Βιβλιοθήκη

Βιβλία από τον Νίκο Λαμπαδά για την Βιβλιοθήκη Αντρωνίου

Στην κυριακάτικη βόλτα μας το πρωί βρεθήκαμε στα Ιλίσια, στην συνοικία που μετοίκησαν οι πρώτοι Αντρωναίοι όταν πρώτο ήλθαν στην Αθήνα. Ύστερα έρχονται τα Νέα Λιόσια το σημερινό Ίλιον και έπονται και άλλες συνοικίες.

Στο Καφενείο, εκεί στα Ιλίσια, βρήκαμε τους αγαπητούς φίλους και συμπατριώτες μας τον κυρ Νίκο Λαμπαδά και τον Νικολό Συλάιδο. Καλαμπουρίσαμε, κουβεντιάσαμε κιόλας για θέματα κυρίως γύρω από το χωριό και τους ανθρώπους του.

Βιβλιοθήκη

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

Ο  κ. Διονύσης Ζαφειράκης από τα Μυρώνεια (Μπάρτζαλη) Ζαχάρως Ολυμπίας μας προσέφερε: 1ον .  «Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ » 16 τόμοι και 2ον. «ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»  10 τόμοι.
Η κ. Ελένη Βρανά σύζυγος του κ. Ανδρέα Βρανά (υποδιοικητή εθνικής τράπεζας) μας προσέφερε: 1ον . «30 ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ»  10 τόμοι  και 2ον  25 διάφορα άλλα βιβλία.
Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά  στην βιβλιοθήκη μας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΚΛΑΚΙ

Ο νεοσύστατος εκδοτικός οίκος “Κοκλάκι” του συμπατριώτη μας Παναγιώτη Ηλ. Τουτούνη, με καταγωγή από το δ.δ. Κακοταρίου του δήμου Λασιώνος, σήμερα στην παρθενική του εμφάνιση, μας προσφέρει ένα Εθνικό Ιστορικό βιβλίο με τίτλο:  «Η Γενιά των Κολοκοτρωναίων και τα τραγούδια τους».

Ο τόμος αποτελείται από 565 σελίδες και αναφέρεται στα δημοτικά τραγούδια των Κολοκοτρωναίων. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή των Κολοκοτρωναίϊκων τραγουδιών στην Ελλάδα, η οποία απαρτίζεται από 473 δημοτικά τραγούδια, που αναφέρονται στην εξέλιξη της αδούλωτης γενιάς των Κολοκοτρωναίων, από της εμφάνισης της το έτος 1500 μ. Χ., έως και τα εγγόνια του μεγάλου απελευθερωτή του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό, στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Επίσης από τις εκδόσεις Κοκλάκι, ετοιμάζεται ακόμη άλλη μια νέα εργασία περιφερειακού χαρακτήρα. Το νέο βιβλίο των συμπατριωτών μας, Ηλία Π. Τουτούνη, καταγωγή από δ.δ. Κακοταρίου & Κώστα Παπαντωνόπουλου, καταγωγή από δ.δ. Αντρωνίου, με τίτλο:  «Ο Γιάννης & Γιώργης Γιαννιάς ~ Οι σταυραετοί του Ωλενού», το οποίο αναφέρεται στην ιστορία των δύο μεγάλων κλεφτοκαπεταναίων του Ωλενού.

Aναμνήσεις (Χαράλαμπος Παπαδημητρόπουλος)

Ποίημα που έγραψε ο Χαράλαμπος Παπαδητρόπουλος:
«Αφιερωμένο στους σκοτωμένους των γεγονότων του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»

Προσφορά βιβλίων από την Κύπρο στη βιβλιοθήκη Αντρωνίου

Με συγκίνηση δέχτηκα τα βιβλία που έστειλε ο φίλος της σελίδας, Σέρβος στην καταγωγή, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, Δ-ρ Βιτάλι Ζαϊκόβσκυ.

Τοποθέτησα μία πινακίδα σε κάθε βιβλίο που αναφέρει ότι: «To βιβλίο αυτό προσέφερε στην βιβλιοθήκη Αντρωνίου, ο Δ-ρ Βιτάλι Ζαϊκόβσκυ, Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

 Εγώ και οι συμπατριώτες μου τον ευχαριστούμε και θα τον ευγνωμονούμε για την ευγενική του προσφορά, στην βιβλιοθήκη του χωριού μας.

Οι τίτλοι των βιβλίων:

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Free Joomla! templates by Engine Templates