το κτίριο της πρώην Αγροτολεσχης-Νηπιαγωγειου, στεγάζει δωρεάν την "φτωχή" Αστυνομία λόγω ανοησιας των διαχειριστών -"κληρονόμων"!!...

Κώστας Παπαντωνόπουλος: Σωτήρης Σωτηρόπουλος Ευχαριστώ πολύ συμπατριώτη, όλοι συμβάλουμε άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο και «φασούλι το φασούλι…» κάτι θα μείνει στην τοπική μας ιστορία.
Είμαι και εγώ περήφανος για τους συμμαθητές μου αλλά και για τους πιο πάνω σε ηλικία και τους πιο κάτω για το ήθος τους αλλά και για τις διακρίσεις στους τομείς που ενασχολήθηκαν επαγγελματικά.
Ο Θοδωράκης Ζαχαρόπουλος (έτσι τον έλεγα) ήταν κατά την άποψη μου ένας χαρισματικός άνθρωπος, μεγάλη μορφή με πολλά χαρίσματα αλλά και ελαττώματα όπως όλοι μας.
Τα προτερήματά του τα γνωρίζουν περισσότερο οι της ΕΥΔΑΠ που τους ανέβασε στα υψηλότερα επίπεδα και αν ζούσε, ακόμη πρόεδρος θα ήταν.
Ένα από τα μειονεκτήματά του ήταν και ακουγόταν έντονα κάτω, ότι δεν ασχολήθηκε όσο θα έπρεπε για τον τόπο του και για το υπεροπτικό ύφος όταν τον έβλεπες στην έδρα του.
Σκέφτηκα πολλές φορές να γράψω διό λόγια, ή ένα βιογραφικό αλλά με αγνόησαν…, όταν ζήτησα περισσότερα στοιχεία. Εξάλλου έχει εδώ πολλούς συγγενείς γραμματιζούμενους και λαλίστατους που θα μπορούσαν να γράψουν.
Η αφεντιά μου έχει κρατήσει αρκετά ντοκουμέντα για τον Θοδωράκη όπως για κάθε Αντρωναίο. Έχω κρατήσει και δικές σου φωτογραφίες και θυμάμαι και μία που έχω από συγγενή του που είναι με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αξιοσημείωτοι ήταν οι λόγοι του επί χούντας όταν εμιμείτο τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
Λυπάμαι πολύ που ξεχάστηκε, δεν εμφανίζεται πουθενά, ούτε στο google ούτε σε κάποια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια.

Σωτήρης Σωτηρόπουλος: Kostas Papantonopoulos Χαιρομαι γιατι ο συμμαθητής σου Θοδωρος ηταν ο δικος μου συναγωνιστής και φιλος. Συναγωνιστής οχι στα κομματικα, γιατι εγω το 1983 εφυγα απο το ΠΑΣΟΚ, ενω ο Θοδωρος εμεινε και θα ειχε εξελιξη εαν δεν έφευγε απο τη ζωή.... Ομως στα πατριωτικά προβληματα (μέσω ΟΣΟΗ) μεγαλούργήσαμε, κι ας λες εσυ... Ενδιαφερόταν και με το παραπανω για τα χωρια μας και υπερβολικα για Πανοπουλο-Αντρωνι. Εχω ολη την επιςημη αλληλογραφια με Υπουργεία και Νομαρχια που καναμε, τι ζητούςαμε και τις απαντησεις που παίρναμε... Μας έτρεμαν τοτε και στα Υπουργεία και οι Βουλευτες Ηλειας και στην Νομαρχια και μαλιστα με τον σκληρό αλλά δραστήριο Νομαρχη Ηρακλη Παπαδοπουλο. Μάθε οτι το Πρόγραμμα (υπαρχει στην εφημεριδα που βγάζαμε "ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ") ειχαμε μοιράσει σε ολα τα χωρια τι πρεπει να γινει και ειναι δημοσιευμένα στο περιοδικο "ΔΙΒΡΗ"....
Ομως φιλε Κωστα το 1983, ηρθε η ωρα που θα παει το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ και βεβαιως εγω και ο Θοδωρος ειχαμε ζητήςει και υπογραψει να παει στη Διβρη, γιατι εκει μόνο ειχε τις προϋποθέσεις κλπ. Αλλα πέσανε επανω οι κοματοσκυλοι του ΠΑΣΟΚ, και ο Θοδωρος μαζι (αφου με όρκισε να μη βγαλω το εγγραφο που υπόγραφε ως Γραμματεας για την Διβρη, γιατι οπως μου ειπε "θα με κομματιάζουν" και κράτησα το λογο μου..) επεσαν πανω Παπαντώνης, Ηρακλης Παπαδοπουλος και αλλοι, διαλύθηκε η Ομοσπονδια και το μονο που πετυχαν με τον λαϊκιστή Γεννηματα να ξαποστείλουν το Κεντρο Υγειας στο Σιμοπουλο!!!.... Πονεμενη ιστορια, αλλα αδικείς τον Θοδωρο που με την προσωπικοτητα του νοιαζόταν πολυ τα χωρια σας και αν τοτε δεν διαλυόταν η ΟΣΟΗ και φτιάξανε μια μαιμου Ομοσπονδία (Φολοης --Ερυμανθου μαζι με Λαλα και Πόθου!!.) . , θα ηταν διαφορετικα τα χωρια μας. Ετσι η Ορεινη Ηλεια, οπως εμεις την ειχαμε οριοθετήσει (ιστορικος π. Δημος Λαμπειας, ακομη μεχρι Αγ. ¨Αννα 13 χωρια) πεθανε οριστικά...
Πεθανε και ο φιλος Θοδωρος και εχασε η περιοχη μας και η Κοινωνια ενα πολυ αξιόλογο ανθρωπο...
Υ. Γ. Πολλα ειπα. Τα ειπα για την μνημη του Θοδωρου και μονο. (σ. Και βεβαια δεν γνωριζω τα δικα σας εςωτερικα και ισως τα ανωτερω να να σου φαινονται περίεργα)....


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates