Παρουσίαση της 4ης εκδήλωσης για τη διάσωση καταγραφή και διάδοση των παραδοσιακών δημοτικών μας τραγουδιών στην Ορεινή (Μοστενίτσα)

Εν όψει της 5ης  εκδήλωσης για την διάσωση, σύναξη και καταγραφή των παραδοσιακών και αυθεντικών δημοτικών μας τραγουδιών, που θα γίνει  το  Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο δ.δ. Γρύλλος (Μούντριζα), του δήμου Σκιλλούντος, σας παρουσιάζουμε την 4η συνάντησηπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/01/2010, στην Ορεινή (Μοστενίτσα) δ.δ. του δήμου Λαμπείας.

 
No 1
No 2
No 3
No 4
No 5

Ένας γέρος περίγερος το αμπέλι του κλαδεύει,
με το χάδι το χάϊδευε και με το κλαδευτήρι.
Ομορφονιός επέρασε, στέκει και τον ρωτάει
για πέσμου μπάρμπα γέροντα, το τίνους είν’ τ' αμπέλι;
Της λησμονιάς, της αλαλλιάς....!

Ορεινή (Μοστενίτσα Ηλείας Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Βίντεο καταγραφή Κώστας Παπαντωνόπουλος & Ηλίας Τουτούνης
Ένα από τα ουσιαστικότερα εγχειρήματα που πραγματοποιήσαμε τότε με τον Ηλία, ήταν η καταγραφή των άγνωστων δημοτικών τραγουδιών της Ηλείας και όχι μόνον.
Έτσι και με αυτό το άγνωστο τραγούδι που όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι ανάλογο αλλά το ουσιαστικότερο ήταν η απόδοση από αυτόν τον γραφικό τύπο της Μοστενίτσας, τον Κώστα Πολυζογόπουλο (Μπαλάσκα).
Καθόταν στη γωνία του μαγαζιού σχεδόν μόνος και ο τότε δήμαρχος με τσίγκλαγε να τον φωτογραφίσω.
Ξεκίνησε να σιγοτραγουδάει και στο νεύμα μου για ησυχία, επικράτησε αμέσως νεκρική σιγή από όλους, προκειμένου να τον ακούσουν.
Επέμενε εκείνο το βράδυ να μας κρατήσει για να μας φιλοξενήσει στο σπίτι του. Αν μέναμε θα είχαμε ακόμη περισσότερα ανέκδοτα τραγούδια και ιστορίες. Είναι γιός του Νίκου Πολυζογόπουλου που έφυγε στις 24.06.2014


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση