Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Παρουσίαση της Γ' εκδήλωσης για τη διάσωση των δημοτικών μας τραγουδιών

Εν όψει της τέταρτης εκδήλωσης για την διάσωση, σύναξη και καταγραφή των παραδοσιακών και αυθεντικών δημοτικών μας τραγουδιών, που θα γίνει στην Ορεινή (Mοστενίτσα) του δήμου Λαμπείας,  στο τέλος Ιανουαρίου 2010, σας παρουσιάζουμε την Τρίτη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Τσίπιανα Λασιώνος, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009, στο κατάστημα του Νίκου Παπαναγιώτου.

Οι κάτοικοι της περιοχής με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκληση και έδωσαν το παρών τους σ’ αυτή την προσπάθεια. Ακούστηκαν και κατεγράφησαν πολλά παλιά δημοτικά και ιδίως ξεχασμένα Ηλειακά τραγούδια, σχεδόν άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Συμμετείχαν κάτοικοι από τα χωριά, Τσίπιανα, Κρυόβρυση (Δερβινή), Αγία Κυριακή (Κερτίζα), Κακοτάρι, Σκούρα, Σκιαδά, Δροσιά (Μπροστοβίτσα Τριταίας), Αντρώνι, Φολόη (Γιάρμαινα), Διβρη, Σειρές (Βερσίτσι), Τραγανό και Σπαρτουλιά.

Τα τραγούδια ήσαν επιτραπέζια (της τάβλας), χωρίς την συνοδεία μουσικών οργάνων και ηλεκτρονικής υποστήριξης. Μεταξύ αυτών συμμετείχαν, πολλοί γέροντες κάτοικοι, γυναίκες ακόμη και ιερείς, λάτρεις του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού.

Την εκδήλωση στα Τσίπιανα, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γωργία Παπαναγιώτου και κάτοικοι από τα χωριά, Τσίπιανα, Κρυόβρυση (Δερβινή), Αγία Κυριακή (Κερτίζα), Κακοτάρι, Σκούρα, Σκιαδά, Δροσιά (Μπροστοβίτσα Τριταίας), Αντρώνι, Φολόη (Γιάρμαινα), Διβρη, Σειρές (Βερσίτσι), Τραγανό και Σπαρτουλιά όπως οι: Αδελφοί Παπαναγιώτου από τα Τσίπιανα, Βελισσάρης  Νίκος από τα Τσίπιανα, Γρίβα Θεώνη από τα Τσίπιανα, Κωστόπουλος  Παναγιώτης από τη Σπαρτουλιά Αντρωνίου, Παπανικολάου Μεγακλής από τα Τσίπιανα, Παπανικολάου Νίκος από τα Τσίπιανα, Παυλόπουλος Γεώργιος από το Βερσίτσι Καλαβρύτων, Πέτρου Φίλιππος από τη Δίβρη, Πίτσου Βασιλική από τη Δροσιά Τριταίας, Τουτούνης Βασίλης από το Κακοτάρι, Φωτόπουλος Ιωάννης από τη Δροσιά Τριταίας, και πολλοί άλλοι.

Ενημερώνουμε τους φίλους του δημοτικού μας τραγουδιού ότι, η προγραμματισμένη συγκέντρωση μας για το φθινόπωρο του 2009, στο εστιατόριο «Κένταυροι» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο χωριό Φολόη (Γιάρμενα), δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της απώλειας του αγαπητού μας φίλου Μπάμπη Παπαθεοδώρου.

Επειδή ο χώρος στην Ορεινή όπου θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη συγκέντρωσή μας είναι περιορισμένος, παρακαλούνται οι φίλοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν πρώτα με τους διοργανωτές, στα τηλέφωνα:

Hλίας  Π. Τουτούνης  6973887955

Κ. Παπαντωνόπουλος 6977223610

 

Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates