Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Ελλάδα - Eπιστολές

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 1940-1941

Αντρώνι: Αναζήτηση φωτογραφιών συγχωριανών σας

Αξιότιμοι

Σας γνωρίζουμε ότι, ο Σύνδεσμός μας, ως ελάχιστο δείγμα Τιμής και Ευγνωμοσύνης προς όσους έλαβαν μέρος στη «Μάχη των Οχυρών 6-9 Απριλίου 1941», στα Οχυρά της Μακεδονίας και Θράκης, στη «Γραμμή Μεταξά», εναντίον των πολυάριθμων ναζιστικών γερμανικών δυνάμεων, δημιουργεί αρχείο με τις φωτογραφίες των αξιωματικών και οπλιτών που έλαβαν μέρος σ' αυτήν. ΣΚΟΠΟΣ η έκδοση λευκώματος φωτογραφιών.

Αναζητούμε τις φωτογραφίες (με στολή ή με πολιτικά) των συγχωριανών σας που έλαβαν μέρος στην αναφερθείσα μάχη, με ένα σύντομο βιογραφικό τους (βαθμός που είχαν, όνομα πατέρα, ημερομηνία γέννησης, Οχυρό στο οποίο υπηρέτησε):

1. Κατσαντώνη Γεωργίου.

2. Μπαντούνα Θεόδωρου

3. Παπαντώνη Διονυσίου

Σας παρακαλούμε, αναζητήστε τις φωτογραφίες τους από τους απογόνους τους ή συγγενείς τους ή τον Πρόεδρο του χωριού και μας τις στέλνετε στην παρακάτω διεύθυνση:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 1940-1941

Πανεπιστημίου 42

106 79 ΑΘΗΝΑ

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Σε περίπτωση αποστολής των φωτογραφιών με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η ανάλυση να είναι άνω των 300 dpi).

Είναι δύσκολη η προσπάθεια που κάνουμε μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν, γι' αυτό ζητάμε τη βοήθειά σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3614758 (Το γραφείο λειτουργεί κάθε Πέμπτη 11:00 έως 13:00 ώρα), κιν. 6939771373.

Απευθυνόμενοι στα πατριωτικά σας αισθήματα και ελπίζοντας στη συνδρομή σας στην προσπάθεια που κάνουμε, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Δ. Καραμπατσόλης

Υποστράτηγος εα

Το πρώτο μνημόνιο των Ελλήνων το έτος 1843

Η ιστορία αν και συνεχώς μας διδάσκει επαναλαμβάνεται και από ότι διαφαίνεται, δυστυχώς εμείς οι Έλληνες την αγνοούμε παντελώς, επαναλαμβάνοντας κατά καιρούς πάντοτε τα ίδια μοιραία λάθη. Θα αναφερθώ τι συνέβη με την ελληνική οικονομία το έτος 1843, όπου μπορούμε να συγκρίνουμε με το σήμερα και ν' αντιληφθούμε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως των εποχών, των συγκυριών των προσώπων και των οικονομιών. Η σύγκριση αυτή, την αναφέρω μόνο για ιστορικούς λόγους, αλλά μπορεί να μας προκαλέσει αίσχος, αηδία, ντροπή και ανατριχίλα.

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα ενώ αντιμετώπιζε τεράστια έσω προβλήματα, είχε και υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις και έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης, τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων, που είχε πάρει η χώρα μετά την επιτυχημένη ιστορική επανάσταση του 1821. Δυστυχώς αυτά τα χρήματα, δεν είχαν απορροφηθεί σε υποδομές, που θα βοηθούσαν την νεοσύστατη και ανύπαρκτη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στις εμφύλιες συρράξεις που ξέσπασαν μετά την απελευθέρωση και στα λούσα του παλατιού, των αυλικών και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος, και στις τσέπες των πρώην κοτζαμπάσηδων και αρκετών οπλαρχηγών που με παραπλανητικά στοιχεία είχαν χρεώσει το νεοσύστατο κράτος όσο αυτοί ήθελαν. Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο στους δανειστές μας ήταν επτά (7) εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν σχεδόν με το μισό των συνολικών εσόδων του μικρού ελληνικού κράτους που μετά βίας έφθαναν τα δέκα τέσσερα (14) εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα για να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates