Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Αναδημοσιεύσεις

Δεν έχει «ματαγίνει» στο χωριό μας…

Να ζήσεις μπάρμπα Βασίλη σαν τα ψηλά βουνά! Δεν θέλαμε να δώσουμε ιδιαίτερη δημοσιότητα στο γεγονός, παρότι είχαμε δημοσιεύσει τις πρώτες μέρες φωτογραφίες και βίντεο μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Η είδηση του γάμου (με την σύμφωνη γνώμη και του γαμπρού) πέρασε τα όρια του χωριού μας, έφτασε στα τοπικά μέσα, εξαπλώθηκε σε όλη σχεδόν τη χώρα και το εξωτερικό.

Πολλά μηνύματα έφτασαν στην σελίδα, ρωτώντας μας να επαληθεύσουμε ή να διαψεύσουμε το γεγονός. Τώρα που καταλάγιασε η είδηση, αναδημοσιεύουμε  άρθρο της εφημερίδας «Πρώτη» της Ηλείας, «Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…»

Το δρυοδάσος Φολόης βρίσκεται σε κίνδυνο

"Έφριξα" όταν διάβασα την επιστολή -απάντηση στο δήμαρχο Φολόης, του συντοπίτη Άγγελου Μαρκόπουλου,  στην εφημερίδα "Θέση της Ηλείας".

Ο Άγγελος Μαρκόπουλος είναι αυτός που, μόνος, πέτυχε τελικά την προσωρινή  αναστολή  από το ΣτΕ για τη δημιουργία σφαγείων στο Κούμανι.  Είναι αυτός που ενδιαφέρεται με πράξεις (και όχι με λόγια) για την προστασία του δρυοδάσους περισσότερο από όλους μας. Είναι αυτός που μοίραζε κινητά τηλέφωνα στους βοσκούς της Κάπελης  να ειδοποιούν τις αρχές για τις παράνομες υλοτομίες.

ΑΣΥΔΟΤΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΕΛΗ

ΣΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΠΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ
ΤΟ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.
ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΕΛΙΕΣ

"Ζήσε Μαύρε μου..." και οχι "Ζήσε Μάη μου..."

 

Φωτο: Ντινόπουλος Ιωάννης- Τριφύλλι στης "Βασίλως το Ισωμα."

...Το έχω ακούσει ως ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, η ζήσε Μάη μου σχέτο, η ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι … η ζήσε Μαύρε μου…

Σε κάθε περίπτωση , αυτός που χρησιμοποιεί αυτή τη φράση, θέλει να δηλώσει το απραγματοποίητο, την ουτοπία..Χρησιμοποιεί σωστά όμως τη φράση ; γνωρίζει πως προέκυψε αυτή και ποιά ήταν η αρχική της σημασία;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates