Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Χρήστος Κατσαντώνης (1953-2016)

Έφυγε την Δευτέρα 28.03.2016 ο Χρήστος Κατσαντώνης του Γεωργίου που γεννήθηκε πριν 63 χρόνια στο Πανόπουλο.

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη στις 13.00 στη γενέτειρά του.

Στη σύζυγό του Αικατερίνη, στο γιο του Γιώργο, στα αδέλφια του Νικολή, Δημήτρη, Γιάννη και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιό θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Χρήστος ήταν ο μικρότερος από τα παιδιά του Γιώργη και της Μαρίας Κατσαντώνη. Μόλις τελείωσε το δημοτικό σχολείο έφυγε στην Αθήνα όπου μαθήτευσε σε συνεργείο βουλκανιζατέρ και σύντομα έμαθε την τέχνη αφού πριν ακόμη ενηλικιωθεί είχε ανοίξει δική του επιχείρηση. Θυμάμαι, όταν τον επισκέφθηκα στη δουλειά του το 1970, είχε στη λεωφόρο Μεσογείων ένα μαγαζί που χωρούσε αρκετά λεωφορεία και εργαζόταν γι΄αυτόν πάνω από δέκα εργαζόμενοι. Έκτοτε και όταν γύρισε και από το στρατό άλλαξε μαγαζιά με το ίδιο αντικείμενο όπου τα τελευταία ήταν, στο Βύρωνα και στον Άγιο Δημήτριο.

Ο Χρήστος με την σύντροφο της ζωής του την Κατερίνα, απέκτησαν δύο παιδιά τον Γιώργο και τον Παναγιώτη που έχασε πριν τρία ακριβώς χρόνια. Η απώλεια του Παναγιώτη ήταν καθοριστική για την πορεία της υγείας του Χρήστου.

Οφείλω τούτες τις στιγμές, να μην παραλείψω την ευαισθησία του Χρήστου στην Πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Σε μια από τις πολλές μας συναντήσεις και ιδιαίτερα όταν έχασε τον γιο του, προσέφερε αυθόρμητα στο Λαογραφικό Μουσείο Αντρωνίου το όπλο του πατέρα του, Γεωργίου Κατσαντώνη και τόνισε ότι, το προσφέρει στη μνήμη του γιου του Παναγιώτη Χ. Κατσαντώνη.

katsantonis panagiotis

Παν. Χ. Κατσαντώνης

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates